Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Galaxy S - kæmpetest af Samsungs power-mobil (mobiltest)

Samsung Galaxy S - kæmpetest af Samsungs power-mobil (mobiltest)

TEST: Samsungs svar på en iPhone, er Galaxy S blevet kaldt. Mobilsiden.dk har gennem mere end en måned testet topmodellen i alle ender og kanter. Konklusionen er, at Galaxy S er Samsungs bedste smartphone nogensinde!

BEMÆRK: Denne mobiltest er fra juli 2010. Siden teksten er skrevet, har Samsung opdateret Galaxy S til Android 2.2, hvilket har forbedret produktet markant og rettet op på de fejl, som er beskrevet i teksten herunder. Derfor bør du også læse vores artikel, der handler om, hvordan Galaxy S virker efter opdateringen (Mobilsiden.dk - september 2010)


Det første indtryk som springer i øjnene er designet, som er stilfuldt og minimalisktisk, hvilket klart er en styrke for produktet.

Men desværre er S-modellen konstrueret i billig plastik, hvor bagsiden føles tyndere og mere skrøbeligt end fx et kreditkort. Den tydeligt ringe materialvalg til trods, virker produktet forholdvist solid.

Det havde klædt et topprodukt som dette, at være udført i et mere interessant materiale.

Selvom kvalitetsoplevelsen på den fysiske del ikke overrasker, er Galaxy S alligevel værd at tjekke ud, da indholdet trækker voldsomt op.

De fysiske mål er 12.4 x 64.2 x 9.9 mm, mens vægten er sølle 118 gram. Samsung Galaxy S er dermed lidt større end både HTC Desire og Apple iPhone, men tyndere og lettere. Både Desire og iPhone vejer 135 gram.

Skærmen er enestående

Den nye berøringsfølsomme skærmtype (capacitive) med Super AMOLED, har klarere og bedre farver, end vi er vant til fra andre mobiltelefoner, og i dette tilfælde skuffes man som bruger bestemt ikke. Grafikken er VIRKELIG bare SÅ flot!

I forhold til Galaxy S fremstår Apple iPhone 3GS nærmest som et sort/hvid-fjernsyn.

En palette af flotte farver kommer os i møde, når Galaxy S er startet op. Farverne på Super AMOLED-skærmen er ualmindeligt klare, hvilket er hjulpet godt på vej af Samsungs særlige flotte baggrunds-billeder i en meget høj opløsning.

Her skal det bemærkes, at jeg har haft skærmlyset sat til "automatisk". Det kan altså blive endnu flottere, hvis der skiftes til manuel og fuld styrke - men det bruger jo en del mere strøm fra batteriet (1500 mAh).

Størrelsen på skærmen er pumpet op til hele fire tommer, men uden, at det er gået ud over dens evne til at virke smart.

Følsomheden og præcisionen i berøringsoverfladen er utrolig god, og den reagerer prompte på de ting, man beder den om. Hvis man rammer forkert er det ikke fordi skærmen er upræcis, men fordi man overraskes over, hvor præcis den faktisk er, til at opfange berøringer.

Holder du af lir, så vil du glædes over, at Galaxy S, som Nexus One og Desire også understøtter animerede baggrunde (live wallpaper). På intet tidspunkt har jeg oplevet, at mobilen er blevet tynget af disse fancy baggrunde.

Op til syv forside-skærme

I Galaxy S er det muligt at have op til syv individuelle skærme som udgør forsiden. Via funktionen "rediger" gives adgang til at indsætte en "ny skærm", enten til slut i rækken, eller mellem to andre. Hvis ikke alle skærme benyttes, er det blot at slette de tomme og trykke "gem". Rækkefølgen af skærmene kan også ændres.

I bunden af alle skærmene sidder fire genveje, som brugeren selv kan tilpasse. Genvejene er gennemgående på både brugerfladen og menu-delen, hvilket gør det let at få adgang til fx opkald, uden først at skulle tilbage til "skærm 1".

Selve menuen ligner et "rip off" af den, som Apple designede til iPhone. Der er endda de næsten samme små "prikker" (med tal) som indikerer, hvilket menuskærm-nummer man er på. Ikonerne, altså programgenvejene, kan også flyttes rundt individuelt.

Brugere, der ikke bryder sig om gittervisningen, kan i stedet skifte til liste-visningen, hvor alle ikoner ses i alfabetisk rækkefølge.

I sagens natur er ikonernes farver vildt flotte, men det er mindst lige så lækkert, at menuen er HELT smooth og flydende - både når ikoner flyttes, og når der bladres på skærmene i menu-delen.

Widgets på forsiden

Samsung leverer sammen med både Wave og Galaxy S nogle widgets, som er helt deres egne. Udvalget er desværre slet ikke så omfattende, som det HTC's Android-mobiler tilbyder.

Et par analoge ure, et af dem med integreret vejrudsigt, er blandt de bedste. Men der mangler, at den selv finder vejret for den position du er på - og desuden kan den ikke automatisk opdatere vejr tit nok. Minimums-intervallet er tre timer.

"Buddies now" er en hurtigliste til ens favoritkontakter. Udover, at man hurtigt kan ringe til en ven, opdateres også vennens Facebook-status. Det ser lækkert ud, men opsætningen skal laves helt manuelt. Widget'en tager altså ikke automatisk dine favoritkontakter fra fx Gmail.

Følger du med i aktier, vejr og internationale nyheder, vil du holde af "Daily Briefing", der samler disse informationer i én stor flot widget. Vejr-byen og aktierne vælges af brugeren selv, men nyhederne kommer kun fra nyhedsbureauet AP, hvilket desværre ikke kan ændres.

