Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Genoa GT-C3510 (mobiltest)

Samsung Genoa GT-C3510 (mobiltest)

TEST: Vi har testet Samsung Genoa, der er en helt fornuftig mobil til prisen, dog med nogle enkelte minus’er.

Da jeg tog mobilen ud af æsken var min første tanke, at der ikke er gjort specielt meget ud af designet. For mig minder den om noget, som konkurrenterne sendte på markedet sidste år.

Mobilen ligger godt i hånden, og er forholdsvis nem at finde ud af.

Lad det være sagt med det samme: der er ting, som irriterer mig ved denne telefon. Det ene er, at volume-knapperne sidder i den modsatte side i forhold til Sony Ericsson og Nokia, som er de mærker, jeg har benyttet mig af i de sidste mange år.

Det andet er, at jeg ikke synes der skal ret meget til, før end mobilen låses op.

Jeg har flere gange oplevet, at mobilen er låst op, når den kommer op af lommen – og jeg kan godt frygte den dag, hvor den ligger i lommen og ringer op.

Brugervenlig menu

Menuen er nem at finde rundt i.

Smidigheden synes jeg dog ikke er helt så god, som den eks. er på Nokia og Sony Ericsson.

Selvfølgelig er det noget man kan vænne sig til, men har man prøvet andet, så er det i begyndelsen et irritationsmoment.

Ellers er menuen bygget op, så den er nem at finde rundt i.

Fra mobilen er tændt, og til man har fundet de mest gængse ting, går der ikke lang tid. Dog har det taget mig en del tid at få internettet til at virke på telefonen.

Lille, men ok skærm

Skærmen på 2,8 tommer er kapacitive, og selv om der her er tale om en billig telefon, så fungerer skærmen fint, når man trykker på den.

Størrelsen er acceptabel.

For lille kamera

Kameraet er ikke noget at råbe hurra for.

Jeg synes det er synd og skam, at man kun har udstyret denne Samsung med et 1,3 megapixel kamera.

Mit bud er, at mobilen skal henvende sig til teenagere, som ikke har råd til de dyre smartphones og derfor ”nøjes” med denne mobil, der på mange måder minder om de dyre smartphones.

Personligt ville jeg mene, at Samsung minimum skulle have lagt et 3 megapixel kamera i denne mobil, og det er af en simpel grund: i dag er det oftest mobilen, vi foreviger vores ”kodak-moment” med – og derfor bør en mobil anno 2010 også have mere end 1,3 megapixel.

Se eksempler på billeder taget med Samsung Genoa i galleriet.

Billeder taget med Samsung Genoa

Musikdelen

Musikdelen er godkendt.

Desværre har Samsung igen valgt, at vil man høre musik på sin mobil, så kan det kun ske via de medfølgende hovedtelefoner, da det er Samsungs eget stik og ikke det ”normale” jack-stik, som er standard, og som alle andre mobiler efterhånden har.

Som på andre Samsung-modeller kan man også på Samsung Genoa optage musik fra radioen og afspille det via musikafspilleren.

Man skal dog være opmærksom på, at kvaliteten af det optagede stykke musik ikke er helt på niveau med det, man hørte i radioen.

Imponerende batterilevetid

Jeg er overrasket over, hvor længe batteriet egentlig holder på denne Samsung Genoa.

Den har været benyttet til både opkald og sms-beskeder, og der er gået flere dage inden den skulle lades op.

Konklusion

Samsung Genoa er en smart mobil til den yngre bruger, som ikke har lyst eller råd til at bruge flere tusinde kroner på en smartphone.

Den minder af udseende om en del af de smartphones, der allerede er på markedet, og mon ikke de fleste også vil opleve, at omgangskredsen skal røre og teste, hvad denne mobil egentlig kan.

SMS-delen fungerer også, men lad det være sagt med det samme: jeg er normalt ikke Samsung-bruger og derfor havde jeg i begyndelsen også svært ved at vende mig til at skrive beskeder. Efter noget øvelse blev det dog nemmere, og jeg er sikker på, at man på længere sigt vil glemme, tasterne er flyttet i forhold til eks. Nokia.

Der er plads til forbedringer. Noget af det, som jeg synes Samsung kan gøre bedre ved de kommende telefoner, er helt klart, at man kan benytte sig af sine egne hovedtelefoner.

Det bør kunne lade sig gøre at lave en telefon, som ikke helt så nemt låser op, bare fordi den ligger i lommen. Til slut, så bør en eventuel efterfølger have et kamera med nogle flere pixels.

Personligt vil jeg hellere ofre lidt mere end de knap 1.000 kr. mobilen koster, og så finde én med et bedre kamera. Pris og funktioner taget i betragtning får mobilen fire ud af seks stjerner.

Fordele og ulemper

+ Fornuftig til prisen
+ Batteri-tiden
+ Skærmen


- Ulemper: Man ikke kan sætte sit eget headset til
- Kamera
- Det plastikagtige design


Samsung GT-C3510 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Harder 17-08-2010 13:32:54

Kan kun give Mette ret i, der skulle minst være et 3 megapixel kamara i den, også til den pris. Andre fabrikanter, kan godt sælge mobiltelefoner til om 1000 kr. med 3 megapixel kamara i, som f.eks. nokia 3600 slide.

0 0
Mette Birkeslund 20-08-2010 09:29:48

Hej Kim,

Tak for din kommentar. Selv om det er en billig telefon, så henvender den sig efter al sandsynlighed til teenagerne, som virkelig bruger mobilens kamera når der skal tages billeder til fester og ellers i andre sjove situationer, derfor kan jeg IKKE forstå Samsung "kun" har valgt et 1,3 mp kamera i denne mobil.

0 0

Om brug af cookies