Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung SGH-i200 (produkttest)

Samsung SGH-i200 (produkttest)

Smartphone med Windows Mobile 6.1 for begyndere. Fin mobil - desværre med oplagte mangler.

"My very first smartphone", er Samsungs egen beskrivelse af i200 - og den rammer helt plet. Produktet bringer minder om gamle dage med SPV-telefoner eller Qteks (nu HTC) første smartphones - og det er positivt. Siden dengang er styresystemet nu opgraderet til Windows Mobile 6.1, og den fysiske størrelse samt udtrykket er moderne, tilført klassiske takter.

Tastatur-layoutet føles godt under fingrene og størrelse samt klikrespons sikrer høj skrivehastighed. De øvrige taster på fronten er placeret hensigtsmæssigt, så fejltryk undgås. Som de fleste andre telefoner har i200 genvej til kameraet på højre side samt volumentaster på venstre.

Forside-skærmen (homescreen) er essentiel for alle mobilbrugere hvilket Samsung har fanget. Ved leveringen er 15 forskellige valgbare layouts. Dermed kan både avancerede brugere og nybegyndere, finde et passende layout. Generelt er Windows Mobile ellers kendt for, som standard kun at have ganske få homescreen-opsætninger.

Betjeningshastigheden i menuer og programmer er pænt høj. Mobilen reagerer når der trykkes, og vi har ikke oplevet sløvhed i takt med arbejdsdagen er gået. I øvrigt fedt at homeknappen fungerer som genvej til joblisten (hold knappen inde i 2 sek.), så kørende programmer let kan afsluttes.

Specifikationerne på kameraet er 2 megapixels, uden autofokus. Overraskende nok, er billederne virkelig gode - specielt udendørs i sollys.

Internet og musik

Der kræves et teleselskab med 3G og Turbo 3G for at få fuldt udnytte af Samsung SGH-i200 - hastigheder op til 3,6 mbps er understøttet, og den har ikke trådløst netværk. Internet Explorer i mobilen egner sig bedst til de mobile udgaver af hjemmesider (f.eks. mobil.eb.dk eller mobil.mobilsiden.dk), derfor er i200 på ingen måde et mobilt surf-device.

RSS-læseren er derimod dejlig simpel, men Samsung har ikke predefineret nogle nyhedskilder, og netop derfor er nybegyndere totalt overladt til sig selv - rigtig ærgerligt! Opsætning af e-mail kræver også øvelse - tilgengæld er både pop3 og imap understøttet. Benyttes Outlook synkroniseres kontakter og kalender uden problemer.

Blandt manglerne kan vi tilføje, at der hverken er FM-radio eller hukommelseskort. Har du musikbehov, ligger en ekstraomkostning til mere hukommelse altså lige for. Headsettet er en tarvelig Samsung-standard, og eget headset kan ikke anvendes.

<strong>HOT:</strong><br /> - Taster, layout, størrelse<br /> - Mange opsætning af homescreen<br /> - Hurtig internetadgang<br /><br /><strong>NOT:<br /></strong> - FM-radio mangler<br /> - Ingen memkort til musik<br /> - WLAN mangler
HOT:
 - Taster, layout, størrelse
 - Mange opsætning af homescreen
 - Hurtig internetadgang

NOT:
 - FM-radio mangler
 - Ingen memkort til musik
 - WLAN mangler

Konklusion

SGH-i200 er, som Samsung skriver, en god telefon for nybegyndere på smartphone-området. De klassiske mobilfunktioner som opkald, sms, kontakter, kalender er let tilgængelige og langsomt som fortroligheden melder sig, kan produktet og mulighederne med en smartphone udforskes.

Prisen omkring 2000-2500 kroner uden abonnement gør i200 til et fornuftigt køb. Vi mener dog, at "den rigtige pris" mere ville være lige under 2000 kroner.

Manglen på hukommelse og radio - og derved musikmuligheder, trækker sammen med prisen et par stjerner ned. Mens diverse andre mangler giver:

3 rigtig gode point ud af 6 mulige.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies