Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Galaxy Tab 7.7 - lækker tablet i lommeformat (produkttest)

Samsung Galaxy Tab 7.7 - lækker tablet i lommeformat (produkttest)

TEST: Samsung har skabt en lækker og stilet tablet der passer i inderlommen på en blazerjakke. Vi har testet om den er mere end lækkert design.

Samsung Galaxy Tab 7.7.
Samsung Galaxy Tab 7.7.
Foto: Samsung

Samsung producerer tablets baseret på Android-systemet, i et utal af forskellige størrelser. Aktuelt er den største 10.1 tommer, men også en 8.9 tommer er på produktlisten. I denne test ser vi nærmere på Galaxy Tab 7.7.

Galaxy Tab 7.7 er ualmindelig stilrent designet. Med en tykkelse på kun 7,89 millimeter er Tab 7.7 tyndere end de fleste smartphones på markedet, og vægten er helt nede på 340 gram. Til sammenligning vejer iPad 2 omkring 600 gram.

Det betyder at Galaxy Tab 7.7 faktisk kan passe i inderlommen på en blazerjakke, uden man har overvægt i en ene side af kroppen.

Knald på skærmen

Skærmens kvalitet er i højsæde på denne tablet, der bestemt også skal sælges på netop denne feature. Der er tale om Samsungs første tablet-computer med Super AMOLED Plus skærm, som fremstår flot, skarp og farverig.

Baggrund: Hvad er forskellen på Super AMOLED og Super AMOLED Plus?

Naturligvis kan farvernes ægthed diskuteres, men dem der er til ”colour power” vil elske denne skærmtype.

Opløsningen er 1280 x 800 pixels med 197 pixels per tomme (ppi). Apples ”The new iPad” ligger helt oppe på 2048 x 1536 pixels og 264 pixels per tomme. Men selvom iPad ligger meget højt på skærmopløsningen, er Galaxy Tab 7.7 absolut stadig værd at kigge på.

Skærmen er responsiv og reagerer perfekt på alle ens bevægelser. At styresystemet og menuer så nogle gange halter efter, er en kedelig detalje, jeg kommer nærmere ind på længere nede i testen.

Android inside

Vores testversion af Samsung Galaxy Tab 7.7 kører på systemet Android 3.2 Honeycomb, men vil senere blive opgraderet til Android 4.X - Ice Cream Sandwich.

På toppen af Android har Samsung lagt Touchwiz-brugerfladen med egne widgets, applikationer og en ekstra menu i bunden af skærmen.

Jeg er ikke den store fan af Touchwiz-delen da jeg føler den sløver produktet unødigt, og det til trods for dual-core processoren på 1,4 GHz.

Til Samsungs fordel skal det nævnes, at Tab 7.7 alligevel er ganske lækker at anvende, og de små hop og hakker, er noget man i dagligdagen lever med – og ikke noget der gør at man skal gå uden om enheden i butikken. Samsung er traditionelt gode til at optimere denne del, når der efterfølgende kommer opdateringer til produktet ud.

Apps med mange pixels

Før du køber en tablet-computer baseret på Android-systemet, skal du være opmærksom på, at der ikke er det samme antal tablet-tilpassede applikationer til Android, i forhold til hvad der er til iOS-systemet, som Apples iPad kører.

Almindelige apps, som eksempelvis Facebook bliver enten strukket til at fylde hele skærmen – eller zoomet, så den fylder det hele. Den første mulighed giver meget små tekster og links, mens den anden blæser billedet op, således at pixels kommer til at minde om Lego klodser.

Jeg er på ingen måde fan af denne fremgangsmåde, da den ikke giver en optimal oplevelse af, hvad en tablet faktisk kan bruges til.

Heldigvis er der nogle fremragende indbyggede applikationer, der udnytter skærmen til perfektion. Jeg nævner i flæng kalender, Gmail, Microsoft Exchange mail, galleri m.v. Også Android Market, der nu hedder Google Play, ser lækkert ud på skærmen. Det samme gør Samsungs vejr-applikation.

Samsung Galaxy Tab 7.7. (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Galaxy Tab 7.7. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

God at skrive på

En tablet-computer egner sig ikke til lange tekster og mails, men til helt almindeligt hverdagsbrug, kan den sagtens gå an. Tastaturet har både æøå og dansk ordbog, og tasterne reagerer helt perfekt.

Når Galaxy Tab 7.7. lægges ned fylder tastaturet hele skærmen, mens det i lodret stilling er mere kompakt – her er det så til gengæld muligt at skrive med begge hænder, mens enheden holdes i hånden.

Skrivningen fungerer bedst når Tab’en ligger fladt på et bord, og der savnes en eller anden form for skrå stander, som f.eks. Smart Cover der kendes fra iPad. En sådan vil klart udvide brugeroplevelsen og mulighederne med Galaxy Tab 7.7.

Det store internet

Oplevelsen af internettet er klart bedre på en stor skærm, fremfor den lille en smartphone normalt har. På Galaxy Tab 7.7 står det hele super skarpt, og læsbarheden er en absolut fornøjelse.

Siderne indlæses hurtigt, og Adobe Flash er understøttet, men ikke alle sites opleves lige godt, da nogle af dem genkender enheden som en mobilenhed, fremfor en tablet eller computer. I dagligdagen betyder det, at nogle sider KUN åbnes som mobilsites – og ikke alle sites, giver mulighed for at skifte til en fuld version.

Noget af dette hænger sammen med, at nogle websider kun optimerer i forhold til iPad og computere, og ikke tager hensyn til de mange Android-tablets, der også findes med forskellige skærmstørrelser.

Generelt er internettet dog yderst anvendeligt – men der er blot nogle små bump på vejen.

Skriv på skærmen

Galaxy Tab 7.7 indeholder en række af ’skriv på skærmen’-funktioner der også findes i Galaxy Note-serien. Blot er der til Galaxy Tab ikke en stylus (S Pen) med i salgspakken, så du er overladt til dine fingres kunstneriske egenskaber.

Så snart der laves et screenshot åbnes dette i en editor, hvor der kan markeres og laves udsnit. Resultatet kan blandt andet gemmes, sendes som mail eller lægges ud på Facebook. Smart og anvendeligt!

Programmet Pen-notat ligner en notesblok og her kan du skrive håndskrift med fingrene, dog ikke særlig pænt eller præcist. Her kræver det, at man investerer i en S Pen, der kan købes, som ekstra tilbehør. Ifølge Samsung er den vejledende pris på S Pen omkring 199 kroner.

Samsung Galaxy Tab 7.7. (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Galaxy Tab 7.7. (Foto: Mobilsiden.dk).

Mange muligheder

Udover det er en tablet, der er let at håndtere og have med rundt, er der også tale om en enhed med mange muligheder.

Udover applikationer og spil fra Google Play (tidligere Android Market) så er Samsung Galaxy Tab 7.7 også en musikafspiller, et fotogalleri, en e-mail enhed og meget andet. Derudover kan det også lade sig gøre, at bruge enheden til telefonsamtaler via både mobilnettet og Skype.

Den store skærm gør tabletten anvendelig til digitale aviser og magasiner. Programmet Readers Hub samler aviser, bøger og tidsskrifter, der kan købes online. Men desværre er udvalget i avisdelen ikke specielt rettet mod det danske marked, og kun Børsen og Nordjyske repræsenteret.

Magasin-delen er derimod langt mere omfattende med magasiner fra hele verden.

En tablet er også forrygende til spil, men via Game Hub, der ellers skulle give et overblik, står der bare ”Coming Soon” ved premium spil. Brugeren må altså selv i gang med at lede i Google Play efter spil fra f.eks. Gameloft, som har en del HD-spil tilgængeligt.

Kamera med HD-video

Hovedkameraet på Galaxy Tab 7.7 er på 3 megapixels (med autofokus og LED-fotolys). Og ud over at kunne tage billeder af standardagtig kvalitet, så kan den også optage videoklips i kvaliteten 720p.

Frontkameraet der særligt kan bruges til videotelefoni via f.eks. Skype er på hele 2 megapixels, hvilket giver en ret fremragende kvalitet til videosamtaler.

Desværre vender billedet forkert. Når tabletten holdes lodret, ser modtageren billedet af dig korrekt, mens opkaldsbilledet på tabletskærmen ligger en kvart omgang forkert. Når tabletten lægges vandret bliver det lige omvendt.

Vi har testet med Skype på både en Android-mobil samt på iPad 2, og her opleves ikke disse problemer. Begge billeder følger her med når enheden vendes.

Lang batteritid

Selvom Galaxy Tab 7.7 er tynd og kompakt er der alligevel blevet plads til trådløst netværk, deling af internet-forbindelsen (hotspot) samt SIM-kort, så man også kan komme på nettet via mobilt bredbånd, og ikke kun WiFi.

Der er 16 GB intern hukommelse, plads til hukommelseskort (microSD) på op til 32 GB – samt et stort batteri på 5.100 mAh.

Samsung lover op til 1.200 timers standbytid, mål på 3G-nettet og op til 50 timers musikafspilning på en opladning.

Hvor lang tid en tablet holder strøm er i høj grad op til hvordan den benyttes i dagligdagen. I testperioden har vi ikke på nogen måde følt, at produktet har været specielt strømkrævende, og vores brug har været meget forskelligt.

Det er ikke muligt for os at sætte et præcist antal timer på, men enheden har ikke skuffet os på dette punkt. På redaktionen har den stået en hel dag og afspillet netradio, uden at gå tør for strøm, dog med skærmen slukket, og stadig have strøm nok til en aftens brug. Så alt i alt, en godkendt batterioplevelse.

Web-TV: Første indtryk af Galaxy Tab 7.7.

Konklusion: Lækkert design og god størrelse

Samsung har skabt et stilrent og lækkert produkt, som på den front hører til i high-end klassen. Skærmen er et kapitel for sig selv, der på kvaliteten slår alle nuværende Android-tablets.

Jeg er også meget begejstret for størrelsen, som gør det dejlig mobilt at have den med sig rundt. Man får lige en tand bedre overblik, end tilfældet er med en smartphone.

Android-systemet kører fint, men har ikke den smoothness over sig, jeg mener, må være et krav til producenterne i dag. Og så er udvalget af tablet-app i Android, et stort problem for denne platform generelt set.

Galaxy Tab 7.7 henvender sig til en købegruppe, som er kræsen med størrelsen og designkvaliteten, og her er Samsung virkelig oppe og appellere til eliten.

Men prisen skræmmer. Lige nu koster Samsung Galaxy Tab 7.7 cirka 4.500 kroner, ifølge Mobilpriser.dk, men efter introduktionen af The new iPad, hvor iPad 2 kan erhverves til under 3.000 kroner, giver Samsungen ikke ”value for money” – men derimod en bedre størrelse, designudførelse og skærm.

Skulle jeg nøjes med at se på produktet som stand-alone, uden at tænke på prisen, vil den ende på fem ud af seks stjerner. Men i forhold til konkurrencen og prisen ender den samlede vurdering på fire ud af seks stjerner.

Web-TV:
Kom tæt på Galaxy Tab 7.7 


Samsung Galaxy Tab 7.7 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mobilsiden.dk 28-03-2012 15:29:21

Så er der et kort web-tv indslag om Samsung Galaxy Tab 7.7 : http://www.mobilsiden.dk/web-tv/samsung-galaxy-tab-77-er-den-pengene-vaerd,lid.20367/

0 0
GadgetMe 12-03-2012 18:16:57

Mente ikke Dolphon men Dolphin ;)

0 0
GadgetMe 12-03-2012 18:15:42

Jeg har købt min for 4200 inkl. Forsendelse og jeg har så tilkøbt et 32gb MicroSD kort til den til under 300 kr.

Jeg er meget glad for den og den kan slet ikke sammenlignes med den iPad2 jeg havde tidligere alene pga. Størrelsen der gør det nemt at putte den i jakke lommen når man suser ud af døren.

Mht. Android versionen så skulle Samsung sku skamme sig over at frigive den uden ICS, men med 5 min pillen så kører det fornuftigt. Afviklingen af apps, internet, spil, mail osv kører perfekt og man mærker den gode processor og den fede skærm.

Det faktum at man lige slynger videoer (samt lyd og billed filer) over på enheden enten fra sin lap eller direkte fra netværket så nemt som at blinke og derefter afspiller det uden brok, er lige mig.

Den er skøn når man bare sidder eller ligger og læser bøger på den pga. størrelsen og skærmen

Mht. Alle de apps der ikke udnytter skærmen korrekt så synes jeg nu ikke det er så mange, eksempeltvis facebook kører super fra hjemmesiden. Mht. Browser så er der f.eks. Dolphon for tab der spiller super og hvor man selv vælger hvorvidt man vil se hjemmesiderne med mobil eller standard opsætning.

Alt i alt synes jeg at man får meget for pengene :) nu skal Samsung bare se at få tomlen ud af rumpen og få sendt en opdatering med ICS ud :)

0 0
MGApcPro 12-03-2012 21:47:26

Stop med at friste mig xD
Lyder som en nice tablet, dog ville jeg gerne have en tablet med windows 8, så den kunne erstatte min bærbar.
..Hvis det stod til mig ville jeg have en 10.1 tablet designet som transformer prime, med Android 4.0, iOS app store og deres "smoothness", med windows 8(desktop) i dual boot.... man må vel bare drømme videre -.-

0 0
Mikkel Andersen 10-03-2012 12:42:14

Hvis vi nu sammenligner med iPad 2 med 3G og ikke kun wifi så er prisen 3899 kr (bare så vi ikke sammenligner æbler og bananer). Hvis vi så også bruger den laveste pris for Galaxy Tab 7.7 i en dansk netbutik på lidt over 4100 kr. Så får vi en prisforskel på ~200 kr og ikke ~1500 kr.

0 0
MGApcPro 10-03-2012 13:55:14

Det er fuldkommen rigtigt, jeg kunne ikke finde en wifi model af 7.7'eren, men pointen er at prissammenligningen er fuldkommen unfair liggyldigt om man skal have med eller uden 3g.
Jeg syntes det er godt at i sammenligner med ipad, da man godt kunne stå mellem valget af de 2, dog syntes jeg også i kunne sammenligne med en tilsvarende android tablet, da det virker mere relevant at sammenligne med en tablet med samme skræmstørrelse og samme styresystem.

0 0
gert 10-03-2012 12:26:20

god anmeldelse.. men hvorfor nævner i ipad så mange gange det er lidt trist, virker meget som en sammenligning konstant i anmeldelsen...

0 0
Zeb 09-03-2012 18:29:30

Noget andet er så at jeg er enig i at det er dyrt. Skærmen er jo klart det der hæver prisen, men det går bare ikke når konkurrencen - selv fra egne tablets med større skærm - er klart billigere

0 0
09-03-2012 20:41:10

En 7,7" amoled plus og en hurtig processor, jeg vil mene at prisen er ok for dem der har brug for en lille tablet

0 0
Hest 09-03-2012 17:42:13

5000kr for en Tab 7.7? De må være vanvittige!

Nu kommer der så både en Tab 7.7", Tab 2 7" og Tab 2 10,1"?

0 0
Kim Harder 11-03-2012 11:55:30

Samsung Galaxy Tab 7.7 skulle ikke koste mere end max 2500 kr.

0 0
cpaaske 09-03-2012 17:17:11

Ændre mærket placering når man "twister" den?

0 0

Om brug af cookies