Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung M7500 Night Effect Emporio Armani (produkttest)

Samsung M7500 Night Effect Emporio Armani (produkttest)

Man kan ikke lade være med at elske M7500 Night Effect fra Samsung. Der er dog et par problemer, som ødelægger topkarakteren.

Samsung er klar med deres anden designtelefon i samarbejde med Armani. Modsat tidligere er den nu designet af Emporio Armani, det mere ungdommelige brand i forhold til Giorgio Armani.

Og Samsung M7500 Night Effect Emporio Armani, som er telefonens fulde navn, har da også fået et ordentlig gang ungdom, frækhed og rebelskhed i sig i forhold til "storebroderen". M7500 er mere provokerende, og topfunktionerne er blevet nedprioriteret. Til gengæld ser musikken ud til at være i fokus.

Design

Det står hurtigt klart, at vi har bevæget os væk fra den elegante Giorgio-stil, og at det nu er Emporio der har taget over. Designet på M7500 er futuristisk, provokerende, opsigtsvækkende og meget ungdommeligt.

Umiddelbart er M7500 en almindelig candybar-telefon, i siderne og toppen er der blevet "pyntet" med fremtrædende lys, hvor man kan vælge mellem farverne rød, blå og grøn. På venstre side lyser det blandt andet "EMPORIO ARMANI" op, hvilket allerede her sætter standarden for, hvor meget opsigt telefonen skal vække.

Bagsiden har fået et stort velkendt "GA"-logo, og Emporio Armani står også skrevet med stort på forsiden. Endnu en Armani-detalje er, at netværksstatusbjælken på displayet har det samme logo.

Telefonen kommer i sorte farver, og især tastaturet (uden hævninger overhovedet) har fået et specielt slidt metal-look, som også bidrager til det provokerende. Med M7500 Night Effect vil man helt sikkert vise sig frem.

Menu og brugervenlighed

På en enkelt område er designet desværre sket til fordel for brugervenligheden. Tastaturet har som sagt ingen hævninger, og er altså helt fladt. Det gør det meget svært, at ramme rigtigt på knapperne, og man skal samtidig bruge en del kræfter i fingrene. Min ærlige mening er, at man skal forberede sig på slidgigt i fingrene.

Menusystemet er i sig selv ganske positivt. Samsung har bidraget med noget der ligner aktiv standby fra Nokia, hvor man får lidt flere genvejsmuligheder. Menuen er også fornuftigt opbygget, og 5-vejs joysticket virker uden problemer.

Når det kommer til hastigheden og ventetider, er det bare noget værre rod. Telefonen er alt for langsom, og et stort problem er beskedskrivning - det tager alt for lang tid for telefonen, før den opfatter tryk på tasterne. Kombiner det med en stor mængde fejltast, og man mister hurtigt lysten til sms.

De ekstra musikgenveje på højre side af telefonen skal vi huske at rose, da det bidrager til telefonens musikfokus, som vi kommer ind på nu.

Funktioner og features

Samsung M7500 Night Effect er nemlig ikke nogen topmodel - men nærmere end designtelefon. Der er ingen trådløst netværk, GPS-navigation eller imponerende farveskærm. Man har i stedet nøjes med 3,2 megapixels kamera og en 2,2" skærm med 240x320 pixels.

Kameraet er skam ganske fornuftigt taget specifikationerne i betragtning, men man skal ikke købe M7500 for at få en overflod af funktioner - på nær på et område.

Musikafspilleren og musikkvaliteten er nemlig i højeste kvalitet hos M7500. Det overraskede mig gevaldigt, da der med Armani-navnet allerede er sørget for en høj pris - ekstrafunktioner tæller altså kun højere op. Men musikken er rigeligt i fokus!

Der medfølger et super godt headset, og M7500 har endda en direkte 3,5mm-indgang i siden, så alle headsets passer.

Der er egentlig ikke meget mere at sige om musikkvaliteten, andet at jeg igen må lægge vægt på, at den simpelthen er fantastisk. M7500 vil kunne følge med hvilken som helst musikmobil på markedet.

(En lille side bemærkning er, at Samsung ultimative musiktelefon, som netop er præsenteret i Barcelona, hedder M7600. Det foreslår måske lidt, at M-serien står for "Music".)

Konklusion

Samsung M7500 Night Effect Emporio Armani er en telefon man ikke kan lade være med at elske. Gang på gang tænker jeg over, at designet er lidt for provokerede og opsigtsvækkende, men hver gang trækker jeg på smilebåndet istedet for at blive forarget. Emporio-designet er super fedt, og blæreeffekten ved at fokusere så meget på brandet, gør den bare endnu federe.

Som sagt er der nogle problemer med beskedskrivning og for lange ventetider, men det er trods alt til at komme sig over. Det største problem er nok, at M7500 henvender sig til unge, og de nok hurtigt kan vende ryggen til telefonen på grund af dette.

Musikkvaliteten overraskede mig, og det giver kun mere grund til at købe M7500. Den kan slå alle W-modeller fra Sony Ericsson, og med en pris på under 2.700 kroner uden abonnement via Mobilpriser.dk, er den helt sikkert et genialt køb.

Samsung M7500 Night Effect får 5 ud af 6 stjerner. Jeg ville ufatteligt gerne give den sidste med, men det vil ikke være fair i forhold til de enkelte problemer den har.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies