Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung SGH-i600 (produkttest)

Samsung SGH-i600 (produkttest)

Yderst komplet produkt rent indholdsmæssigt. Desværre er den i daglig brug, ikke altid særlig stabil. SGH-i600 er baseret på Windows Mobile 6. Den har alt fra WLAN til Turbo 3G - men desværre ikke GPS.

Multienhed med multimange muligheder.

Samsungs Windows Mobile 6-enhed er et spændende produkt, der for alvor bringer producenten ind på det voksende marked for smartphones baseret på et styresystem fra Microsoft.

Der er komplet tastatur med danske bogstaver. Selvom de sidder tæt, giver det intet besvær med betjeningen. Blandt bogstaverne findes også det normale taltastatur til den klassiske mobilbetjening. Disse taster er grå, mens de øvrige er sorte. På højre side er et rullehjul, som kan bruges til navigering i menuerne. For at markere et valg, trykkes knappen ind. Hvis man på "homescreen" holder knappen inde, fremkommer en genvejsmenu brugeren selv kan tilpasse.

Komplet softwarepakke

Softwaren, Windows Mobile 6, er spækket med muligheder; Kalender, notesblok, D-Dag  (program til styring af dage med specielle begivenheder), talenoter, avanceret alarm, internet, push-email (pop3, imap), Media Player, Messenger, RSS-læser osv. osv. Der mangler altså ikke noget. En del af softwaren er med Samsungs eget navn og logo, og altså ikke noget der i den version, er med i den normale udgave af Windows Mobile.

Derudover bugner nettet med masser af software, som brugeren selv kan købe og installere.

Kommunikation i top, men Bluetooth problemer

Samsung i600 har 3G, Turbo 3G, EDGE, trådløst netværk og Bluetooth 2.0. På den del mangler altså heller ikke noget, andet end GPS-antenne.

Desværre er i600 ramt af ustabilitet omkring Bluetooth-delen. Ofte sendes opkald ikke til headset, opkald kan ikke besvares osv. Eneste løsning er at genstarte headsettet. Ret frustrerende - men vi kan jo håbe på,  det senere kan løses, med en software opdatering.

Strømforbrug i den lave ende

I salgspakken medfølger et standard- og extented batteri samt en oplader.

SGH-i600 bruger ikke ret meget strøm. I testperioden har vi over en weekend både brugt den til fire timers mp3-afspilning (via Bluetooth stereo headset), notater og opkald/sms. Fra fredag morgen klokken 6 til mandag middag - uden opladning. Det synes jeg bestemt er godt klaret. Et skift til det store batteri, gav så strøm fra mandag til torsdag.

Når man bruger det lidt tykkere batteri, monteres en ny bagklap. Naturligvis bliver enheden lidt tykkere, men uden at virke kluntet.

Ikke stabil

På en række punkter må Samsung i600 give op.

Det virker som om, den på hardware-delen er underdimensioneret. Ikke alt går lige hurtigt. Dette gælder både omkring start af

programmer, samt drift af programmer. En del gange måtte batteriet af, for at få liv i enheden igen.

På sms-delen er der også småproblemer. En del gange har vi været udsat for at modtage beskeder "fra fremtiden", altså nogle med et forkert dato og tidsstempel.

Konklusion: Ikke så ringe endda

Selvom Samsung SGH-i600 har småproblemer omkring stabilitet er enheden alligevel et tjek værd.

Det lave strømforbrug kombineret med en stor softwarepakke, lækker skærm og tastatur gør alligevel i600 rigtig interessant.

Fire ud af seks mulige point.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies