Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung SGH X480: Telefonen til den ringe- og SMS glade dansker

Samsung SGH X480: Telefonen til den ringe- og SMS glade dansker

Samsung SGH X480 er en mobiltelefon, som har meget få features. Til gengæld har modellen et helt uovertruffen design og en brugervenlighed i topklasse. Du kan læse mere om den lille, frække Samsung-model i denne test.

Hører du til den gruppe i befolkningen, som har brug for en lille fiks mobiltelefon, der kan klare de mest almindelige ting som opringninger og SMS? Og rager det dig en høstblomst, om din mobiltelefon har kamera, musikafspiller og FM-radio, fordi du ikke har noget at bruge det til?

Kan du svare ja til disse spørgsmål bør du læse denne produkttest af Samsung SGH X480, som kunne være den ideelle mobiltelefon til dig.

Funktioner – eller mangel på samme
Min første tanke er, at denne mobiltelefon må være et levn fra fortiden. For hvor er alle funktionerne blevet af? Kun de mest almindelige features som SMS, MMS, Melody composer, JAVA, WAP, alarm, kalender og lommeregner er at finde på telefonens funktionsliste.

Og det er jo ikke ligefrem revolutionerende, når man er vant til, at dagens mobiler byder på et væld af lækre features som Mp3-afspiller og megapixel-kamera.

Men når jeg tænker på, at næsten alle danskere – unge som gamle – render rundt med mobiltelefoner i dag, ser jeg X480 i et andet lys. For der skal naturligvis være mobiltelefoner til alle temperamenter og behov.

Og det er alt andet lige ikke alle mennesker, som gider høre musik på deres mobiltelefon, og det er faktisk også langt fra alle, som har brug for et kamera i mobilen. Og hvorfor egentlig betale i dyre domme for en mobil, som kan en masse ting, man helst var foruden?

Så er der da mere idé i at købe en lille lækker sag som SGH X480, som kun indeholder de mest gængse basis-funktioner, men som til gengæld er til at komme i nærheden af. Ifølge Mobilpriser.dk koster telefonen i skrivende stund lige lidt over 800 kroner uden abonnement. Og i forhold til mange andre nye mobiler er det da en pris, som er til at betale.

Et fikst og flot design
Hvad Samsung SGH X480 ikke har på funktionssiden har den til gengæld, når det handler om design.

Den lille mobil er, med sine kun 75 gram og en længde på kun85 centimeter, en fiks lille sag, som nemt kan gemmes væk i bukselommen eller håndtasken. Desuden har telefonen en rundet – nærmest æggeformet udstråling, som giver den et smart men også stilrent look på en og samme tid.

Da Mobilsiden.dk testede Samsung E720 for kort tid siden, skrev vi, at Samsung har kvindetække. Og netop den påstand forstærkes yderligere, efter jeg har set og holdt SGH X480.

Ikke dermed sagt, at SGH X480 er en kvindetelefon. Min kæreste har også udvist begejstring for modellen. Men den flotte, røde variant, som jeg testet, har især fået kvindeøjne til at vende sig efter den lille design-perle fra Samsung. Modellen fås også i et rent stål-look, som herrerne måske ville foretrække.

En ekstra fed detalje er det grønne lys, som pryder telefonen på ydersiden af klappen. Det ser rigtig godt ud sammen med det sorte og stål-farvede Samsung-logo. Blot en lille anbefaling: Lad være med at lægge telefonen på natbordet i øjenhøjde, når du skal sove. Det kan godt være pænt irriterende at få grønt lys på øjenlågene, når man forsøger at falde i søvn.

Brugervenligheden er i top
Når en telefon indeholder så få features, som det er tilfældet med SGH X480, er målgruppen ikke de største teknik- og mobilnørder i Danmark. Derfor er det også vigtigt, at brugervenligheden er i orden. Og det er heldigvis tilfældet med SGH X480.

Det er nemt at navigere i telefonens overskuelige menu. Også SMS går som en leg, hvilket er vigtigt, da netop SMS er en af telefonens primære features. Den hurtige SMS skrivning skyldes de store, flade taster, som er nemme at ramme og hurtige at skrive på.

Konklusion
Overordnet set har vi at gøre med en rigtig fed design-mobil med få funktioner.

Der findes de mennesker, som ikke kan leve uden Mp3 og megapixelkamera. Og så findes der dem, som helst vil være foruden. SGH X480 henvender sig til den sidste gruppe, og til den målgruppe er den mildest talt perfekt.

Med SGH X480 har Samsung skabt en design-mobil til den gruppe mennesker, som primært har brug for en telefon, de skal kunne ringe og sende SMS fra. Og så gør det jo ikke noget, at den også er lille, fiks og stilfuld at se på!

Positivt er det også at se, at prisen passer til det, man får. For lige over 800 kroner uden abonnement får man en lækker mobil med de mest nødvendige funktioner. Og til den pris kan de fleste være med.

Jeg kaster derfor hele fem stjerner efter SGH X480. Et stort tillykke til Samsung, som, med denne fine model, virkelig har formået at ramme en lidt overset målgruppe.Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies