Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Galaxy S - mobiltest del 2

Samsung Galaxy S - mobiltest del 2

TEST: Vi ser nærmere på Samsungs brugerflade samt programmer og widgets systemet byder ind med. Hastigheden er også blevet testet.

Samsung Galaxy S er i gang med at blive testet på Mobilsiden.dk. Husk at læse den første del af testen, inden du går i gang med anden del, herunder.


En palette af flotte farver kommer os i møde, når Galaxy S er startet op. Naturligvis er det bare "hjemmeskærmene," der som reflekser i mørket byder velkommen til mobilen og dens muligheder.

Farverne på Super AMOLED-skærmen er ualmindeligt klare, hvilket er hjulpet godt på vej af Samsungs særlige flotte baggrunds-billeder i en meget høj opløsning.

Her skal det bemærkes, at skærmlyset står på "automatisk". Det kan altså blive endnu flottere, hvis der skiftes til manuel og fuld styrke - men det bruger jo en del mere strøm fra batteriet (1500 mAh).

Op til syv forside-skærme

I Galaxy S er det muligt, at have op til syv individuelle skærme som udgør forsiden. Via funktionen "rediger" gives adgang til at indsætte en "ny skærm", enten til slut i rækken, eller mellem to andre. Hvis ikke alle skærme benyttes, er det blot at slette de tomme og trykke "gem". Rækkefølgen af skærmene kan også ændres.

I bunden af alle skærmene sidder fire genveje som brugeren selv kan tilpasse. Genvejene er gennemgående på både brugerfladen og menu-delen, hvilket gør det let at få adgang til fx opkald, uden først at skulle tilbage til "skærm 1".

Selve menuen ligner et "rip off" af den som Apple designede på iPhone. Der er endda de næsten samme små "prikker" (med tal) som indikerer hvilket menuskærm-nummer man er på. Ikonerne, altså programgenvejene, kan også flyttes rundt individuelt.

Brugere der ikke bryder sig om gittervisningen, kan i stedet skifte til liste-visningen, hvor alle ikoner ses i alfabetisk rækkefølge.

I sagens natur er ikonernes farver vildt flotte, men det er mindst lige så lækkert, at menuen er HELT smooth og flydende - både når ikoner flyttes, og når der bladres på skærmene i menu-delen.

Widgets på forsiden

Samsung leverer sammen med både Wave og Galaxy S nogle widgets, som er helt deres egne. Udvalget er desværre slet ikke så omfattende, som det HTC's Android-mobiler tilbyder.

Et par analoge ure, et af dem med integreret vejrudsigt er blandt de bedste.

"Buddies now" er en hurtigliste til ens favoritkontakter. Udover at man hurtigt kan ringe til en ven, opdateres også vennens Facebook-status. Det ser lækkert ud, men opsætningen skal laves helt manuelt. Widget'en tager altså ikke automatisk dine favoritkontakter fra fx Gmail. 

Dem som følger med i aktier, vejr og internationale nyheder, vil holde af "Daily Briefing", der samler disse informationer i én stor flot widget. Vejr-byen og aktierne vælges af brugeren selv, men nyhederne kommer kun fra nyhedsbureauet AP, hvilket desværre ikke kan ændres.

Den bedste widget i Galaxy S er nok "Feeds and Updates" der løbende, fx hver halve time, henter vennestatus fra Facebook, MySpace og Twitter. Designet minder om FriendStream fra HTC's mobiler, men Samsungs udgave har en tydeligere indikation af eventuelle kommentarer på de enkelte statusupdates. 

Jeg savner dog muligheden for at få vist statusbeskeder, som vedrører ting jeg selv har kommenteret på. Vennenavnene mangler også at linke til deres Facebook profil fra oversigten.

Opdaterer du selv en statusbesked, kan denne sendes til både Facebook og Twitter på én gang, eller blot den ene af dem.

Jeg håber, at Samsung løbende vil videreudvikle deres egne widgets, for udgangspunktet er rigtig godt - men som beskrevet, har det også en del mangler.

I øvrigt skal Samsung have ros for at genveje til trådløst netværk, Bluetooth, lyd og vibrator, er integreret i det øverste "gardin" i mobilen. Det giver en VIRKELIG intuitiv adgang til disse funktioner og en fremragende udnyttelse af topgardinet, der normalt blot bruges til at vise notifikationer om nye beskeder, mails og opkald.

Når det trådløse netværk aktiveres, og der ikke er et kendt netværk i nærheden, popper en tilslutnings-vejledning op, som gør det nemt for uøvede brugere, at koble sig på netværket. Dermed slipper man for at skulle rode i indstillinger.

Første speedtest af Galaxy S

Endnu engang skal jeg understrege, at vi tester en betaudgave af Galaxy S - der hverken har endelig software eller hardware.

Dog kan jeg allerede nu, lave et par hurtige førstehåndsmeldinger på hastigheden, der allerede af andre testere, er blevet målt, til at være ret god.

"Hvor er den dog flydende", udbrød min kone, da hun lige fik fem minutter med mobilen i hånden - og hun har ret. Menulisten er ultra smooth, det samme gælder multitouch zoom på billeder og internet-sider.

