Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung i8510 Innov8 - del 1 (produkttest)

Samsung i8510 Innov8 - del 1 (produkttest)

DEL 1 - Design og brugervenlighed: Innov8 er meget lig Omnia, når det kommer til funktioner. Men designmæssigt er de helt forskellige.

Samsung i8510 Innov8 er på mange områder i900 Omnia i slider-design uden touchscreen. Funktionsmæssigt har de mange fællesnævnere, men på design og brugervenlighed ser situationen anderledes ud.

Innov8 er forholdsvis stor med en vægt på 140 gram, og dimensioner på 106,5 x 53,9 x 17,2 millimeter. Den er altså ikke til små håndflader. Men vægten og størrelsen er berettiget.

Telefonen er nemlig lavet, så den føles, som ypperste kvalitet. Blandt andet bagdækslet er lavet af metal, og hele mobilen føles rigtig solid. Slider-funktionen er desværre, en smule løs i det, men det ændrer ikke på følelsen af holdbarhed.

Designmæssigt kommer Innov8 i en blanding af blank og mat sort. Der er et par enkelte knapper og linjer i sølv, og det giver udseendet et professionelt og alvorligt look. Kameraet sidder øverst på bagsiden, og bagfra ligner Innov8 et ægte digitalkamera.

Knapper og taster

Knapperne på Innov8 har fået en nogenlunde fornuftig opbygning. Nummer-tasterne er store, og giver et godt klik, når man trykker på dem. Slet-tasten ligger over "2", mens der på hver side af den sidder et par specielle genvejs-taster.

Disse virker dog ikke særlig godt, og man kan godt blive irriteret over, at ramme dem i stedet for "1" og "3".

Er slideren ikke kørt ud, kan man navigere i telefonen ved hjælp af et 5-vejs joystick, to valgknapper, "læg på", "modtag opkald" og to menuknapper. Det lyder umiddelbart, som mange, men det fungerer rigtig godt.

På højre side sidder kameratasten, samt en tre-punkts knap, hvor man skifter mellem kamera, video og galleri. Man skal lige vænne sig til, at sætte knappen på den rette funktion, da den kan være nem at overse. Men det er et spørgsmål om tilvænning. På venstre side sidder en to-punkts knap, til at justere lyden blandt andet.

Series60 og brugervenlighed

Som et genialt tiltag har Samsung valgt, at Innov8 skal køre Symbian-styresystemet, og endnu bedre Nokias fremragende Series60-brugeroverflade.

Hele opsætningen af telefonen virker derfor, næsten som Nokias smartphones, og det er kun positivt. Opbygningen er nemlig så gennemtestet, at man ikke kan sætte en eneste finger på det.

På samme tid har Samsung, alligevel tweaket udseendet en smule, og det er gået rigtig godt. Hovedskærmen er rigtig fed med masser af genveje. Ikoner og lignende har desuden fået et fedt gennemgående design.

Man kan næsten kun sige positive ting om Samsung i8510 Innov8, når det drejer sig om design og brugervenlighed. Designet er super fedt, og lavet som rigtig kvalitet. Det gør, at InnoV8 til enhver tid ville, kunne vinde suverænt over f.eks. Nokia N96.

Samsung har samtidigt tænkt smart, og brugt Series60, som bare virker. Opsætning, opbygning og så videre er derfor i top, og det er kun småting, som genvejsknapperne på siderne af slet-knappen, tre-punkts knappen til kameraet samt slider-funktionen, der hiver karakteren lidt ned.

På områderne design og brugervenlighed får Samsung i8510 Innov8 5 ud af 6 stjerner - vi er dog rigtig rigtig tæt på topkarakter.

Mere tirsdag...
Husk at følge med i morgen på samme tid (klokken 14), hvor Mobilsiden.dk vil gennemgå kamera, skærm, musik og multimedia i Innov8.


Samsung innov8 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

sonja nielsen 25-11-2008 14:06:31

venter spændt på at høre mere om den..!

0 0
Per Lydolph 25-11-2008 13:57:34

Glemte i at den osse har optisk joystick ?,og hvad var der galt med genvejstasterne ?

0 0

Om brug af cookies