Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Pixon12 - ikke til et 12-tal (produkttest)

Samsung Pixon12 - ikke til et 12-tal (produkttest)

Samsung Pixon12 har ligesom Samsung Jet en touchskærm, som er utrolig lækker at se på, men virker meget skuffende.

Samsung Pixon12 er den første mobiltelefon på markedet med et kamera på hele 12 megapixel og et 28 mm objektiv, ligesom der også er autofokus, flash, diverse scenetilstand, geo-tagging, ansigts- og smilegenkendelse, billedstabilisator m.m. - men alt dette er ved at være "standard" på mange telefoner i dag.

Derfor forventes der noget ekstra af en telefon, hvor modellen bliver opkaldt efter kameraet.

Design

Samsung Pixon12 er en rigtig pæn og elegant telefon at se på, og når man vender bagsiden op, så ligner den mest af alt et almindeligt digital kamera.

Telefonen er udstyret med ganske få synlige knapper, og de knapper der er,  minder også en del om et digitalkamera. Blandt andet er volumen-knappen også udstyret med et W og T, da den også fungerer som zoom-knap.

Tilhørende er også et etui, som skal beskytte telefonen. Det er også designet, så telefonens kameralinse har et hul, og derfor undgår at blive dækket til.

Skærmen

Touchskærmen på Samsung Pixon12 har en utrolig dårlig touchflade, hvilket er utrolig skuffende. Da skærmen ellers er super lækker, at se på med et billede, der står flot og skarpt.

Til tider skal man trykke flere gange på skærmen for at få en reaktion, dette er både, når man f.eks. skal åbne en modtaget besked, eller man skifter rundt på de forskellige hjemmeskærme der er i menuen.

Dette gjorde sig også gældende på Samsung Jet, hvor Mobilsiden.dk blandt andet fandt ud af en stylus havde været at foretrække. Men sådan en medfølger heller ikke til Pixon12.

Beskeder

Den dårlige touchflade gør, det er et irritationsmoment at skrive sms-beskeder, emails, MMS beskeder m.m. Ligesom der kun er QWERTY-tastetur, når man holder telefonen vandret.

Det virker underligt, at have en touchtelefon af en kaliber, som Pixon12 burde tilhøre, og så skrive med et T9 tastatur. Selv efter længere tids tilvænning med telefonen, sker der alt for mange tryk-fejl.

Kameraet

Samsung Pixon12's kamera giver en masse forskellige funktioner rent redigeringsmæssigt, og tilbudet af funktioner kender næsten ingen grænser.

Telefonen har blandt andet 4xdigital zoom, autofokus, kan tage billeder i blandt andet panorama, "kontinuerlig" (hvilket gør, den kan tage flere billeder lige efter hinanden) og meget andet.

Forventningerne til kameraet var i top - specielt fordi telefonen er designet mere eller mindre som et kamera.

Men jeg vil nu langtfra erstatte, det digitalkamera jeg har med denne telefon, for efter min mening lever kameraet ikke op til de forventninger, og håb jeg havde til det.

Billederne er for mig at se ikke bedre end med mange andre mobilkameraer, som måske har 5 megapixels. Også på Samsung Pixon12 skal de rette forhold være til stede for, at billederne bliver, som man kender fra et almindeligt digitalkamera.

Det er til gengæld ret fedt, at billeder kan sendes til Facebook og Picasa direkte fra fotoarkivet.

Billeder taget med Pixon12

Andre features

Foruden ovenstående har Samsung Pixon12 FM-radio, musikafspiller, internet og lidt forskellige spil, og man kan udvide hukommelsen med memorykort.

Musikafspilleren og FM-radioen fungerer ganske godt, og har en ganske god lyd, men mere er der heller ikke rigtigt at sige om dette.

Internettet er ikke den mest fantastiske oplevelse, men man kan både se almindelige hjemmesider og mobiltilpassede versioner på telefonen. Dette er selvfølgelig et plus, men der er langt til måden, de vises på de konkurrende mærker. Der er dog en ganske god zoom-funktion, når ellers touchskærmen lystrer.

Der er i almindelig Samsung-stil diverse widgets, så man kan tilpasse hjemmeskærmene, så de passer bedst muligt til brugerens  behov.

Personligt synes jeg, at alarm-delen i telefonen ringer for lavt - og jeg husker flere Samsung telefoner, der ringer højere.

Batteriet

Jeg var utrolig overrasket over, at jeg efter en dags brug med almindelig sms-skrivning, meget lidt opkald og lidt internet aktivitet gik død for strøm allerede ved 22-tiden om aftenen.

Telefonen blev taget ud af opladeren klokken 6 om morgen. På sådan en ny telefon havde jeg forventet, den måske kun skulle oplades hver anden dag.

Konklusion

Jeg blev virkelig skuffet over den nye Samsung Pixon12, mine forventninger var ihvert tilfælde alt for høje og blev langt fra indfriet.

Tidligere i år blev jeg ellers positivt overrasket over Samsung, da jeg havde fornøjelsen af Samsung Ultra Touch. Denne positive overraskelse fortsatte ikke med Pixon12.

Alt i alt synes jeg, der er for mange ting, som halter ved en telefon i denne prisklasse.

At touchfladen er så dårlig, gør man bliver irriteret på telefonen, og ikke udnytter alle de muligheder telefonen ellers rummer.

Kameraet er helt sikkert det bedste i telefonen, men det levede desværre ikke engang op til forventningerne. Hverken når man optager video og tager billeder. Istedet for at presse 12 megapixel ned i telefonen, synes jeg istedet Samsung skulle have brugt deres krafter på at få en bedre optik i telefonen.

De video'er der optages, er umiddelbart okay - men jeg ønsker dog en forbedring af lyden, da det er utrolig svært at høre, hvad folk siger.

Batteriets korte levetid og det at alarmen ikke ringer specielt højt, sammenlignet med andre telefoner, gør samlet set, at telefonen kun får 3 ud af 6 stjerner.

Desværre en alt for skuffende oplevelse, både som telefon og som kamera. Den lever efter min mening ikke op til, at hedde Pixon12 da kameraet ikke er bedre end mange andre mobilkameraer på markedet.

3 gode ting ved Samsung Pixon12:

- billedegalleriet (viser dato m.m.)
- super flot skærm
- features i kameradelen

3 dårlige ting ved Samsung Pixon12:

- dårlig touchflade
- dårligt vækkeur
- kameraet lever ikke op til forventningerne.


Samsung GT-M8910 Pixon12 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies