Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Galaxy Y - mobilen for de unge? (mobiltest)

Samsung Galaxy Y - mobilen for de unge? (mobiltest)

TEST: Vi har testet Samsungs bud på en ungdomstelefon, er den hot eller not? Læs testen her.

Samsung Galaxy Y.
Samsung Galaxy Y.

Samsung Galaxy Y lanceres, som telefonen til de unge.

Allerede på salgsæsken mødes man af et Galaxy Y – og under Y’et står der ”young”. Men hvor unge mennesker, vil Samsung mon have skal købe Galaxy Y?

Mest af alt minder produktet om en legetøjstelefon, hvis du spørger mig, og skærmen er som et billedekort fra cornflakes-pakken.

Der er ingen tvivl om, at Galaxy Y nok skal blive en sællert i butikker, som for eksempel Bilka. Men jeg er stadigvæk af den overbevisning, at køber man Galaxy Y for at få en smartphone – så skal man hellere spare sammen og købe eksempelvis Samsung Galaxy W. Her får man MEGET mere telefon for pengene.

Og er det blot for at få en ekstra telefon, så der kan ringes fra sommerhuset eller lignende – så ville jeg købe en standardtelefon til maksimalt 300 kroner.

Galaxy Y henvender sig, som tidligere nævnt til de unge. Og den er også en god idé til de, som ikke kan passe på mobiltelefonen, og ofte smider den væk. Så er man sådan en, og har man brug for en low-end smartphone, og vil man ikke bruge penge på en forsikring – ja så kan Galaxy Y være en mulighed.

Designet er billigt

Galaxy Y ser billig ud når du pakker den op, men den er ikke ”håbløs”.

Telefonen har en god fysisk størrelse, som slukket enhed i hvert fald. Når den startes op, så synes jeg dog desværre ikke Samsung har ”transformeret” Android-styresystemet særlig godt om til den lille skærm.

Det bedste eksempel med Android til en lille skærm, står Sony Ericsson stadigvæk for med deres Xperia X10 Mini og Xperia Mini-modeller. Her bruges den lille skærm på en perfekt måde, uden det virker alt for smasket sammen.

På Galaxy Y er navnene på de fire forvalgte genveje: Telefon, Telefonbog, Beskeder og Programmer ikke vist. Her ses kun ikonerne, dette er formentlig et kompromis grundet den lille skærmstørrelse.

Android-telefon til få penge

Galaxy Y har Android som styresystem, fra salgsæsken er det i version 2.3 (Gingerbread). Og det er der sådan set ikke noget i vejen med, det kører som det skal – og tager man prisen på telefonen med i sammenligningen, så kører det rigtigt godt og flydende.

Telefonen har også, trods prisniveauet, en processor på 833 MHz, og du kan fint komme på nettet, Facebook, e-mails m.v. samt hente apps i Android Market.

Det er også muligt at spille spil som for eksempel Angry Birds, der tidligere ikke har kørt særligt godt på de helt billige Android-telefoner. Et eksempel er HTC Wildfire, der ikke kunne køre det uden at give brugeren en meget ”hakkende” oplevelse.

SMS-beskeder, mails osv.

Telefonen er fornuftig at skrive beskeder på, og den kommer med QWERTY-tastatur, standard T9, håndskrift boks 1 og boks 2, men det er uden tvivl det fulde QWERTY-tastatur der er min favorit.

Der kan skrives beskeder i et ganske fornuftigt tempo på Galaxy Y, og der kan også uden problemer skrives kortere mails.

Med de forskellige udvalg af tastatur-typer, så er der også mulighed for at finde et andet, hvis man ikke synes om det fulde QWERTY-tastatur, som er valgt per default.

Kameraet hænger

Man kan ikke få det hele for ingen penge, og kameraet er da også et af de punkter hvor der er sparet i Galaxy Y. Den er udstyret med et kamera på 2 megapixels, og ja kvaliteten på billederne er heller ikke prangende.

Kameraet har en masse funktioner, så der er mulighed for at lege rundt med forskellige indstillinger. En stor manglevare er her autofokus, der stiller skarpt på motivet.

Generelt tager den ok billeder udenfor i dagslys, men nærbilledet af en sodavandsdåse viser også, at den ikke er god til fokus på nærbilleder.


Du kan se eksempler på billeder i galleriet herunder.

Billeder taget med Samsung Galaxy Y

Skærmen er for billig

Skærmen på Galaxy Y er alt for skrabet! Da jeg tændte telefonen mindede det mig mest af alt om de ”vippe-kort” der kendes fra cornflakes pakkerne.

Opløsningen er da også kun på 240x320 pixels, og skærmen på 3 tommer, hvilket helt klart også er med til at holde prisen på telefonen nede, men med Samsung, som er verdensmestre i skærmkvalitet, bag denne telefon, ja så bliver man skuffet.

Selve touchfunktionen fungerer dog godt og skærmen reagerer ganske hurtigt. Så den er rent funktionsmæssigt godkendt, men af en smartphone at være, så er skærmen bestemt ikke noget at råbe hurra for.

Internet til små sider

Du kan gå på nettet med Samsung Galaxy Y, men du skal dog ikke forvente en fantastisk internet-oplevelse, men det fungerer, og du kan sagtens besøge både mobiltilpassede hjemmesider, men også helt almindelige hjemmesider.

De almindelige websites kræver dog en del tålmodighed, mens man venter på indlæsningen.

Du kan også zoome – med pinch-to-zoom metoden, så på den måde er der ingen mangler i Galaxy Y. Surfer du meget, så er skærmen dog alt for lille.

Det får du også med i pakken…

Foruden alt andet der er nævnt i anmeldelsen, ja så får du også en telefon med trådløst netværk, Bluetooth, A-GPS og FM-radio, samt muligheden for at sætte et microSD hukommelseskort i telefonen.

Helt op til 32 GB hukommelse er understøttet.

Så der er rig mulighed for at have masser af billeder, video og sange liggende på telefonen.

Batteriniveauet

Går du fra en ”almindelig mobiltelefon” til en smartphone oplever du formentlig, at du nu nærmest hele tiden skal lade telefonen op. Det er ikke unormalt at en smartphone skal lades op enten engang i døgnet eller hver anden dag.

Hvor man ved de ”almindelige mobiler” ofte kan gå i nærmest uger uden opladning – så er den en ny hverdag med en smartphone i lommen, der bruger væsentligt mere strøm end de gamle mobiler.

Galaxy Y har dog en lille skærm og derfor sluger den måske ikke helt så meget, som de helt store touchskærme gør. Batteriet i Galaxy Y er på 1.200 mAh, og det giver alt i alt en ganske fornuftigt batteritid.

Konklusion

Nok henvender Galaxy Y sig til de unge, men jeg vil mene, at det er de færreste, som ville ønske sig en Galaxy Y.

Hvis man sammenligner med andre telefoner på markedet, så er der mange andre og - efter min mening – bedre alternativer til den målgruppe Samsung forsøger at ramme.

Telefonen kan simpelthen for lidt til at den er ”pengene værd”, og når der sammenlignes med de produkter konkurrenterne har, så er Galaxy Y bare ikke god nok.

Det originale Sony Ericsson Xperia X10 Mini koster ikke meget mere, men man får MARKANT mere telefon for pengene. Lige nu kan Xperia X10 Mini erhverves for under 900 kroner, mens Galaxy Y koster cirka det samme.

Selv Samsungs egen Galaxy W – som dog koster cirka det dobbelte, er et meget bedre køb. Også HTC Wildfire S, som er nogle hundrede kroner dyrere, er en meget bedre telefon end Galaxy Y. Se aktuelle priser på Mobilpriser.dk.

Skærmen er generelt heller ikke god nok, til at komme på markedet i 2012. Den minder lidt om den første Wildfire-model fra HTC, men siden dengang er vi blevet bedre vante i mobilbranchen. Jeg synes skærmen ligner en dårlig 3D skærm, dog at uden 3D-effekten fungerer.

Galaxy Y ender på fire ud af seks stjerner. Det er kun prisen, der er med til at holde karakteren oppe.


Samsung Galaxy Y - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

olibenphi 25-02-2012 11:54:41

Min søn har galaxy y og vil sige den langt hen af af vejen er lige så god og på nogle områder bedre end den første xperia mini, som han også har haft, skærmbilledet er ikke dårligere end xperia mini, og den er hurtigere end xperia mini, syntes der er mange software fejl på xperia mini, jeg syntes så heller ikke redaktionen på mobilsiden altid er særlig realistisk og kompetent i deres mobilvuderinger, det kræver åbenbart ikke særlig store viden at blive anmelder her det er i hverfald et godt bevis på

1 0
M.Beier 13-02-2012 06:16:17

Hej, jeg overvejer kraftigt at købe denne telefon.
Mit behov er ganske enkelt.. Den skal kunne ringe, sms'e, wifi samt gps.

Det vil være min første smartphone, wifi er dels smart når man er på museum o.lign. såvel som når jeg er hjemme, så jeg kan bruge den som remote control til lyd (CD/DVD kollektion på netværket, og bluetooth afspilning på højtalere).

GPS da det nu er meget rart ikke at skulle spørge så meget til vejs...

Vil telefonen kunne ovenstående ting uden at være et sandt helvede? Det er prisen som tiltaler mig, jeg har ikke det store behov, men er sikker på at jeg nok skal få det inden længe - men, så vil jeg hellere smide penge efter medfield som ikke er på markedet endnu (Intels x86 som kommer i telefoner).. Derudover synes jeg det ville være lidt af en skam at give det samme for en telefon, som en god bærbar computer koster..

Håber på lidt vejledning.

NB: Batteri levetiden er også ret kritisk, og der er 3" skærmen vidst bonus?

0 0
M.Beier 16-02-2012 18:20:24

Enormt sølle at der ikke er kommet noget respons på feedback til artiklen. Dette er vel et klokke klart signal om at den kære journalist, hvis den beskrivelse overhovedet er passende i dette tilfælde, kun har haft ét for øje, nemlig at få en gratis telefon, ikke at lave et ordenligt stykke arbejde og følge op på feedback indenfor første uge af publicering.

0 0
Mobilsiden 17-02-2012 10:21:17

@M.Beier;
Tak for din kommentar. Vi har desværre også andet at lave end besvarer kommentarer.

Vi får ikke telefonerne - det er testeksemplarer vi har i testperioden, og de returneres til producenten efter endt test.

Som jeg skriver i anmeldelsen, så ville jeg ikke selv købe den hvis jeg "kun" skal bruge en telefon der skal ringe og sende beskeder.

Generelt hvis du vil surfe en del (også selvom det er WiFi) så synes jeg Samsung Galaxy W er et bedre bud.

0 0
JB 17-02-2012 15:00:35

Hej Lene

Det du skriver nu underbygger jo så bare min påstand, om at den karakter du giver, er helt hen i vejret, og med til at gøre jeres karaktergivning uigennemskuelig for jeres læsere...

0 0
MFA 12-02-2012 22:41:42

Har lige købt sådan en fætter i ElGiganten til 799,- uden abb., da jeg desværre havde vasket datterens SonyEricsson Spiro ved 30 grader i vaskemaskinen. Jeg synes man får meget for pengene, og ja skærmen er klart det svageste led. Jeg synes nu det er en udemærket mobil til min datter på 8 år. Den fylder mindre i lommen end en x10 (Samsung'en er noget slankere), og hun kan lære en smartphone at kende. Den kan også afvikle de fleste spil, så hun er glad. Taber hun den, eller skader den på anden vis, har den ikke kostet alverden.

0 0
Alfix 09-02-2012 17:17:25

Samme karakter som Lumia. Det er da en helt hjerneskadet karakter. Har proevet Galaxy Y og 2 ting slog mig.... Megafail med den skaerm. Apps funker ad h til og..... LAAAAGGGG!!!!

Det er akkurat ligesom med Wildfire anmeldelsen. I lokker folk ud i en mobil der overhovedet ikke er pengene vaerd.

Aergeligt!

0 0
JB 09-02-2012 11:15:27

Har I aldrig tænkt jer at bruge resten af jeres karakterskala, så den ikke kun går fra 4 stjerner (for det værste bras, som I ikke ville anbefale til nogen), til 5 stjerner (for alle andre telefoner på markedet inkl. de allerbedste)? :)

Det udvander lidt karakterskalaen for jeres læsere, når de ikke kan sætte telefonerne op i forhold til hinanden...

0 0
JB 09-02-2012 11:28:49

- Som en tilføjelse til ovenstående, kunne man (som en slags kompromis) give to karakterer fremover:

En karakter for telefonen - uden at prisen tages i betragtning. Dette giver jeres læsere mulighed for at se hvilke telefoner der rent faktisk er de bedste på markedet - og ikke bare "fine til prisen".

En karakter hvor prisen tages i betragtning. "Value for money", "Bang for the buck", "Smæk for skillingen" - eller hvad man nu vil kalde det.

0 0
JB 10-02-2012 20:40:25

Du skal endelig bare ignorere konstruktiv kritik...

0 0
Alfix 12-02-2012 07:39:42

he he, lidt sjovt at der blev reageret prompte der da var lidt gode ord. :) 3 min.

0 0
Ole Christensen 09-02-2012 11:05:12

Thombs up for det, mobilsiden! ;o)
Jeg har flere gange tidligere været lidt ude med riven da jeg ikke syntes i før har været objektive og upartiske nok når i har testet og beskrevet diverse produkter.
Ret skal være ret. Det syntes jeg generelt(træerne vokser jo heller ikke ind i himlen, vel..? ;o)) at i er blevet meget bedre til her i det nye år!
Tak for det og bliv nu ved fremover ik´..?!! :-)

0 0
Mobilsiden 09-02-2012 11:08:26

Tak for de pæne ord Ole :)

0 0
Om brug af cookies