Den bedste widget i Galaxy S er nok "Feeds and Updates" der løbende, fx hver halve time, henter vennestatus fra Facebook, MySpace og Twitter. Designet minder om FriendStream fra HTC's mobiler, men Samsungs udgave har en tydeligere indikation af eventuelle kommentarer på de enkelte statusupdates.

Jeg savner dog muligheden for at få vist statusbeskeder, som vedrører ting jeg selv har kommenteret på. Vennenavnene mangler også at linke til deres Facebook profil fra oversigten og det er ikke muligt at "synes godt om".

Opdaterer du selv en statusbesked, kan denne sendes til både Facebook og Twitter på én gang, eller blot den ene af dem.

En flot Facebook applikation som Samsung selv har lavet, kan i øvrigt hentet gratis fra Samsung Apps.

Jeg håber, at Samsung løbende vil videreudvikle deres egne widgets, for udgangspunktet er rigtig godt - men som beskrevet, har det også en del mangler.

I øvrigt skal Samsung have ros for at genveje til trådløst netværk, Bluetooth, lyd og vibrator, er integreret i det øverste "gardin" i mobilen. Det giver en VIRKELIG intuitiv adgang til disse funktioner og en fremragende udnyttelse af topgardinet, der normalt blot bruges til at vise notifikationer om nye beskeder, mails og opkald.

Når det trådløse netværk aktiveres, og der ikke er et kendt netværk i nærheden, popper en tilslutnings-vejledning op, som gør det nemt for uøvede brugere, at koble sig på netværket. Dermed slipper man for at skulle rode i indstillinger.

Lynhurtig processor

Samsung Galaxy S har en processor på 1 GHz som det bankende hjerte og her fornemmes INGEN slinger i valsen.

Jeg har tidligere beskrevet, hvordan man i HTC Desire, der også har 1 GHz, fornemmer, at mobilen ikke helt formår at udnytte poweren, som den er født med.  Det problem har Galaxy S overhovedet ikke - nærmest tværdigtmod

På grafik og processortunge opgaver halter Galaxy S ikke. Det løser opgaven med fuld power - og i fx 3D spil lader mobilen til stadig at have et u-udnyttet overskud.

Også andre steder i mobilen, opleves overskuddet.

"Hvor er den dog flydende", udbrød min kone, da hun lige fik fem minutter med mobilen i hånden - og hun har ret. Menulisten er ultra smooth, det samme gælder multitouch zoom på billeder og internet-sider.

I kontaktlisten, hvor jeg har over 1.000 kontakter, som synkroniseres med Google Apps og Facebook, er hovedlisten ultra smidig - og selvom der scrolles i en MEGET høj hastighed, kan listen stoppes omgående, blot med et let prik med fingeren.

Desværre halter forsiden med de syv skærme i hastigheden - specielt de store widgets er med til at trække oplevelsen ned. Den hakker blandt andet en smule, når man bladrer mellem de enkelte skærme - så her lever Galaxy S altså ikke op til sit ry.

Hvis man er inde i et program, kan der også gå op til to sekunder, inden mobilen skifter til forsiden, når forside-knappen aktiveres. Det burde kunne gøres bedre.

Et sted, hvor der dog kan måles power er med Qualcomms 3D-grafik testprogram Neocore (kan hentes fra Android Market).

En række forskellige brugere har på vores Facebook gruppe målt andre Android-mobiler med samme program, og har fået følgende hastigheder:

HTC Legend: 32 - 35 FPS
HTC Desire: 23 - 28 FPS
Nexus One: 26,6 FPS
Sony Ericsson Xperia X10: 29 - 40 FPS
Samsung Galaxy S: 54,3 FPS

(FPS = frames per second, billeder pr. sekund)

I denne test vinder Galaxy S altså på papiret overlegent.

For at teste yderligere har jeg kørt Gameloft-spillet Asphalt på både HTC Desire og Galaxy S, der begge har 1 GHz processor. På Galaxy S indlæses spillet LANGT hurtigere end på Desire - og grafikken er 100% flydende, hvilket ikke er tilfældet på Desire.

I øvrigt kan man gratis downloade Asphalt via markedspladsen Samsung Apps.

Kamera og video...

Kameraet er et af de punkter, hvor trætheden melder sig hos mange mobilbrugere. Hvor er det dog evig træls, at skulle vente på en kameraapplikation der starter op, specielt når det helt rigtige Kodak-moment er lige foran en.

Galaxy S lider heldigvis ikke af sådanne problemer.

Det fem megapixels kamera er klar på et splitsekund - selv "touch to focus", hvor man prikker på det sted på skærmen, hvor fokuseringen skal ligge, er hurtig at betjene. Udløseren bringer billedet i kassen på rekordtid, og kameraet er derfor hurtigt klar til næste billede.

For de lidt mere avancerede brugere findes en række indstillingsmuligheder for f.eks. smil-genkendelse, panorama, landskab, sport, portræt, solnedgang m.f. En anti-ryst funktion som stabiliserer billedet samt GPS-tagging med position, er også inkluderet i kamera-delen.

Generelt fungerer kameraet rigtigt fint og billedekvaliteten er  godkendt. Desværre har Galaxy S hverken Xenon blitz eller fotolys.

Som en ekstra bonus kan Galaxy S også optage videoklips i HD-kvalitet (1280 x 720). Kvaliteten er virkelig god - selv lyden lyder godt.

Billeder taget med Galaxy S

Lynhurtigt gallleri

Galleriet i Galaxy S indlæser billederne fra den interne hukommelse (Galaxy S fås med enten 8 eller 16 GB) og hukommelseskortet i en meget høj hastighed - selv når der er MANGE billeder i galleriet, opleves ingen nævneværdig ventetid. I forhold til HTC Desire er denne funktion i Galaxy S mange gange hurtigere.

Oversigterne er flydende 3D-agtige, og når mobilen bevæges, vipper billedeoversigterne med, og skaber en lækker effekt.

Både billede-mapperne og billede-oversigterne vender sig, alt efter om mobilen holdes vertikalt eller horisontalt. Dette gør sig også gældende ved det enkelte foto.

Udover, at der som i gallerierne på andre mobiltelefoner kan bladres mellem billederne, kan det enkelte billede også deles direkte på mail, SMS, MMS, Twitter, Bluetooth og Facebook (kræver applikationen Facebook for Android er installeret).

Der kan zoomes på det enkelte billede ved at trække i det med to fingre - kendes også som begrebet "multi-touch".

Fotogalleriet i Samsung Galaxy S er ét af de bedste, jeg til dato har set på en Android mobil - her kan selv ikke HTC's topmodeller være med.

Flot musikafspiller

Ved første øjekast er musikafspilleren lækkert lavet. Knapperne er store, og hvis musiknummeret indeholder et albumcover, vises dette også.

Man kan ganske let bygge en afspilningsliste - hold blot på en sang og vælg "tilføj til liste".

Samsung har også lavet noget flot albumgrafik, der kommer frem, når mobilen vendes til horisontal tilstand og disse lister kan vise nogle forskellige layouts, der alle er flotte, men ikke nødvendigvis logiske - og enkelte steder, forstår man som bruger ikke helt, hvad der foregår.

Lydkvaliteten er ellers ganske fin og mobilen kan uden problemer spille musik, mens du laver noget andet på den.

Headsettet, som medfølger i salgspakken, er den såkaldte "in ear"-type.

FM-radioen i mobilen er ret velfungerende og har både RDS-programinfo, alternative frekvenser, favoritlister m.m. Radiokanalerne modtages rigtig godt på denne mobil og den er samtidig let at betjene.

Når enten musik eller radio kører, oprettes automatisk nogle flotte genveje i "top gardinet".

Hurtigt på nettet

Den store skærm i Galaxy S gør den oplagt til internettets mange muligheder.

Både via Turbo 3G og trådløst netværk er hastigheden "snappy". Selv på mobilnettets dataforbindelse fornemmer man, at Samsung-mobilen er en smule kvikkere en konkurrerende produkter.

Præcis som på billederne zoomes med to fingre (Multi-touch) og mobilen justerer automatisk teksten i artikler til at passe til bredden på skærmen. Også når mobilen lægges ned, følger billedet med - og zoom-niveauet fastholdes.

Det er muligt via en undermenu at markere og kopiere tekst fra hjemmesider, samt dele linket til en given side via Facebook, Twitter, mail og beskeder.

Alt i alt virker internettet på Galaxy S overbevisende - også med flere vinduer åbne. Men jeg savner muligheden for at benytte sider med indhold programmeret i Adobe Flash.

SMS med dansk tastatur

Ved leveringen har Samsung Galaxy S dansk sprog i både menuer og SMS-ordbog, og SMS-delen fungerer generelt rigtigt godt.

Beskederne samles i tråde med afsenderens navn som overskrift og et lille billede af kontaktpersonen.

En lækker detalje er, at hvis man hen over kontaktnavnet kører en finger mod venstre, startes et opkald til personen - køres mod højre, åbnes beskedlisten. Det ser ret cool ud.

Der kan vælges mellem QWERTY-tastatur (med æøå) og et almindeligt T9-tastatur. Begge har de dansk T9-ordbog.

Skærmens høje følsomhed betyder, at besked-skrivning er ret let - men som altid skal man her regne med lidt tilvænning, da SMS-funktionen ikke altid fungerer helt ens på alle touch-mobiler.

Funktionen Swype som mange brugere har set frem til, er også inkluderet på Galaxy S. Vi har testet hvordan Swype virker - læs mere her...

Google Maps med navigation

Da mobilen kører styresystemet Google Android version 2.1, er der adgang til at benytte Googles gratis navigations-løsning, Google Maps Navigation.

GPS-chippen er meget præcis, og gør det let at anvende mobilen, som et alternativ til den traditionelle bilnavigation.

En ulempe ved Googles navigationsløsning er dog, at alt kortmateriale hentes via dataforbindelsen. I Danmark er løsningen at købe sig et data-abonnemenet, hvor der betales en fast pris for den datamænge der hentes.

Kører du i udlandet, kan navigationen også anvendes, men kun hvis du er parat til at betale op til over 20 kroner pr. megabyte data. Desværre er det ikke muligt, at downloade kortdata fra Google ned på mobilen, så man slipper for at benytte dataforbindelsen under kørslen.

Gør det selv opsætning

Du skal være parat til at gøre HELE arbejdet selv, når Galaxy S, skal sættes op. Der popper ingen opsætnings-guide frem, når mobilen startes første gang - og det er dermed op til brugeren selv, at få fundet de steder, hvor der indtastes oplysninger om Facebook, Gmail, Twitter osv.

Konkurrenten HTC har på Android-platformen vist, hvordan brugerne kan hjælpes, når en ny mobil startes op. På disse mobiler hjælper en punkt-for-punkt guide brugerne igennem alle opsætningerne. Her kunne Samsung godt kikke over skulderen.

For avancerede og øvede brugere betyder det ikke noget at "gøre det selv", men alle andre, vil efter opstarten bare sidde og tænke "hvad nu" - og de får dermed ikke den fulde glæde af produktet.

Helt galt går det, når Galaxy S sættes til computeren via et USB-kabel - som vil være naturligt, hvis der skal overføres musik eller billeder til mobilen. Computere fortæller blot at "driveren ikke kan findes".

Det kræver en søgning på nettet, at finde ud af, at inden Galaxy S sættes til computeren, skal man under "indstillinger" og "om telefonen", vælge "USB-indstillinger" og skifte punktet til "Sprøg ved oprettelse af forbindelse", inden man får adgang til at tilslutte mobilen til ens computer som et "lagringsmedie".

Er man ikke ikke både øvet og stædig, bliver ens eneste konstatering at "lortet bare ikke virker", hvorefter mobilen er dømt ude.

Kære Samsung: Dette er bare IKKE godt nok. Hvordan havde I forventet, at brugerne skal kunne regne sådan noget ud?

Problemer med forbindelserne

Som tidligere nævnt kan Samsung Galaxy S forbindes til både mobilnet, trådløst netværk samt Bluetooth. Hertil kommer naturligvis også den indbyggede GPS-chip.

Uheldigvis kan mobilen ikke finde ud af, at håndtere alle forbindelserne korrekt.

F.eks. nægter Samsungs Facebook-applikation ind i mellem at hente data, men svarer blot "network connection error" - og "Friend and Updates", lider af samme fejl.

Mobilen kan også finde på, selv at tænde for det trådløse netværk - og GPS'en kan man ikke altid få adgang til.

Jeg benytter løbeapplikationen Endomondo, hvor der både skal bruges GPS, mobildata og Bluetooth. Hvis ikke Galaxy S er frisk genstartet, kan mobilen slet ikke finde ud af, at håndtere de tre forbindelser på samme tid.

Skuffende at Samsung ikke har formået, at få styr forbindelserne, specielt ikke når der er tale om en smartphone i den dyre ende af skalaen.

Batteriet skuffer...

Batteriet i mobilen er på 1500 mAh, hvilket er et pænt stort batteri - men det er også nødvendigt.

Galaxy S er nemlig MEGET strøm-sulten. Okay jeg skåner den heller ikke, og giver den kamp til stregen hver dag på alle funktioner. Men det er jo altså sådan min arbejdsdag er.

Jeg formår at få vredet batteriet, så det holder fra 6 morgen til 22 aften - men så er det også sket.

Bruger du mobilen mere moderat, burde halvanden dag dog være realistisk.

Er Galaxy S så en iPhone?

Udseende på den fysiske del, minder om iPhone og særligt ikonernes placering i menuen, trækker også paralleller til Apples mobil. Dermed er det mest åbenlyse spørgsmål, om Samsung bare har kopieret det hele fra Apple?

Svaret er NEJ! Galaxy S er helt sin egen. Designligheden har dog skaffet Samsung noget ekstra opmærksomhed - og fået verden til at lægge mærke til deres nyeste smartphone satsning.

Når man kommer i gang med at benytte Galaxy S, opdager man også, at det ikke bare er et kopiprodukt. Som nævnt tidligere i anmeldelsen, mener jeg, at Samsungs største fejl er, at de har valgt et for billigt materiale.

Jeg vil vurdere det sådan, at Galaxy S er et produkt, som dem der ikke vil have en iPhone bør se nærmere på - og et produkt, som bestemt kan konkurrere med HTC Desire og Sony Ericsson Xperia X10.

De andre småting

Samsung skal have ros for noget så simpelt som vækkeuret, der både kan anvende din egen musik som vækketone, samt byder på et pænt udvalg af medfølgende toner. Et par stykker af dem, er i øvrigt meget behagelige at vågne til.

Mobilen kan også fungere som internet-router og dele internetforbindelsen. En bærbar computer kan så via det trådløse internet, logge på mobilens dataforbindelse. "Mobile AP" hedder funktionen, som er meget anvendelig, hvis ikke lige ens USB-dongle til mobilt bredbånd, er kommet med i tasken.

Da Galaxy S som nævnt er en "Google telefon" der kører Android, synkroniserer den således også perfekt med Gmail, kalender og kontakter, men forbinder også dine kontakter med vennernes Facebook oplysninger.

Derudover, kan den sættes op til at tale sammen med en Microsoft Exchange server.

Når der ringes til en kontaktperson, vises Facebook status for personen, i opkaldsvinduet. Det er dog temmelig kikset, at det kun er muligt at læse et uddrag af teksten, og altså ikke det hele. Dermed giver funktionen ikke så meget mening.

Konklusion: Bedste Samsung smartphone - EVER!

Galaxy S er et kæmpe skridt frem for Samsung... "Den bedste smartphone Samsung nogensinde har produceret", er efter en måneds brug, min konklusion.

Men det er ikke det samme som, at Galaxy S overordnet set er markedets bedste smartphone.

Samsung har formået, at lave et produkt, der i software-delen hænger meget bedre sammen, end nogle af deres tidligere forsøg med smartphones. Men der er stadig plads til forbedringer.

Udviklerne i Korea skal søge hjælp hos Samsungs danske medarbejdere, for at få pinpudset detaljerne. Detaljerne er nemlig vigtige, for at skabe et perfekt produkt, og det er sådanne ting, vi i Danmark er rigtig gode til at få øje på.

Galaxy S er et virkelig godt udgangspunkt, og Samsung har virkelig chancen, for at gøre mobilen endnu bedre og mere perfekt, ved at bruge et par måneder på at rette detaljer og optimere i systemet og widgets.

Jeg nævner dette, fordi Samsungs produkter tidligere har haft en tendens til at være fede på papiret, men trælse i virkeligheden. Simpelthen fordi, man ikke har været grundige nok. Galaxy S, er i forhold til tidligere mobiler, et meget grundigt produkt, men der kan stadig strammes op.

Skal du vælge mellem HTC Desire, Sony Ericsson Xperia X10 og Samsung Galaxy S, står valget reelt kun mellem Desire og Galaxy S. Vil du have den bedste fysiske kvalitet og mest gennemførte produkt, skal du vælge Desire - vil du derimod have den bedste skærm og bedste ydelse, er det Galaxy S der skal lægges i indkøbskurven.

Samsung Galaxy S ender på fire ud af seks mulige stjerner, men kan ved detaljejustering og små fejlretninger rykkes op på fem stjerner. Update: September 2010: Efter opdatering til Android 2.2 ender Galaxy S på seks ud af seks mulige stjerner...


BEMÆRK: Denne mobiltest er fra juli 2010. Siden teksten er skrevet, har Samsung opdateret Galaxy S til Android 2.2, hvilket har forbedret produktet markant og rettet op på de fejl, som er beskrevet i teksten herover. Derfor bør du også læse vores artikel, der handler om, hvordan Galaxy S virker efter opdateringen(Mobilsiden.dk - september 2010)

Web-TV: Oplev Samsung Galaxy S


Samsung GT I9000 Galaxy S - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Sofieamalie 25-08-2011 18:46:13

Kan denne telefon stadig købes? Jeg synes ikke jeg kan finde den her på siden..

0 0
Mobilsiden.dk 29-09-2010 16:39:52

Vi har testet Android 2.2 til Galaxy S.
Læs mere: http://www.mobilsiden.dk/nyheder/sa-godt-virker-galaxy-s-med-android-22,lid.12790/

0 0
Jens Kristian Andreasen 20-09-2010 11:46:27

Nu har jeg haft Samsung S GT-I9000 i to måneder og på nuværende tidspunkt vil jeg kun give den tre stjerner.
Monteret i min Citroen C5 kan den ikke hente GPS satellitter mok til at navigere korrekt - falder hele tiden ud. Har for første gang i mange år oplevet at der er steder jeg ikke kan få telefonforbindelse når den er monteret i bilen og dem jeg taler med kan ikke forstå hvad jeg siger.
I hjemmet med mit trådløse netværk kan den ikke opnå fuld styrke selv om den ligger ved siden af routeren. Jeg skal lige bemærke at min søns HTC ikke har disse problemer.
Samsung Kies - til synkronisering - virker ikke efter hensigten bl.a. kan man ikke få adgang til "Samsung Apps" den vil hele tiden opdatere. Og synkronisering med Microsoft Outlook er ikke OK - jeg var nød til at slette aftalerne fra Outlook og herefter lægge alle aftaler ind på telefonen.
Venter på den næste Firmware opdatering af "styresystemet Android" hvis mine problemer ikke bliver løst skiftes den ud. Jeg føler mig bombet tilbage - overvejer at tage min "gamle" Qtek S200 i brug igen.

0 0
Christoffer 31-08-2010 19:42:41

for omkring 7, 8 år siden havde Samsung stor succes med den første klaptelefon siden har de haltet på marked og så laver de Galaxy S der gennem banker de andre smartphones woot! go Samsung!

0 0
Christoffer 29-08-2010 11:37:30

først og fremmest er jeg enig om at designet kunne være langt bedre tilgengæld når man først går i gang med at bruge Galaxy S glemmer man alt om det tynde plastik og der er to gode ting ved det tynde plastik
1: telefonen tager ikke skræmmer så let
2: telefonen vejer ikke meget

og den der gør det selv opsætning minus er rigtig ringe det er ikke avancederet instillinger det er derimod pærelet
1: gå ind på indstillinger øverst står trådløs netværk

2: gå ind på indstillinger og vælg account and sync (ved ikke hvad det hedder på dansk) og der finder man Facebook, Twitter og Myspace ikoner der bare skal trykkes på og så skriver man sit brugernavn og adgangskode wupti så er den klaret

3: E-mail tryk bare på E-mail ikonet og skriv brugernavn og adgangskode så er den klaret

så synes det er ringe minuser Galaxy S kunne godt få 5 stjerner.

0 0
Christoffer 29-08-2010 11:48:30

gå ind på Youtube og skrive Samsung Galaxy S demo video og vælg den video fra Leodee og stop videoen ved 1:31 der er et af ikonerne der hedder account and sync der skal man trykke for at sætte sine sociale netværker op på en nem måde.

0 0
Niki 06-08-2010 14:14:47

Hvorfor er det lige så slemt at den er af plast?
Jeg synes designet er ganske lækkert!
Nu behøver alt jo ikke være i stål og alu for at være lækkert!
Man ser jo f.eks. ikke mange LED TV'er i andet end plast, og det er der da ingen der brokker sig over.
Min SGS har været i gulvet nogle gange, og det er ikke at se på den. Så det er ikke holdbarheden der er problemet.
Tilgengæld er det med til at holde vægten nede, hvilket jeg har fået utrolig positiv respons på, når folk har skulle kigge på den. Det første de som regel udbryder er: "Gud, den vejer jo ingenting!".

0 0
Madeleine 06-08-2010 13:14:31

Jeg har tabt den 3 gange og det er slet ikke at se..

0 0
Peter 06-08-2010 12:57:44

Gider ikke deres plastikkasse. Det var OK til Nokia 3310 men det er en generation siden. For mig er der kun HTC Legend og IPhone 4 der har forstået at man ikke blot skal kaster noget elektronik og en skærm ind i et yoghurt bæger og så tro at vi alle klapper i hænderne............!

0 0
Mobilsiden.dk 06-08-2010 14:05:38

Hahaha Peter. Fantastisk sammenligning :)

0 0
Madeleine 06-08-2010 12:08:04

Jeg har nu haft min Galaxy i 3 dage og jeg er helt vild med den!! Det er min fjerde Samsung indefor de sidste par år og den her er klart den
bedste!
Jeg tvivlede lidt pga størrelsen men har nu fundet ud af at internet osv er langt federe på en større skærm -Og er jo hunkøn, så har jo altid min taske med mig.
Batteritiden er jeg lettere træt af men synes resten opvejer det.
Jeg kan kun anbefale denne mobil!!

0 0
sara 20-07-2010 12:25:34

det jeg vil bruge den til er at 1.sms´e 2.ringe 3.spille 4.optage videoer 5.tage billeder 6. høre musik 7.gå lidt på internettet f.eks. Youtube og spillesider som f.eks. gratisspil osv (his man altså kan det). 8.og jeg vil nok også downloade widgets osv. håber at nogle vil hjælpe mig på forhånd tak:)

0 0
Bøndergaard 17-08-2010 00:38:47

Nu ved jeg ik om du har købt den ene eller den anden, men ville lgie komme med en kommentar på dit spørgsmål :)

Som sagt i anmeldelsen kommer det meget an på hvor du står som bruger med erfaring med mobiler. Hvis du er erfaren og godt kan lide at skulle sætte den op selv og sådan vælg Galaxy S. Men vil du gerne have en telefon der spiller fra start af så vælg Desire.

På det du siger er vigtigt er det nok Galaxyen du ville blive mest glad for, da den er 7. er hurtigere på nettet, 4 optager bedre video, og så er den også bedre i spil.

Men jeg må indrømme jeg nok selv ville købe en desire hvis det var mig :)

0 0
Christoffer 14-07-2010 22:04:48

hej Mobilsiden kunne i ikke lave en test hvilken mobil der er hurtigst på internet med at lukke op og det der det er nok det største spørgsmål i år 2010 hvilken telefon der er hurtigst:

Galaxy S den forrygende power mobil fra Samsung

eller...

Desire det ultimative flagskib i Europa fra HTC

kunne ikke lade være med at skrive dette :-)

0 0
jessie 20-07-2010 00:30:13

det synes jeg ville være mega fedt men tror at Galaxy s er hurtiger pga dens hummingbird processer men hvem ved måske er desire software hurtiger

0 0
Jonas 14-07-2010 06:38:34

Jeg overvejer stærkt at købe denne telefon. Dog bekymrer fejlene mig og jeg undrer mig over de 4 stjerne i forhold til det hype der ellers er om telefonen. Er den pengene værd? Er det som jeg har læst flere steder en af de bedste smartphones på markedet lige eller er der andre jeg i stedet burde overveje når nu jeg er oppe i denne prisklasse og eftersom jeg nok først køber en telefon om en måned eller to, er der så nogle telefoner der snart kommer ud som ville være værd at vente/kigge på? Hvis nogen kunne besvare et par at mine spørgsmål ville det være helt fantastisk.

0 0
Schødts 12-07-2010 22:59:15

Har hentet firmware I9000XXJF3, men er desværre uden dansk ordbog ved brug af swype... Nogle der ved hvilken firmware der har dansk ordbog, og om det overhovedet er udkommet..

0 0
Mobilsiden.dk 13-07-2010 08:57:05

Jeg kører faktisk test lige nu på I9000ZSJF7 som har Swype med dansk ordbog.

0 0
Niki 21-07-2010 14:26:13

Hvordan kan du det, når I9000ZSJF7 ikke understøtter dansk?

0 0
Niki 22-07-2010 08:38:22

Har I9000ZSJF7 firmware i nu, men der er da ikke dansk Swype ordbog i?

0 0
Flemming 12-07-2010 10:21:53

Hjælp ;-) jeg har lige fået min samsung men den kan ikke modtage mms, hvordan sætter jeg den op til det ?

0 0
Mobilsiden.dk 12-07-2010 11:17:19

Hej Flemming,

Godt spørgsmål. Prøv evt. at opret det i vores Android forum. Da det er ens for de fleste Android mobiler, kan der sikkert findes en masse hjælp der.
http://www.mobildebat.dk/forumdisplay.php?f=82

0 0
spock123 08-07-2010 23:30:27

- der klarer afspilning af 720p mkv filer.. det er da helt fænomenalt! Glæder mig helt vildt til jeg får fingre i dette vidunder.

0 0
Kokomo 08-07-2010 17:01:01

den bedste samsung mobil ever, men kun 4 stjerner. så må resten af deres mobiler da være noget lort

0 0
Mobilsiden.dk 08-07-2010 20:08:40

Ja, Rasmus. Det er som jeg beskriver, at Samsung altid har haft store problemer, med at fuldende deres smartphones. Det mener jeg i høj grad hænger sammen med brugen af Windows Mobile og Symbian.

Fx var Samsung Omnia rimelig fed på papiret, men noget værre rod, når man så fik den i hånden.

