Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Omnia 7 - lækker Windows Phone (Første indtryk)

Samsung Omnia 7 - lækker Windows Phone (Første indtryk)

Første indtryk: Windows Phone er det nye brand, mobilkøberne skal forholde sig til. I testen af Samsung Omnia 7 får du svaret på, hvorfor Windows Phone er rigtigt fedt.

Glem alt, hvad du tidligere har troet om Microsoft og deres forsøg på mobilmarkedet. Windows Phone varsler nye tider og kan med tiden blive en seriøs spiller.

Det ydre på Samsung Omnia 7 er bedre designet end Android-mobilen Galaxy S. Alene det, at bagsiden er udført i metal, hæver kvalitetsfølelsen betragteligt. Om man så bryder sig om det firkantede design er en smagssag.

Skærmen er af den lækre Super AMOLED-type (800 x 480 pixels), som aktuelt er i superligaen, når det drejer sig om skærmkvalitet. I praksis betyder det, at man også i dagslys tydeligt kan se indholdet, og at farverne står virkelig flot.

Generelt fejler specifikationerne ikke noget, dog med undtagelse af hukommelsen. Der er kun 8 GB indbygget hukommelse, og denne kan ikke udvides med hukommelseskort. 8 GB er næsten ingenting, når først ens billeder, musik, videoer og podcasts, skal med i lommen.

Vi kan kun håbe på, at Samsung kommer med 16 og 32 GB udgaver af Omnia 7.

Hermed runder vi specifikationerne af - det er jo blot hardware. Det rigtigt interessante er selve Windows Phone-systemet, da hardware-kravene et langt stykke hen af vejen er dikteret af Microsoft. Derfor vil hardwaren i de forskellige Windows Phones være meget ens.

Brugerfladen i Windows Phone

Windows Phone består af en forside med "fliser" - vi kunne kalde dem "vinduer", samt en liste over de installerede programmer.

Fliserne bruges primært som genveje til programmer og bogmærker. Brugeren kan tilføje nye genveje til forsiden samt flytte rundt på de eksisterende. Det er også muligt, at skifte farve-layoutet.

Windows Phone har som sådan ikke widgets, men nogle af standardikonerne som mail, opkald og SMS, kan vise antallet af ulæste hendelser.

Alt betjening er flydende og glidende på et niveau, som kun sjældent er set. Min påstand er, at Windows Phone opleves endnu mere smooth end iOS på en iPhone. Overgangene er flotte uden at være irriterende, og der er på alle områder i brugerfladen, kælet for disse detaljer.

Betjeningen er uhyggelig enkel

Brugerfladen, der som samlet udtryk hedder "Metro", og er et bud fra Microsoft på, hvordan et nyt mobilsystem skal se ud. Apple bragte en revolution til mobilerne med den første iPhone, fordi avanceret betjening blev gjort enkel - nu har Microsoft gjort det samme.

Metro er HELT sin egen og er på ingen måde en kopi af noget, vi har set før. Derfor kan man ikke anklage Microsoft for at have stjålet fra Android, Symbian elle iPhone. Derimod har Microsoft kopieret Apples grundprincip om enkelthed - og det er lykkedes!

Uden noget forhåndskedskab til Windows Phone kan alle mennesker bevæge sig rundt i system, og forstå hvad der foregår.

Hvis det i et program er muligt at bladre fra side til side, kan man se lidt af den efterfølgende skærmside til højre. Det får ganske simpelt brugerne til at trække i skærmbilledet - helt uden det skal forklares først.

I SMS-delen vises kun ens aktuelle samtaler, fordelt efter kontaktnavn med den nyeste øverst. Det eneste ikon på skærmen er et plus-tegn (+) - et tryk opretter en ny SMS. Samme princip findes i opkaldsoversigten. Ud for hvert navn ses et telefonrørs-ikon. Igen er det intuitivt, at man blot skal trykke på dette, for at ringe op. Trykkes i stedet på kontaktnavnet åbnes informationerne om kontaktpersonen.

Jeg oplever Metro-brugerfladen i Windows Phone som stilsikker og gennemtænkt. Der er intet uvæsentligt på skærmen og der skal ikke rodes for at finde det, man mangler.

Jeg er helt sikker på, at denne enkelthed, bliver det store salgsargument for Windows Phone.

Vildt lang batteri-tid

I Samsung Omnia 7 sidder et batteri på 1500 mAh - hvilket er et forholdsvist kraftfuldt batteri.

Jeg er imponeret over, hvor lang tid mobilen kan holde strøm. Jeg har formået at holde liv i Omnia 7 i omkring 35 timer - hvilket er højest usædvanligt for en smartphone. 16-18 timer er normalt det maksimale på konkurrerende mobiler - ved mit brug altså - og jeg sparer ikke på noget.

Mine mobiler kører altid push-mail, synkronisering, Facebook, Twitter m.v. Ja, alt der kan bimle og bamle, gør det.

Vi har opnået tilsvarende resultater med LG Optimus 7, der også kører på Windows Phone systemet.

Mere om Samsung Omnia 7

I den samlede anmeldelse af Samsung Omnia 7 vil du kunne læse om musik, video, podcast, musikprogrammet Zune - og ikke mindst, om den manglende markedsplads.

Læs også:
 - Stor test af Samsung Omnia 7 - Windows Phone

Samsung Omnia 7 - specifikationer

- Skærm: Super AMOLED, 4 tommer (800x480 pixels) 
- Qualcomm QSD8250 processor, 1 GHz
- Intern hukommelse: 8 GB
- Batteriet: 1500 mAh
- Mål: 122, 4 x 64,2 10,99 millimeter. 
- Net: HSPDA 7,2 Mbps, EDGE, GPRS, WiFi b/g/n 
- Bluetooth 2,1
- GPS
- Kamera: 5 megapixes (autofokus), fotolys
- Video: Optager i HD (720p) med 25 fps
- FM-radio
- Stereohøjtalere, 3,5 mm udtag. 
- Kan afspille de fleste lyd- og billedformater inklusiv DivX/Xvid.

Web-TV: Preview på Samsung Omnia 7


Samsung Omnia 7 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kasper Nielsen 29-10-2010 13:36:44

Når der ikke er HDMI med, er der så DLNA i denne lille sag?

0 0
Mobilsiden.dk 29-10-2010 19:10:28

Ikke lige umiddelbart...

0 0
Kasper Nielsen 28-10-2010 21:22:19

Kunne godt tænke mig og vide, om kameraet på nogen af disse nye mobiler kan fange livlige sjæle uden at de ligner "spørgelser"?

0 0
Peter 29-10-2010 09:31:11

Det går nok nogle år før der kommer nogle af de fede programmer. Ja, der er nogen der har meldt ud at de heller ikke vil. Kan man endelig kører programmer fra WM 6.5 ?

0 0
Michael W 27-10-2010 15:25:28

I overskriften står der Omnia 7 Mobiltest, lidt senere i artiklen står der pludselig: "Hermed runder vi specifikationerne af - det er jo blot hardware"
Er det så ikke en Windows mobil 7 test mere ind Omnia 7 test!

0 0
Mobilsiden.dk 27-10-2010 17:47:12

Hej Michael

Det kan du have en pointe i.

Men som jeg ser det, så bestemmer Microsoft ret meget over hardwaren. Dermed er forskellen mellem LG Optimus 7 og Samsung Omnia 7, relativt lille - når man ser bort fra skærmen.

Jeg tror, at meget af Windows Phone salget kommer til at gå på "Windows Phone" som platform - og så vælger man den mobilhardware, som passer til ens smag. For grundlæggende er alle features ens.

0 0
Joey 27-10-2010 14:10:46

I må rigtig rigtig gerne kigge på hvordan office fungerer på Omnia 7. Kan den tackle store excel arks på farten, samt word osv?
Kunne være virkelig fedt med et afsnit om dette i en af de kommende afsnit :)

0 0
AndersO 27-10-2010 11:55:02

Her vil jeg lige bemærke at Zune PC softwaren er rigtig elegant til at håndtere filstørrelser. Fx har jeg alt mit musik liggende komprimeret tabsfrit (med VMA lossless), hvilket gør at en CD fylder 200-300MB. Men i Zune softwaren (som jeg bruger til min Zune HD), er det meget simpelt at sætte op at den skal lægge musikken på enheden i en lavere opløsning end denne, her bruger jeg så WMA 320 kbps. Det fungerer fremragende, og gør det noget nemmere at håndtere den begrænsede plads på min Zune HD. Samme løsning må kunne anvendes uændret til telefoner, da det ser ud til at fungere på 100% samme måde i PC softwaren.

0 0
AndersO 27-10-2010 11:51:21

... men hvor pokker køber man den henne? Jeg kan i hvert fald ikke på mobilpriser finde denne telefon, eller nogen anden windows phone 7 telefon for den sags skyld. Jeg kan godt forstå hvis operatørerne går lidt "stille med dørerne" med phone 7 mobiler indtil der er support for dansk sprog etc., men jeg havde da alligevel regnet med masser af muligheder for at købe uden abonnement, og måske også nogle deals med abonnement.

0 0
G2 27-10-2010 12:52:26

Her på siden kan du læse hvor den kan købes... men først fra november:

http://www.mobilsiden.dk/nyheder/3-far-eksklusivt-omnia-7,lid.13053/

0 0
AndersO 27-10-2010 20:39:20

Tak :)

0 0
Tejs 27-10-2010 11:47:39

Hej,

Jeg tænkte på om der er HDMI, eller anden form for tv-out på telefonen? Har ikke set nogen Windows Phone 7 modeller, der nævner tv-out...

0 0
Mobilsiden.dk 27-10-2010 17:43:03

Hej Tejs,

Samsung Omnia 7 har ikke nogle af disse outputs. Desværre.

0 0

Om brug af cookies