Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung SGH-J700 (produkttest)

Samsung SGH-J700 (produkttest)

J700 er telefonen til folk, som ikke behøver at have de nyeste funktioner. Kamera og skærm halter gevaldigt, men den vinder ved design og underholdningskvalitet.

Samsung J700 har ingen opsigtsvækkende kvaliteter på den tekniske front, til gengæld er den utrolig lille og handy, at have med at gøre.

Design vil altid være en subjektiv vurdering, men i mine øjne ser den ganske glimrende ud.

På fronten er et navigeringshjul, som mange sikkert har kendskab til fra iPods, udenom dette hjul sidder fem knapper, så man kan navigere i menuerne samt modtage og afslutte opkald.

Førstehåndsindtryk
Det øjeblik telefonen tændes, er det tydeligt, at der er tale om en mid-range model.

Skærmen står med sin opløsning på 128x160 pixels ikke særlig klart, billedet er grynet og i det hele taget ikke særlig flot i forhold til, hvad jeg er vant til at se på.

Tages skærmen ud af betragtningen, så er førstehåndsindtrykket ganske udmærket. Tasterne som skubbes frem under telefonen, er fint store og slide mekanismen virker rimelig holdbar.

Menubetjening

Som nævnt har telefonen på fronten en rund cirkel, som minder om navigeringshjulet fra iPods, desværre fungerer det ikke helt på samme måde.

Man kan ikke rotere sin finger på skiven, og dermed vælge menupunkt eller lignende. Funktionaliteten er ganske enkelt, som et femvejs joystick. Op, ned, venstre, højre og accepter - er de muligheder man har med det runde hjul.

Det er lidt ærgeligt, når man ser det pågældende hjul, formoder man næsten, at man kan glide fingeren rundt, uden at skulle til at klikke rundt.

Tasterne er store nok til, at jeg ikke oplever nogle problemer, men overgangen imellem tasterne kunne godt have været lidt mere markante, der er ikke rigtig nogle mærkbart højdeforskelle. Det er dog en mindre ting, jeg havde ingen problemer med at bruge tasterne.

Navigeringshjulet til menuen indeholder nogle forskellige genveje, hvor en fører til kalenderen, en til musikafspilleren, en til ny sms og den sidste til en minimenu med ens favorit-applikationer, som for eksempel lommeregner og alarmer.

Musikafspilning

Til min store glæde har telefonen ikke bare indbygget medieafspiller, men også FM-radio. Jeg har ikke radio på min primære telefon, derfor er det altid en fornøjelse, at teste telefoner med indbygget radio eftersom det er den form for musikafspilning, jeg benytter mest.

Radioen fungerer ganske udmærket, ikke nogen unødvendig skratten og anden støj.

Musikafspilleren gør det også ganske udmærket, hukommelsen i telefonen er kun på blot 10 megabyte og man kan derfor ikke fylde så pokkers mange numre i den. Dog er der plads til et microSD kort i siden af telefonen, så folk selv kan udvide hukommelsen.

Der følger ikke noget hukommelseskort med ved køb.

Andre kommentarer

Det er meget tydeligt, at der ikke er lagt vægt på kameradelen i telefonen.

Når telefonen er lukket, er der intet, som indikerer, at der overhovedet skulle være et kamera  - der er ingen genvejsknap, og skal man bruge kameraet, skal man ind igennem hovedmenuen.

Kameraet er på blot 1.3 megapixel, og er nok bygget ind i telefonen, blot fordi der efterhånden skal være kamera i alle modeller. En kombination af den ringe skærm og kameraet, giver ikke nogle særlig flotte billede.

Det bedste jeg kan sige om kameraet er, at det er til stede og fungerer.

Der ligger en del små spil, hvor nogle af dem blot er testversioner, som kan spilles i et antal minutter eller til en bestemt bane, ellers skal den fulde version købes. Endvidere indeholder J700 en diktafon og et billedredigeringsprogram.

Til dem der vil det, er der nogle medfølgende applikationer som blandt andet diktafon og billedredigering. Redigeringsprogrammet er meget sjovt at lege lidt med, der kan indsættes rammer, smileys, effekter og andet.

Batteritiden er ganske udmærket, jeg hørte en hel del radio, sendte SMS'er og snakkede en smule. Efter tre dage var batteriet endnu ikke dødt, men statusbaren var på en streg, da jeg igen smed den i opladeren.

Konklusion

Som det nok allerede fremgår, så er dette ikke telefonen til teknikfreaks, det er en telefon til førstegangsbrugeren eller barnet, som ikke er så krævende, hvad angår kamera og hukommelse.

Designet er flot og er man ligeglad med alle mulige smarte funktioner, som man ikke bruger alligevel, så kan dette meget vel være en passende telefon.

Det eneste der er lidt ærgeligt, er at skærmen ikke bare var en tand bedre, det går muligvis an til hverdagsbrug, men webbrowsing går bare ikke.

Der er selvfølgelig heller ikke hverken 3G eller EDGE, så det er angiveligt heller ikke meningen med enheden.

Telefonen har dog understøttelse for Bluetooth stereo, hvilket er et stort plus, idet man så kan investere i et trådløst stereoheadset, og stadigvæk få glæde af musikken på telefonen.

Vanen tro vil jeg forsøge, at smide et par stjerner efter enheden, jeg vil mene, at tre ud af seks stjerner er passende.

Kamera og skærm halter gevaldigt, men til gengæld har den et flot design, god underholdningsværdi med medfølgende applikationer og musikafspiller/radio. Alt i alt en nogenlunde midrange telefon.


Samsung SGH-J700 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies