Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung GT-E2370, standhaftig mobil med utrolig batteritid (mobiltest)

Samsung GT-E2370, standhaftig mobil med utrolig batteritid (mobiltest)

Mobilen har en helt utrolig batteritid, desuden lover Samsung, at mobilen ikke blot er stænk-tæt, men også vandtæt. Vi smider den i en spand vand og tjekker.

Samsung E2370 er på ingen måde en smartphone, men på trods af det, har den nogle utrolig attraktive features.

Den er, hvad man måske ville kalde en håndværker-mobil, altså en telefon, som er lidt mere modstandsdygtig over for de mange prøvelser, som specielt håndværkere kan udsætte deres mobil for.

Design

Ifølge Samsung er E2370 forsynet med Gore-tex beskyttelse, og er i denne forbindelse ikke bare stænk-tæt, men også vandtæt, står der på Samsungs hjemmeside.

Denne påstand måtte jo selvfølgelig efterprøves, derfor smed jeg mobilen i en spand vand, resultatet afsløres i næste sektion, først et par ord om selve designet.

Telefonen er udformet i hårdt plast, det giver ikke meget tyngde, men den føles bestemt meget solid, når man står med den i hånden.

Tasterne er forholdsvist store, angiveligt fordi man også skal kunne ramme dem med handsker på.

De er desuden lavet af gummi og har en god respons, så tasterne er ovenud godkendt.

Navigationstasten fungerer ligeledes helt fint, det er ikke andet end en lille ramme af sølv rundt om en OK-tast, men retningerne er nemme at ramme.

Der er ikke mange andre knapper på telefonen, men på siden finder man dog en tast, som kan styre den indbyggede lommelygte - den vil jeg vende tilbage til senere.

På den anden side sidder indgangen til høretelefonerne, denne indgang er dækket af et lille dæksel, som kan vippes af.
 
Dette dæksel er en af grundene til, at jeg er en smule forsigtig med at teste mobilens modstandsdygtighed over for vand under en vandhane. Jeg syntes nemlig ikke, at det dæksel ser særlig vandtæt ud - men jeg kan jo tage fejl.

Er den vandtæt?

Det korte svar er ganske simpelt: JA.

Jeg fyldte en spand med vand, og ville simulere, at man tabte sin mobil i toilettet (det lyder fjollet, men det sker altså for mange, inklusiv mig selv).

I første omgang hev jeg telefonen op forholdsvist hurtigt, og da den overlevede tilsyneladende uden nogen problemer, gav jeg den en tur mere og forestillede mig, at den smuttede imellem hænderne på mig, og derfor ikke kom så hurtigt op af vandet.

Også anden gang overlevede den, men nu lød det som om lyden var ved at gå ud. Det viste sig dog, at der blot havde samlet sig lidt vand i højttaleren, og en rystetur fik vandet ud og lyden var igen på sit normale niveau.

Under begge ture i vandet var klappen, der dækker stikket til høretelefoner/oplader, lukket.

Jeg ved ikke helt, hvordan den opfører sig, hvis man har klappen åben og høretelefonerne sidder i, men jeg kan ikke undgå at være imponeret over, at den klarer sådan et par ture i vandet uden nogen problemer.

Internet og beskeder

E2370 er selvsagt ikke bygget til at surfe på internettet, skærmen er på 1,7 tommer og opløsningen på 128x160 imponerer bestemt ikke.

Skærmen er dog ikke grynet på nogen måde, tekst og ikoner fremgår fint og tydeligt.

Den manglende understøttelse af 3G vidner desuden også om, at det ikke er meningen, at man skal lege for meget rundt på internettet med denne mobil.

Mobilen indeholder en email-klient, som jeg med succes fik sat op til min Gmail konto, det fungerer ganske udmærket, som nævnt har vi ikke med en smartphone at gøre, og at navigere rundt, samt læse mails på den lille skærm er ikke altid lige behageligt, men email klienten fungerer da.

Tasterne kan jeg ikke sætte nogen finger på, de er utrolig behagelige, store og nemme at ramme.

Multimedia

Det er længe siden jeg har prøvet en telefon med et kamera, som tager billeder i VGA kvalitet (640x480 pixels), og det er i mine øjne fuldkommen håbløst og ligegyldigt at have et kamera, når opløsningen er så ringe.

Desuden forstår jeg ikke, hvorfor man placerer et kamera uden egentlig beskyttelse på bagsiden, det kan kun være et spørgsmål om tid, før der er ridser over det hele, hvis man behandler sin mobil lidt hårdhændet.

Den indbyggede hukommelse er på 5 MB, så her er det meget begrænset, hvad du kan gemme. Dog kan man faktisk udvide hukommelsen med et microSD kort på op til 2GB, det giver dig lidt mere spillerum.

Mobilen indeholder en musikafspiller, samt en radio. Lyden er ganske fin og radioen fungerer helt glimrende.

Diverse

Som lovet vender jeg tilbage til lommelygten - jeg glæder mig altid over mobiler, hvor der er noget foto-lys eller en lommelygte. Man ved aldrig, hvornår man lige får brug for lidt lys, og det hænder faktisk ofte for mig.

Desværre syntes jeg, at lommelygten i E2370 er ringe, den giver ikke specielt meget lys.

Bevares, det er nok lys til at kunne finde nøglehullet på sin bil, men går man på ujævn grund i helt mørke, så giver den ikke nok lys.

Til sammenligning syntes jeg, at min Sony Ericsson W995i har en væsentlig bedre “lommelygte” - blot i form af foto lyset.

Så til en af mobilens helt store forcer - batteriet. Der sidder et batteri med 2000 mAh i telefonen, det giver ifølge Samsung den længste batteritid i mobilindustrien.

Jeg ved ikke, om jeg er helt sikker på, at den påstand er rigtig, men for pokker, hvor blev jeg imponeret over den.

Det hjælper selvfølgelig, at man ikke fristes til at bruge mobilen til at surfe på, men ellers brugte jeg den ganske som alle andre telefoner med opkald, SMS, en smule spil og email.
 
Efter 12 dage, havde batteriet kun mistet en af sine streger på batteriindikatoren, aldrig har jeg oplevet noget lignende!

Konklusion

Jeg syntes, at Samsung E2370 fortjener fem ud af seks stjerner - den er alle pengene værd, hvis man ønsker en hårdfør mobil, der kan klare lidt af hvert, og som ikke behøver indeholde diverse tillægsfunktioner.

Det, der trækker en smule ned, er høretelefonerne, som ikke er specielt gode, den lidt ringe lommelygte, og det faktum, at man har smidt et kamera ind, som for det første ikke er specielt godt, men heller ikke er beskyttet.

På den positive side, så er mobilen utrolig hårdfør, ikke bare stænk-tæt, men også direkte vandtæt og batteritiden er ovenud fantastisk.


Samsung GT-E2370 Megacell - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Søren Resbo 10-11-2010 13:59:48

Og er, ligesom Andreas, enormt imponeret. På første opladning var der juice til 1½ måneds normalt brug, før jeg måtte kaste den i opladeren igen..

Lommelygten virker desuden fortrinneligt til det jeg skal bruge den til. Lidt lys når man er på vej i seng, eller hvis man leder efter noget under en sofa eller lignende. Det er selvfølgelig ikke en erstatning for MagLite lommelygten :P

Den fungere som min backup mobil, til når jeg er ude i vildmarken, eller på festival..

Jeg synes måske også lige du kunne have nævnt fake call og emergency-sms funktionerne.. De kan godt være meget brugbare :D

Er enig i, at de i princippet lige så godt kunne have undladt kameraet. Men det er også det eneste som trækker ned i min bog.

I forhold til hvilken type telefon det er, og til hvilken pris man får den, kan jeg også kun give den 6 stjerner :)

0 0
Jack 03-10-2010 18:01:20

Måske denne video kan give den sidste stjerne..

http://www.youtube.com/watch?v=v1dRULo1VUo

syntes ikke det er rimeligt at trække ned for kamera og høretelefoner :-/ det er med fuldt overlæg der er sparet på detailerne for at forlæng ebatteritiden til imponerede 22 timers tale og 59,5 dages stanby tid cOoL :-)
http://www.samsung.com/in/consumer/mobile-phone/mobile-phone/multimedia-phone/GT-E2370KRAINU/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

0 0
Andreas Birkjær 03-10-2010 19:41:32

Jeg syntes telefonen er meget tæt på at få seks stjerner.
Det er klart at der skal spares lidt på funktionerne for at fremhæve andre aspekter, men hvorfor så ikke udelade kameraet fuldkommen i stedet for at smide et i, der grænser til det ubrugelige? :)
Ydermere blev jeg meget skuffet over den såkaldte lommelygte - alt i alt vil jeg vedholde de fem stjerner :)

Men jeg havde ikke set den video før, den er ganske underholdende :)

0 0

Om brug af cookies