I kontaktlisten hvor jeg har over 1.000 kontakter som synkroniseres med Google Apps og Facebook, er hovedlisten ultra smidig - og selvom der scrolles i en MEGET høj hastighed, kan listen stoppes omgående, blot med et let prik med fingeren.

Desværre halter forsiden med de syv skærme i hastigheden - specielt de store widgets som vi har beskrevet i dette testafsnit, er med til at trække oplevelsen og hastigheden ned. Den hænger meget når man bladre mellem de enkelte skærme - så her lever Galaxy S altså ikke op til sit ry. Heldigvis har udviklerne en del tid endnu, inden final edition af softwaren skal være færdig.

Et sted hvor der dog kan måles power er med Qualcomms 3D-grafik testprogram Neocore (kan hentes fra Android Market).

En række forskellige brugere har på vores Facebook gruppe målt andre Android-mobiler med samme program, og har fået følgende hastigheder:

HTC Legend: 32 - 35 FPS
HTC Desire: 23 - 28 FPS
Nexus One: 26,6 FPS
Sony Ericsson Xperia X10: 29 - 40 FPS
Samsung Galaxy S: 54,3 FPS

(FPS = frames per second, billeder pr. sekund)

I denne test vinder Galaxy S altså på papiret overlegent.

For at teste yderligere har jeg kørt Gameloft-spillet Asphalt på både HTC Desire og Galaxy S, der begge har 1 GHz processor. På Galaxy S indlæses spillet LANGT hurtigere end på Desire - og grafikken er 100% flydende, hvilket ikke er tilfældet på Desire.

Uden jeg er superteknikker kan jeg konkludere, at Samsung på nogle punkter har formået at give max-gas på poweren i Galaxy S.

Jeg er spændt på, hvilke optimeringer der er lavet i den endelige udgave.

Mere på vej

Testen fortsætter. Vi ser blandt andet på HD-videooptagelse, kameraets billedekvalitet samt mulighederne i galleriet samt musikafspilleren og internetoplevelsen.

Læs videre i Danmarks første test af Samsung Galaxy S - del 3...

Læs også:
 - TEST: Samsung Galaxy S - del 1
 - TEST: Samsung Galaxy S - del 3


Samsung GT I9000 Galaxy S -16GB - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jonas 11-06-2010 17:07:10

Er det muligt at I kunne lave en video anmeldelse samtidig?

0 0
Mobilsiden.dk 11-06-2010 20:42:12

Hej Jonas... Det kommer der naturligvis også :)

0 0
michael 11-06-2010 12:59:40

Med ugens helt fantastiske Iphone nyhedder der igen har revolutioneret mobilbranchen, må alle os der ikke rigtigt intressere os for æble produkter, lede længe efter nyheder om alternativer.

Trist trist, det tegnede sig ellers til at være rimeligt intressant, heldigvis har gsmarena lavet en fin anmeldelse af produktet.

0 0
Bahumbaba 11-06-2010 16:04:27

Ville nu gerne hører en ordentlig Dansk anmeldelse af den, selvom GSMArena's er gangske udmærket.

KOM NU PART 3!

0 0
Mobilsiden.dk 11-06-2010 20:41:56

Ja, ser du - vi arbejder på det.
Bare husk, at de anmeldelser du ser nu, er baseret på beta-udgaver af produkterne.

Men her er del 3. http://www.mobilsiden.dk/?aId=11762

0 0
Jonas 11-06-2010 14:17:10

Ja meget sørgeligt!
Man kan kun håbe at del 3 kommer her i de sene timer. Det virker dog til at Iphone 4 suger al energi. GSMarena roser jo den til skyerne så det ville være rart med en dansk anmeldelse før man går ud og køber skidtet engang i uge 26.

0 0
Michael W 11-06-2010 16:12:34

Jeg gik netup med de samme tanker...
Men en mobil telefon med teknik de fleste andre smartphones har haft i flere år er åbenbart vigtiger ;-)

0 0
Jonas 10-06-2010 15:20:08

Manglede lige at nævne at det ville være særlig interessant at se hvad det er for et batteri der sidder i den telefon I har fået. Det ser ud til at der findes både G7 og G9 modeller og der hersker mange bange antagelser om at G9 modellen er betydelig bedre.Det var denne model der sad i http://www.gsmarena.com 's anmeldelse af batteritiden hvilket viste en enorm god tid. Se også http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=699211

0 0
Jonas 10-06-2010 15:06:45

Venter spændt på del 3. Hvor mange dele har I planer om at lave? Håber del 3 koncentrerer sig om batteritid, læsbarhed i solen, materiale valget/skrøbeligheden der omtales vidt omkring på nettet og til sidst vil den danske udgave have "Home cradle" med i købet? dette er ikke tilfældet i Singapore, hvor den er udkommet.

0 0
Bahumbaba 10-06-2010 10:10:18

Har den plads til 2 SIM kort?

0 0
ztyle 08-06-2010 02:26:43

Eller kommer der en en F**k up i del 3.

Samsung har mange gange haft en mobil jeg har haft savlet over, lige indtil at de er blevet testet, hvor der kommer nogle mærkelige ting frem, som HD der kun kunne optage HD med 19fps, eller deres ultratouch hvor man kun kunne skrive med T9 tastatur på touch skærmen

0 0
Simon\n 07-06-2010 19:27:45

Jeg kunne godt tænkte mig en test af GPS-delen..
Hvor god er den til at modtage signal. også kan jeg se den skulle via google maps have mulighed for live streaming af street view. er dette muligt i den danske version af googlemaps? og om der er mulighed for at se sms'er eller modtage opkald under brug af GPS?

og som andre siger: materialer, og samligning af andre nye telefoner, så man kan se hvilken man skal vælge hvis man står og vakler :D

0 0
Simon\n 07-06-2010 19:30:11

Lige en tilføjelse til gps-delen.
det sidste med:
og om der er mulighed for at se sms'er eller modtage opkald under brug af GPS?
er tænkt som at den ikke lukker helt ned, men bare lige viser modtager opkald, vil du besvare, også køre videre i googlemaps.

0 0
Svend Erik 07-06-2010 12:30:58

Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres ærlige vurdering af telefonens materialekvalitet, som flere har omtalt ret kritisk.
Den forholdsvise lave vægt kan nemlig tyde på, at der er anvendt et tyndt plasticmateiale, som ikke vil være særlig holdbart.
Er skærmen virkelig af glas og ikke plastic?
Er rammen omkring skærmen af metal eller blot "forkromet" plastic?

0 0
Henrik 07-06-2010 12:58:19

Ja, det kunne være rart at vide, specielt når man tænker at telefonen koster i omegnen af 6000 kr. Så er materialer ret vigtigt vil jeg sige.

0 0
Bahumbaba 07-06-2010 13:33:13

4000-5000 kr... men det er stadig mange penge, ja.

Kilde: http://www.pricerunner.dk

0 0
Henrik 07-06-2010 14:14:22

Tvivler meget stærkt på at den kommer til at holde den pris der står på PriceRunner.

I USA står den til 1000$, som ved direkte kurs konvertering er 6000 kr. og det er uden moms.

http://www.softsailor.com/news/22767-samsung-galaxy-s-release-date-and-price-announced.html

0 0
michael 07-06-2010 15:51:58

2 ting.

Samsung er ikke et amerikansk firma, hvis du vil "oversætte" prisen skal dette gøres fra hjemlandet. (imo)

I arktiklen du linker til er det en formodet pris fra 3. april. Mobilsiden har fået en opdateret pris fra Samsungs danske salgschef:

"Jeg forventer, at Galaxy S kommer i uge 26 - det vil sige omkring 28. juni", siger Samsungs danske salgschef Søren Isbak, der samtidigt gør opmærksom på, at datoen godt kan flytte sig lidt i både den ene eller anden retning.

- "Prisen uden abonnement vil fra salgsstarten være omkring 4.900 kroner inkl. moms", supplerer salgschefen.


Overstående er fra 25 Maj.

0 0
Henrik 07-06-2010 16:12:50

Det ved jeg sgu godt. Samsung er ligesom LG, koreansk. Men deres dollar-priser på devices plejer som regel at matche meget godt med hvad man kommer til at betale i DK.

Men ok, 4900 kr. lyder da nogenlunde realistisk. Der var nogle af de der pricerunner priser der var nede på under 4000 kr, hvilket ihvertfald virker pænt utroværdigt.

Anyways, 4900 kr., det er sgu også en slat penge må man sige. Jeg mindes kun en vis Æble telefon der koster mere. Men ok, man får mere high-tech for pengene i den der Samsung Galaxy S, end man nogensinde vil få en iPhone selvfølgelig.

0 0
Bahumbaba 07-06-2010 22:47:18

Det kan godt være prisen virker usædvanlig lav, men så snart du har fået ordrebekræftiglesen, så fanger bordet: http://politiken.dk/tjek/digitalt/internet/article716606.ece

... med mindre der er kommet nye regler på området.

0 0
Henrik 07-06-2010 23:18:52

Nice one :)

0 0
Jonas 07-06-2010 11:57:43

Jeg valgte lige at poste samme kommentar fra del 1 igen, da jeg synes det vil være rigtig fedt hvis det blev testet.

Hej Jeg er nok lige som mange andre rigtig interesseret i denne mobil. Derfor har jeg nogle opfordringer til hvad I bør teste med. Da dens tætteste rivaler jo nok er HTC Desire, Apple Iphone og SE X10 synes jeg den bør testes i forhold til disse:
- Dagslys (da Samsung påstår at det er muligt at se hvad der foregår på skærmen uden at anstrenge sig eller skulle dække med den ene hånd)
- Batteritid (iht.http://blog.gsmarena.com/samsung-i9000-galaxy-s-manages-725-hours-of-video-playback-puts-critics-to-shame/ skulle den virkelig være meget bedre end de andre)
- Kommer dens docking station med når man køber den? (den docking station der vises i den fancy reklame for mobilen http://galaxys.samsungmobile.com)

0 0

Om brug af cookies