Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung GT-S5230 (produkttest) - kvalitet pakket ind i plastik

Samsung GT-S5230 (produkttest) - kvalitet pakket ind i plastik

Denne touch-skærms telefon fra Samsung ligger i den billigere ende af prisklasserne på touchskærmstelefoner, men er alligevel fyldt med en masse gode funktioner.

Samsung GT-S5230 er en ret billig touchskærmstelefon, men lad dig ikke narre – den byder alligevel på en del funktionalitet.

Styresystemet, der binder det hele sammen, er Samsungs eget styresystem, og det fungerer rigtig godt.

Samme system kendes fra blandt andet Samsung TouchWiz.

Designet i plastik

Samsung S5230 er en god telefon til brugeren, som ønsker en touchskærmstelefon, men ikke vil bruge mange penge på den.

Designet er flot at se på, men når man får den i hånden, kan det godt mærkes, at der er sparet nogle steder.

Ordet "legetøjstelefon" strejfer hurtigt ens tanker.

Kamera

Kameraet fungerer rigtig godt, og har umiddelbart en ganske god kvalitet.

Det er dog med dette kamera, som med alle andre der ikke har blitz eller fotolys, at lysforholdene skal være i orden. Er de ikke det, forekommer billederne grynede og med lyse farver. Der mangler også auto-fokus i kameraet.

Inde i kameramenuen byder telefonen på en masse redigerings-muligheder, så hvis man ønsker, at lave forskellige sjove ting med billederne er mulighederne mange. Der er alt, ligefra en masse sjove rammer til, man kan tage billederne som mosaik, i panorama og meget andet.

Billeder taget med Samsung GT-S5230

Skærmen, menuerne og funktionaliteten

Touchskærmen er ligeledes godkendt. Den er følsom for berøring, og man skal ikke trykke hårdt. Skærmen er af typen capacitive, hvilket betyder den reagerer på spændingsforskellene i overfladen.

Selve menuerne er, som man kender det fra blandt andet Samsung Ultra Touch, og er man nybegynder på Samsung, er de stadigvæk ganske nemme at finde rundt i.

Betjeningen sker i TouchWiz-interface med widgets, hvilket gør man kan lave genveje til ens favoritsteder. Så benytter du Facebook, billedegallariet, kontakterne osv meget kan du lave en genvej til disse. Widgets-delen gør, man ikke behøver at gå ind igennem hovedmenuen, hver gang man skal noget.
Når der skiftes rundt imellem de forskellige ting i menuen, er
hastigheden ganske upåklagelig. Og man føler ikke, der er nogen ventetid.

Smileys mangler

En feature der havde været smart for Samsung at udvikle til denne telefon, er muligheden for at lave smiley’s, som vi kender det fra Sony Ericsson og Nokias mobiltelefoner.

Målgruppen til denne telefon er efter min mening klart det yngre segment, og disse vægter måske små detaljer som smiley’s højt.

Telefonen har både mulighed for T9-tastatur, samt for fuldt QWERTY-tastatur, når telefonen vendes.

Tastaturet er nemt at benytte både som T9 og QWERTY, og har vibrationsrespons ved berøring af touchskærmen.

Internette halter

Browseren til internettet er ikke nogen fantastisk oplevelse, hvis man sammenligner den med andre touchskærmstelefoner på markedet.

Manglen på 3G og trådløst netværk gør det bedst, at holde sig til hjemmesider, som er lavet specielt til mobiltelefoner, da man alligevel ikke kan se hjemmesiderne, som man er vant til på computeren.

Samsung S5230 har et 3,2 megapixel kamera uden blitz eller fotolys, en mp3-afspiller, bluetooth, sjove funktioner i kamera-delen, en vægt på under 95 gram samt rigtig god batteri levetid.

Konklusionen

Samsung har med denne lavpris touchtelefon ramt plet, hvis man kan, undvære de mangler den har såsom GPS, 3G, blitz i kameraet og indbygget trådløst netværk.

Den fungerer godt, og kan de mest basale ting en mobiltelefon skal kunne. Brugervenligheden er også ganske god, selv for folk som måske ikke tidligere har brugt touch-telefoner.

Med prisen (ca. 1.400 kroner uden abonnement) i højesædet vil jeg give telefonen 4 ud af 5 stjerner, for man får virkelig en god telefon for pengene.


HOT
- God brugervenlighed
- Vejer ingenting

NOT
- Ingen WiFi eller 3G
- Føles som en legetøjstelefon
- Mangler autofokus


Samsung GT-S5230 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kokomo 26-06-2011 23:06:18

Har aldrig rigtig forstået hvad det er 3G og WiFi. Hvad betyder det, at det mangler ? Kan jeg så ikke gå på nettet, via den router jeg har i hjemmet eller ?

0 0
Finn 21-10-2010 12:37:38

Jeg har et problem med min telefon. Alarmlyden som kommer når man modtager en SMS, e-mail eller ved f. eks. brug af timer- og alarmfunktionen kan ikke høres i headsættet.

Er det generelt eller er det en fejl i min telefon?

0 0
kristine 13-01-2010 11:01:16

Jeg har lige købt en samsung GT-S5230 og er ganske tilfreds. Det eneste der er ved at drive mig til vanvid, er at jeg ikke kan finde ud af hvor man ændrer meddelelsestonen?? Nogen der kan hjælpe?

0 0
tomtom946 11-01-2010 16:05:31

Det kan godt være at Samsung s5230 er billig når det kommer til touchscreen mobiler, men jeg synes stadig at Samsung Jet er alle pengene værd i forhold til. Hvis man skal have en ordentlig touchscreen mobil i dag, må man stadig betale lidt ekstra.

0 0

Om brug af cookies