Galaxy S er en forrygende telefon, som dog trænger til en del bugfixes. Så nu må vi se, om de denne gang kan trække den helt i land :)

PS. Jeg har selv brugt Galaxy S i mere end en måned... Og bruger den stadig .

0 0
Jørgen 08-07-2010 14:05:06

Du kan hente en APN on/off på android market.
Virker udmærket, men vær bare sikker på at du har wifi + mobil tilsluttet når du installerer programmet. Det tilføjer [disable] i apn navn, henholdsvis fjerner [disable].

0 0
Niki 08-07-2010 15:07:29

Mange tak. Har dog fået ændret min abbonnement, så det betyder ikke så meget. Synes bare det var underligt man ikke kunne slå det fra.

Hans: Jeg har leget en del med en Desire ved siden af Galaxy'en, og synes de er gode på hver deres måde. Galaxy'en vinder dog på den meget bedre skærm.

Jeg synes dog stadigvæk min hænger lidt, når jeg går ind i apps, eller i f.eks. telefonbogen. Så tager det lidt tid før den starter op. Mega irriterende, eftersom den har rigeligt med CPU og RAM. Så burde det efter min mening gå noget hurtigere!
Må håbe Froyo roder bod på dette.

0 0
Jørgen 08-07-2010 12:15:37

Jeg har haft Desire i 3½ mdr men skiftede til Samsung I9000 pga. design og skærm.

Jeg er enig i at HTC'en virker mere færdig - der er nogle lås-situationer med Galaxy'en og opdatering on-air mangler så vidt jeg kan se. Havde Desiren da de rullede update ud for nylig; virkede upåklageligt.

Men for skærmen designet og batteri-tiden skal Galaxy'en ha' 5 stjerner og Desiren ligeså fordi den - som alle andre HTC'er - er tudegrim / Nordkoreansk agtig.

Apropos ting-der-irriterer: Nogen der kan give et råd, hvis man savner "," på Samsung-qwerty-tastaturet? Er konstrueret som iPhonen (men touch-and-glide) virker ikke.

0 0
Hans 08-07-2010 14:09:30

Hej Jørgen.

Det ser ikke ud som om, der er en ny HTC mobil med bedre specifikationer end Desire lige om hjørnet.

Udover design, hvordan står Desire og Galaxy S så i forhold til hinanden? F.eks. brugeroplevelse, hastighed i menuer, logisk opbygning, billeder i lav belysning osv. Hvad med Sense vs. Touchwiz 3? Jeg er også lidt bekymret over Nikis kommentar om, at man ikke kan slå roaming fra.

Galaxy S er noget dyrere end Desire, så jeg vil gerne vide, om den er de ekstra penge værd på andre fronter end design, skærm og 3D hastighed.

0 0
Jørgen 08-07-2010 21:22:24

Hans;
Ja, jeg skifter ikke tilbage selv om du gav mig prisforskellen plus lidt til.

Skærmen ER utrolig! Touch-funktionen er bedre end, hvad jeg har prøvet. Designet er klasser over HTC (tror næsten det gælder uanset smag/behag ;-)

Jo, der er bugs. Men ikke alvorlige. Læste osse at Mobilsiden klagede over at HTC desire gik i klumper, når man skal til HOMEsiden. Hvor Herre bevares. Så slå dog animation fra; det gør jeg altid osse på PCen.

UI? Jeg synes Widgets a la HTC er sjove, men iPhone ikoner er bedre.

Kender I det, at man kommer til at ringe op, når man scroller i tlf listen? Well, på Samsung er "touchabliliteten" sikker og præcis og desuden er der en "Ring op" knap.

Så hvis du er OK med HTC mørk at John ikke kan slippe den efter 1 md :-)

**************************************

Roaming kan ikke slås fra siger nogen. Det er sludder.

0 0
Jørgen 08-07-2010 21:25:43

Der skulle ha stået:
"Så hvis du er OK med HTC designet/skærmen, så køb den - du går ikke galt i byen. Bemærk at John ikke slippe Galaxyen efter 1 md :-)"

0 0
Rasmus 08-07-2010 11:45:35

Hej..
Jeg vil lige høre om i ikke kan lave en video af Samsung'en det ville være fedt?!

Skærmen er altså god eller hvad? Bedre end iPhonens? Sidst jeg købte en mobil købte jeg en Samsung Ultra Touch og blev virkelig skuffet over den dårlige skærm!! Den reagerer så dårligt, så vil lige sikre mig at det hele bare er smooth og pengene værd? Den skal gerne holde i et år og gerne mere.. Så kan den det??

0 0
Niki 06-07-2010 22:40:59

Har haft min Galaxy et stykke tid nu, og synes testen her afspejler den meget godt. Der er dog nogle ting som jeg har lagt mærke til:
-Man kan ikke "forhindre" den i at bruge 3G netværket. Dvs. den gladeligt henter data når den skal opdatere. Det betyder ikke så meget hvis man har et abb. med meget datatrafik, men synes bare det er lidt ærgeligt man ikke selv kan vælge.

- Jeg synes også den hænger meget når simple ting som at gå ind i beskeder, eller telefonbogen.

0 0
07-07-2010 13:47:16

Har de disabled muligheden for at forhindre datatrafik ? Tror jeg er de første der har....

0 0
Mads 06-07-2010 22:31:21

Hej har overvejet at købe denne fede mobil i tyskland, kan se du kan få den til lidt under 3500 mange steder med forsendelse og det hele.

men har lige et lille spørgsmål ? nogen der ved om der vil der være nogen mangler i forhold til en købt i dk ?

0 0
Mads 06-07-2010 22:31:20

Hej har overvejet at købe denne fede mobil i tyskland, kan se du kan få den til lidt under 3500 mange steder med forsendelse og det hele.

men har lige et lille spørgsmål ? nogen der ved om der vil der være nogen mangler i forhold til en købt i dk ?

0 0
Michael 06-07-2010 18:51:21

Er det kun mig der synes at Samsung tager deres idéer fra andre? Fx deres måde at vise billeder på, den måde har CoolIris været ude med i lang tid.

http://www.youtube.com/watch?v=gHU4zGzJjGU&feature=related

0 0
Mobilsiden.dk 06-07-2010 19:50:42

Hej Michael. Jeg er nød til lige at sige, at Samsung ikke har stjålet noget.

I Android 2.1 (som Google udvikler) er der i standardversionen inkluderet et galleri som er udviklet af netop Cooliris. Samsung har ikke ændret på den grundlæggende funktion, men blot benyttet det som ligger i Android 2.1 som standard.

I øvrigt findes Cooliris galleriet også i Google Nexus One, men ikke i HTC's produkter. HTC har netop i stedet indlagt deres eget bud på et galleri.

Se eventuelt: http://vimeo.com/8557854

0 0
Tommy Borgstrøm 06-07-2010 18:12:59

I skriver at de fire knapper i bunden kan tilpasses af bruger, kunne det tænkes at i vil løfte sløret for hvordan dette gøres ?

0 0
Mobilsiden.dk 06-07-2010 19:45:12

Hej Tommy. Det er såmænd ret enkelt.

1. Gå ind i selve menuen
2. Tryk den venstre valgknap
3. Tryk "rediger"

Nu kan du flytte rundt på ikonerne i menuen, og ligeledes trække rundt på dem, som sidder i bunden.

0 0
Mobilsiden.dk 06-07-2010 19:45:38

PS. Venstre valgknap + gem, gemmer dine ændringer.

0 0
Tommy Borgstrøm 06-07-2010 19:52:38

Sådan, tak for hjælpen og så et tip herfra hvis man ikke allerede har opdaget det, ved at holde "hjem" knappen nede får du et vindue op hvor du kan se og vælge de sidste 6 programmer man har brugt

0 0
Christoffer 06-07-2010 16:37:40

kunne være fedt med en video anmeldelse så vi kunne se produktet i action!

men 4 stjerner kun? måske er det bare mig der er lidt for Samsung fan agtig=S

og når man ser Galaxy S ser den ikke billig eller skråbelig ud, men den føles sådan efter jeres mening damn.

0 0
Mobilsiden.dk 06-07-2010 19:54:04

Vi giver fire stjerner, fordi der klart er plads til forbedringer. Vores definition af denne karakter er: "4 stjerner gives til en god solid mobil, der dog har en del mangler".

Betegnelserne for 5 og 6 stjerner er i øvrigt:

5 stjerner gives til mobilen der yder præcis det den lover og som er alle pengene værd

6 stjerner gives til en fremragende mobil, der lever op til forventningerne og prisen, men som samtidig yder lidt ekstra

0 0
Bahumbaba 06-07-2010 13:26:23

Jeg kører selv med JFB firmwaren. Den optimere batteriet markant, før kunne jeg knap holde batteri 1 dag, nu er jeg oppe på 1½ døgn.

0 0
kasper 06-07-2010 11:44:23

Lad os håbe at opdateringen til 2.2 retter de fejl som er nævnt. Kan være samsung lader 2.1 lidt i stikken for at få alt rettet i 2.2...
Hvilken firmware kører jeres mobil på, JF3, JF5 eller JFB?

0 0
Mobilsiden.dk 06-07-2010 11:51:22

Hej Kasper,

Softwaren på det som Samsung har fremsendt, som værende "final edition" er JF3 / BUILD05 #2

0 0
kasper 06-07-2010 12:00:44

Ok. Der er allerede kommet JF5, JFB og JFF på samsung-firmwares.com
Det er ikke officielle firmwares fra samsung, men firmware som samsung er ved at udvikle/optimere internet.
Alt skulle køre noget bedre i disse udgaver.
Mon ikke de snart skubber en opdatering ud når de allerede er 3 udgaver over den "final edition" (i.e. JF3). Man kan jo kun håbe.

Link så der kan læses lidt om sidste firmware og hvad den retter / ikke retter.
HUSK: Alle der overvejer at bruge dette. Det er kun BETA firmware der ikke udgive officelt fra samsung. Alt brug af disse firmwares kan derfor ødelægge din enhed!!!!!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=718621

0 0
Mobilsiden.dk 06-07-2010 13:45:03

Hej Kasper. Tak for tippet. Når vi anmelder, er vi nødt til at holde os til de officielle softwares, som vi får stillet til rådighed fra Samsung.

0 0
06-07-2010 11:26:06

For HTC bliver det ikke. De kan simpelthen ikke lave mobiler der er pæne....Men måske skulle man vente og se om rygtet ang. en Galaxy S2 skulle holde og så tage den (måske de har rettet de par småfejl der nævnes her)...

0 0
Hest 06-07-2010 16:10:24

Har samme tanke som dig, HTC bliver det bestemt ikke næste gang for mig og med Galaxy ser det ud til Samsung er godt på vej og er ved at lære hvordan telefonerne skal laves.

Det er lidt træls der er de fejl med forbindelserne, det må bare ikke ske, så det ,å man håbe de får kigget på.

0 0
Om brug af cookies