Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 anmeldelse: falsk læder lokker [TEST]

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 anmeldelse: falsk læder lokker [TEST]

Samsung udvider tabletsortimentet med en hurtig, produktiv tablet med verdens skarpeste tabletskærm.

Tabletter må godt være sjove og lige til at gå til. Skal feriebillederne vises frem, den sidste Dan Brown hældes ned eller Netflix med ved natbordet, er 8 tommer formatet mere end velegnet. Apple iPad mini og LG G Pad er gode ambassadører - hverken for store eller for små.

Samsung har da også haft en repræsentant i genren i sidste års Galaxy Note 8.0. 2013-modellen var ambitiøs, men skærmen var ikke den skarpeste, og prisen højere end rivalen fra Apple.

Hos Samsungs nye tablet er ambitionerne ikke blevet mindre. Skærmen er nu vokset til 8,4 tommer og opløsningen er firedoblet. Processoren tikker samtidig langt hurtigere, og bagsiden er betrukket i simili-læder.

Apple Retina iPad mini anmeldelse: Kompakt muskelbundt og stilfuld oplevelse

Med Tab Pro 8.4 under armen er man altså bevæbnet med et stykke letvægts fin-elektronik, men kan den hamle op med de billigere LG G Pad og Nexus 7 eller den lige så dyre topscorer fra Apple: retina iPad mini?

Specifikationer

Mål: 219 x 128,5 x 7,2 mm , 331 gram
Display: 8,4 tommer, Quad HD-opløsning, 359 PPI
Kamera: 8 MP, 2 MP frontkamera, LED-flash, Full HD video
Ydelse: Snapdragon 800 quad-core 2,3 Ghz, Adreno 330 grafik, 2GB RAM
Lagerplads: 16GB + op til 64GB micro-SD
Batteri: 4800 mAh
Software: Touchwiz, Magazine UX og Android KitKat 4.4
Øvrigt: fås i sort eller hvid.
Pris: ca. 2.900,- kr. Find den bedste pris på mobilpriser.dk

Læderet lokker

Selvom den ikke bærer Note-navnet, er familieligheden ikke til at tage fejl af. Designmæssigt kan den kort opsummeres som en forvokset Galaxy Note 3 – men nu uden pennen. En alu-lignende kant omkranser bagsiden, som er belagt med plastiklæder.

Det første man bemærker ved første greb, er det læderlignende materiale, som i stort format føles rigtig godt. Man narres næsten til at tro, at man har en læderbetrukket notesblok mellem hænderne. Og så sikrer det også en skridsikker føring.

Navigationsknapperne er modsat andre tablets i Android-verdenen i bunden eller til højre, alt efter hvordan man vender krabaten. Det frigiver lidt ekstra skærmareal til indhold, men knapperne er så følsomme og tæt på kanten at man let, uforvarende kommer til trykke på dem i landskabsformat.

Målene er på beskedne 219x129x7.2 millimeter og vægten er holdt nede på 331 gram. Til trods for den 0,4 tomme større skærm er Tab Pro 8.4 dermed mindre, tyndere og lettere end Note 8.0. Man kan pløje sig igennem en god krimi på denne her uden fare for myoser.

Læsehestene vil også glæde sig over skærmen. Opløsningen på 2560x1600 pixels med 359 PPI gør Tab Pro 8.4 til den skarpeste tabletskærm til dato. Al tekst, billeder og grafik står knivskarpt, og blænder godt op i dagslys. Når Solen skinner over landet, er denne Tab en god kompagnon til udendørs adspredelse.

Eneste lille hage er, at farverne fremstår en smule mere blå, end de bør være, og kontrasten er set et mulehår bedre, men overordnet rangerer displayet sig helt i toppen blandt tablets.

På lydsiden finder man et sæt stereohøjtalere, som peger nedad. De kan buldre og brage højest, men bass og lydkvalitet lider, når volumen nærmer sig sit maksimale leje.
Går man turen rundt om Tab 8.4, støder man på nogle anvendelige funktioner. En micro-SD port sikrer, at de 16GB lagerplads kan udvides med op til 128GB, mens en infrarød blaster giver adgang til kloning af fjernstyringer til både stuealteret og hjemmebio.

Fuld fart fremad

Samsung Tab Pro er altså veloplagt til de fleste opgaver på det ydre. Kigger man indenfor i motorrummet, fortsætter de gode takter. Det er en kraftig Snapdragon 800 quad-core fra Qualcomm, der styrer slaget her. Boret ud til 2,3 gigahertz og bakket op af 2GB RAM befinder den sig blandt de bedste i Android-land og lever op til sin plads øverst i Samsungs line-up.

I praksis foregår alt fra de tunge 3D-spil til åbning af mange apps og hjemmesider tjept. Blænd op for YouTube, skriv en e-mail, og giv den gas i Asphalt 8 – samtidigt. Tab Pro 8.4 svarer prompte. Sammenligner man med klassens duks, Apples Retina iPad mini, er de side om side oplever man dog, at Samsungs nyeste glimtvis halter en smule efter.

Der hvor Tab Pro kæmper er på driftstiden. Fra Samsungs hånd er den udstyret med 4800 mAh stort batteri, betragteligt mindre en iPad miniens 6300 mAh ditto. Det mærkes såmænd også på driftstiden – man kan regne med 5-6 timers intensivt brug, ligesom hos LG’s billige G Pad - men mere end en time mindre, end hvad en iPad mini kan mønstre, før en tur til ladestationen påkræves.

Tvivlsom dualitet

Når Tab Pro tages i brug er Samsungs tilpasning af nyeste Android 4.4.2 helt unik. Man er milevidt fra Nexus-seriens eller Apples minimalistiske. Her navigerer man rettere mellem 2 universer, Samsungs kvadratiske nyhedstream Magazine UX, med en eftersmag af Windows Phone og Samsung tilpasning af Android kaldet Touchwiz.

Touchwiz vil være velkendt blandt Samsung-ejere. Det er samme Madam Blå-farve som kendetegner brugerfladen, mens ikoner og widgets i vanlig Android-facon kan tilpasses efter behov. Selvom Tab Pro ikke tilhører note-serien, er den udstyret med muligheden for at spalte skærmen i to. Det er eksempelvis smart at kunne holde et YouTube-vindue øverst, mens man surfer på nettet nedunder.

Magazine UX er baseret på den populære Flipboard-app. Hele to faner er dedikerede til nyheder opsat i et kvadratisk overblik opdelt i 2x3 vinduer. Idéen er god, men applikationen er ikke altid lige god til at opdatere nyheder, hvorefter de enkelte vinduer skal opdateres manuelt. Visuelt er det vellykket med en helsides widget til Flipboard, men original-app’en fungerer bedre.

Som pro efternavnet antyder, er Samsungs tablet tænkt til mere end sjov og ballade. Hancent er en medfølgende, fuld Office-kompatibel, softwarepakke hvori man kan skrive og redigere. Det eneste ærgerlige er, at tastaturet skal klemmes ned i det 8,4 tommer display og lægger derfor mere op til to-fingret indtastning. Tasturet fortjener desuden en anmærkning for den underdimensionerede enter-knap.

Kapabelt kamera

Lige så vel som at tablets er dejlige at bladre igennem billeder, lige så uduelige kan de være at tage billeder med. Samsung bryder dog trenden ved at udstyre Galaxy Tab Pro med et fornuftigt kamera på 8 megapixels, som uden at imponere, leverer brugbare billeder - så længe lysforholdene er hæderlige. Er de ikke det, kan der suppleres med lys fra fotolyset, men resultaterne vil bære præg deraf.

Frontkameraet på 2 megapixels gør det ligeledes udmærket, men egner sig mere til videochat end selfies.

Samme overraskende positive takter finder man i videooptagelserne, som leverer Full HD optagelser ved 17 mbit/sekund – bedre end hvad man finder i mange telefoner i samme prisleje. Gode farver og kontrast vidner alt sammen om, at Samsung har overført al sin knowhow i video og billedbearbejdning over til tablet-afdelingen.

Når trådene skal samles og dommen afgives, må Samsung bifaldes for at have sammenkogt deres erfaringer ind i en teknologisk imponerende enhed. Den ultra-skarpe skærm er blandt de bedste set nogensinde, ydelsen er med helt i top, og kameraet er det bedste nogensinde i en tablet.

Med en dagspris på små 2,900,- kroner placerer Tab Pro 8.4 sig i den dyreste ende af spektret, kun flankeret af Apples iPad mini med retina display. Samsungen er på mange punkter en jævnbyrdig udfordrer til Apples mini, men udvalget af tablet-apps er ikke nær så stort i Googles Play Store som i Apples ditto.

Plastkonstruktionen afgiver heller ikke samme high-end indtryk som i Apples rival, og softwaren trænger til lidt yderlige polering her og der. Samtidig er det også værd at nævne Tab Pro 8.4s rival, LG G Pad. Den kan ikke bryste sig af at være lige så højteknologisk, men den leverer en sammenlignelig oplevelse til en langt lavere pris på 1.900,- kroner.

Læs også: LG G Pad anmeldelse: Et gedigent godt køb.

Samsung Galaxy Tab PRO 8,4 får derfor 5 ud af 6 stjerner.

Smasung Galaxy Tab PRO 8,4 fås i hvid eller sort samt med og uden 4G. Find den bedste pris på mobilpriser.dk

Fordele
Pragtfuld skærm på 8,4 tommer
Kompakt og let
Top ydelse
Glimrende tabletkamera

Ulemper
Lidt dyr
Touchwiz og Magazine UX kan drille
Forkromet plastkanter virker billige

Samsung tab passer lige ind i inderlommen.
Samsung tab passer lige ind i inderlommen.
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mokka 31-05-2014 01:42:37

2099 kr i ComputerCity de næste 14 dage. Så er det lige før den ryger op på 6 stjerner ;)

1 0
Robert 25-05-2014 14:35:46

Stadigvæk hardware-knapper på en tablet? Trist, trist. Det er jo ikke til at sidde og holde en tablet horisontalt når man hele tiden rammer de dumme knapper. Og nu er de nye Android-versioner jo sådan indrettet at software-knapperne selv forsvinder i fullscreen apps. Jeg forstår det IKKE!

0 0
TF 23-05-2014 17:41:14

"Læderet lokker" skriver i og så er det bare plastik igen, det er ren BT overskrift :-(

2 10
Niels de Boissezon 24-05-2014 11:41:44

Hej Thomas.

Jeg var ikke ude føre nogen bag lyset. Som jeg skriver så ligner det og føles som læder i dette format og jeg tog derfor den frihed at skrive det ind i overskriften.

Jeg har nu ændret det, så der ikke kan være nogen tvivl.

Venligste hilsener,
Niels /mobilsiden.dk

2 0
Daniel Jørgensen 23-05-2014 22:19:07

Ligesom iPhone 3G, 3GS, og 5C.. Men der var det jo tilsyneladende ikke et problem :P

7 8
TF 23-05-2014 22:51:20

Hvad ævler du om, så vidt jeg ved blev man ikke lokket med artikler om dem med titler som "LÆDERET lokker" eller noget lignende ?

3 10
Daniel Jørgensen 24-05-2014 00:25:12

Nej det gjorde man ikke, men det ændrer jo ikke på det jeg skriver ..

7 4
TF 24-05-2014 01:11:44

Jeg taler ikke om at det er skidt det er plastik men at overskriften er noget pjat når det ikke er læder men bare plastik, læs indlægget ordenligt før du hidser dig op en anden gang.

3 8
Daniel Jørgensen 24-05-2014 13:44:11

Undskyld mig, men hvor er det lige du ser at jeg hidser mig op ? Jeg afsluttede endda den første besked med en :P .. Det er vist dig der skal læse det lidt ordentligt inden du "hidser dig op".

Derudover så er jeg helt enig.. Det var en dum overskrift.. !

7 0
TF 24-05-2014 16:42:01

Beklager men din første besked lød lidt skinger så jeg tolkede den derfor som skrevet af en ophidset s-fan som dem vi har så rigligt af her på siden.

0 7
Daniel Jørgensen 24-05-2014 19:21:38

Hehe okay, men samsung fan er jeg BESTEMT ikke! Uha kan ikke fordrage Touch Wiz..

1 0
Shawn S. Ø 24-05-2014 06:46:45

Jeg er helt enig Thomas.. Der er ingen grund til at kalde plastic for læder. Det virker lidt underlig.

4 4

Om brug af cookies