Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Monte (GT-S5620) - godkendt touchmobil (mobiltest)

Samsung Monte (GT-S5620) - godkendt touchmobil (mobiltest)

TEST: Den nye touchskærmstelefon fra Samsung er godkendt, og kunne være et bud på "den første" touchskærmstelefon.

Styresystemet på Samsung Monte er Samsungs eget TouchWiz OS, så er man bekendt med Samsung og kan lide menuerne, så er der ingen problemer.

Er man "ny" på Samsung, så finder man også hurtigt ud af, at menuerne er ganske lette at finde rundt i, og det hele glider godt.

De tre "hjemmeskærme" kan udstyres med diverse widgets, alt efter hvad man selv ønsker. Det kan eksempelvis være musikafspilleren, radioen, kalenderen, Facebook, MySpace eller Twitter.

Skærmene bliver dog hurtigt fyldt ud, så man kan ikke have et væld af widgets liggende. I nogle tilfælde er de så store, at der kun kan være en enkelt pr. hjemmeskærm.

Samsung Monte har en 3" capasitive touchskærm, og understøtter Wi-Fi.

Design

Samsung har mange gange bevist, de kan noget med designet, og Samsung Monte er bestemt ingen undtagelse. Den er designet med bløde kanter, og den model jeg har haft til test er sort med en orange "kant". Foruden den sorte model, så kan man også få Monte i hvid.

Jeg har dog et minus, når det kommer til designet. Personligt synes jeg, at det meget blanke plastik telefonen er lavet i gør, at den ser meget billig ud.

Monte er selvfølgelig heller ikke en af de dyreste telefoner, men jeg synes stadigvæk, den ser en smule billigere ud, end den reelt set er.

Touchskærmen

Monte har en capasitive touchskærm, der fungerer som den skal -  hverken værre eller bedre. Der findes mange andre capasitive touchskærme på markedet, som reagerer både hurtigere og bedre.

Sammenligner man Samsung Monte med de dyrere telefoner, såsom HTC Hero, Samsung Wave eller iPhone, så er touchskærmen langsom og træg i det.

Så touch-delen er godkendt - dog uden at imponere.

SMS-beskeder

Man skriver på et T9-tastatur, og tasterne har en god størrelse, hvilket gør den er nem at skrive på.

Den giver også en lille vibration, når man har ramt tasten, det giver et godt indtryk, og er bestemt godkendt.

Internet - godkendt, men heller ikke mere end det

Browseren på Monte er den samme, som vi tidligere har set i eksempelvis Samsung Jet , og den kan vise både mobiltilpassede og almindelige hjemmesider.

Zoom-funktionen fungerer fint: Hold fingeren nede på skærmen et kort sekund og glid op for at zoome ind - ned for at zoome ud igen. Til gengæld lader browseren til at være lidt sløv i det.

Selv på en hurtig Wi-Fi-forbindelse skal man have lidt tålmodighed, før siderne er loadet helt. Det fungerer altså, men Samsung Monte kan ikke betegnes som en dedikeret internet-enhed.

Diverse andre funktioner

M-radioen og musikafspilleren kan begge betjenes via widgets på hjemmeskærmen, og det fungerer fint.

Man skal ikke forvente den lækreste designoplevelse, hvis man åbner selve applikationerne, men ikke desto mindre, så gør de det, de skal. WMA, MP3 og ACC er alle understøttet.

Monte har desuden Bluetooth 2.1 og en indbygget GPS-chip, der kan benyttes til Google Maps.

Den interne hukommelse er 200MB, og den kan udvides via et microSD-kort (understøtter op til 16GB). I toppen kan man tilslutte sit eget headset via 3,5 mm standardstik.

Det er nemt at overføre alt indhold på telefonen til computer, ligesom det også er nemt at overfører forskellige musiknumre, billeder o.lign. til telefonen.

Billeder taget med Samsung Monte

Volumen-knappen - fixe detaljer

Volumen-tasten har nogen rigtig smarte funktioner, når man f.eks. er inde i en sms-besked, så kan man zoome ind og ud, så skriften bliver enten størrer eller mindre. Inde i de almindelige menuer kan den bruges til at scrolle op og ned.

Det fungerer rigtig godt, og er en god detalje blandt andet hvis man har problemer med at læse den "almindelige" skriftstørrelse i sms-beskeder.

Konklusion - godkendt

Overordnet set er Samsung Monte - også kaldet GT-S5620 - en fornuftig telefon. Men der er lang vej til toppen af touchtelefoner, dog er prisen også et stykke fra toppen.

Der er alle de basale specifikationer, og den vil uden tvivl kunne appellere til de brugere, der ikke behøver en 'high end'-mobil, men stadig gerne vil kunne følge med på Facebook, læse de seneste nyheder og høre musik på farten.

Længden på batteriet er godkendt, den holder cirka omkring to dage ved almindeligt brug, som indebærer facebook, sms-skrivning, opkald m.m.

Vores umiddelbare vurdering er dog, at man kan få mere for pengene indenfor denne prisklasse. Telefonen er godkendt, men kun godkendt. Derfor får man hvad man betaler for - men heller ikke mere.

Det største minus der har været ved telefonen er, at den til tider har låst op, når den har ligget i en lomme.

Telefonen overrasker på ingen måde, men god standard. Samsung Monte hiver sig lige op på fire stjerner ud af seks mulige stjerner.

Vurdering

HOT:
- volumenknappen har fede funktioner (zoom, scroll m.m.)
- "hjemmeskærmene" kan køre hele "vejen rundt"
- Nem og brugervenlige overførsler til PC

NOT:
- Låse-knappen (låser for nemt op)
- Widget's er for store til skærmen (kan ikke være mange)
- Touch-skærmen kunne være bedre


Samsung GT-S5620 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies