Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung i8510 Innov8 - del 3 (produkttest)

Samsung i8510 Innov8 - del 3 (produkttest)

DEL 3: Innov8 er proppet med trådløst netværk, Bluetooth, GPS og Turbo 3G - men kan det bruges til noget?

Når det kommer til internet og forbindelser, er indtrykket af Innov8 meget blandet. Series60-brugerfladen byder nemlig på ét negativt punkt, og det er internetbrowseren.

Denne er præcis som alle andre Series60-enheder,  designet og brugeroplevelsen er bare ikke god nok. Navigationen er ikke intuitiv, og man får ikke lyst til, at bruge browseren - det tager blandt andet for lang tid.

Der er desuden ingen genveje til f.eks. rss-feeds - et minus i forhold til konkurrencen med Sony Ericsson C905. Til gengæld klarer forbindelserne sig meget bedre.

Forbindelser

Innov8 har først og fremmest WLAN og Turbo 3G, og forbindelse til disse foregår nemt og hurtigt. Turbo 3G sker automatisk via ens netværksudbyder, og man skal ikke selv ind, at indstille noget.

Ved trådløst netværk går man bare ind i forbindelser, vælger et trådløst netværk, logger sig på, og så kan man sætte trådløst netværk, som standard forbindelse. På den måde logger internetbrowseren automatisk på netværket, og man skal ikke bekymre sig om noget herefter.

Hvis netværket ikke er tilgængeligt, vælger man bare dataforbindelsen eller noget andet, hvis muligheden er der.

Med Series60 er Bluetooth-forbindelsen også gjort så nem som muligt. Parring mellem computer og telefon kan stadig blive besværligt, men det fungerer for det meste uden problemer.

Skulle problermene dog opstå, medfølger der datakabel via USB. Man kan ligeledes bruge hukommelseskort og adapter til computeren. Innov8 kommer til gengæld uden noget kort, da der er indbygget 16GB hukommelse.

Generelt virker alle slags forbindelser meget brugervenlige, og man skal ikke lade sig skræmme af, at telefonen kan meget. Man lærer det hele automatisk med Innov8.

GPS og konklusion

Samsung har valgt, at inkludere Route 66 med i købet af Innov8, og det er rart, at have et helt navigationsprogram, når nu telefonen har GPS. Det skal dog siges, at skærmen er lidt lille i forhold til bilnavigation. Programmet kan sagtens bruges - den er bare ikke lige så god, som en rigtig navigationsenhed.

Til gengæld medfølger der også Google Maps, hvilket er et rart alternativ til GPS-funktionen. Derudover virker geo-tagging på billederne glimrende - det er dog ikke slået til automatisk.

Samsung i8510 Innov8 falder lidt i karakter, når det kommer til internet og forbindelser. Internetbrowseren er ikke god nok, mens forbindelserne er brugervenlige. Det trækker op af, at der medfølger så mange ekstra applikationer, såsom Google Maps og Route 66.

Innov8 må nøjes med 5 ud af 6 stjerner på dette område, og fem-tallet er tæt på, at få et minus efter.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

26-11-2008 15:46:57

Er det ikke muligt at installere noget andet browser software i stedet for?
kan Opera Mini, som skulle være så godt, kører på Series60 ?

0 0
kjelstrup 26-11-2008 16:50:34

Yes Opra mini kører perfekt på Series60, der er lige kommet en ny version idag 4.2 - som er hurtiger end den gamle!

0 0

Om brug af cookies