Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung SGH-i780 (produkttest)

Samsung SGH-i780 (produkttest)

Denne telefon er især for dem som har brug for et minikontor i lommen. SGH-i780 fra Samsung byder dog på meget mere end det.

Enheden har en stor 2,6 tommer trykfølsom skærm, samt komplet QWERTY tastatur med danske bogstaver.

Betjeningen kan ske direkte på skærmen med stylus eller på genvejstaster. Som en tredje mulighed har Samsung lavet en finger-mus, der fungerer som på en computer - og bliver man træt af den (hvilket sker hurtigt), kan samme navigationsknap anvendes, som et slags touchpad. Det er dejligt enheden har så mange variationer til betjening - det giver plus i karakterbogen.

Systemsoftwaren er Windows Mobile 6 Professionel og på hjemmeskærmen har Samsung skræddersyet en lækker genvejsmenu, som kan tilpasses individuelt.

Skærmen er fin tydelig og på den medfølgende Garmin Mobile navigation, der benytter den indbyggede GPS-antenne, er enheden absolut anvendelig som assistance, når der skal findes vej. Garmins program er let at bruge, da det minder meget om "noget man kender". Der er umiddelbart ikke forbundet nogle ekstra licensomkostninger ved GPS-delen, men flere steder på nettet står opført, at der kun er tale om en begrænset prøveversion med Skandinaviske kort. På vores testenhed, var der dog ingen begrænsninger eller licensspørgsmål.

Internet-delen virker ret godt. Der kan vælges mellem både Internet Explorer og Opera Browser. Desuden har Samsung smidt et Podcast-program og en RSS-læser på fra starten. Dataadgang sker via GPRS, 3G, Turbo 3G eller trådløst netværk.

Du kan høre musik på i780, men FM-radioen mangler. Det er heller ikke muligt at bruge eget headset, da Samsung har valgt sit helt eget stik til både oplader og medfølgende headset. Kameraet er kun 2 megapixels, så begejstringen her, er relativt begrænset.

Mail og kalender-delen er som det kendes fra Windows Mobile, og det fungerer enestående. Med det store tastatur, er det let og ligetil, at skrive både mails og beskeder. Selvom tasterne synes små, er de overordenlig gode og der kan opnås en ret høj skrivehastighed - selv med store fingre.

Samlet vurdering

Samsung kalder selv SGH-i780 "Yours office on-the-go", og de har ret! Som kontorenhed i miniformat er resultatet ret vellykket. Styresystemet virker hurtigt og smidigt, men det er set, at en genstart har gjort underværker for hastigheden.

Enheden er lidt stor og med et mål på 6,1 x 1,3 x 11,6 cm og vægt på 120 gram, skal der virkelig være et behov for mulighederne, da den ellers er for stor.

Generelt en god enhed med små fejl og mangler hist og her.

4 ud af 6 point.


Samsung SGH-i780 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Hans Kjeldsen 20-08-2008 21:46:55

Jeg købte i sommer sådan en sag, og der er lagt et garmin europa ind på enheden med en 14 dages prøve periode.
Når prøveperioden så er slut kan man via enheden købe adgang som garmin kalder 2008. Det koster så 99 euro. Om det ar for altid aller resten af 2008 er ikke til at vide, og garmin skriver ikke noget om det.

0 1

Om brug af cookies