Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung U600 (produkttest) update

Samsung U600 (produkttest) update

Designet er i orden - men telefonen kan irritere. Dog er U600 et tjek værd, da man får meget for pengene. (nye fotos)

Lækker, tynd og flot design.

Skærmen er ét med produktet og står samtidig virkelig flot. U600 har virkelig klasse! Slideren yder dog ikke produktet retfærdighed. Den virker løs og tal-tasterne kan være en smule trættende at bruge - mest på grund af den nederste høje kant.

Adgang til menu eller kontaktpersoner, sker via en softtouch trykfølsom knap lige under skærmen. Detaljen er fin og godt tænkt, men den fungerer ikke i hverdagen. Softtouch-knapperne er SÅ følsomme, at man ustanseligt kommer til at trykke forkert. Samme problem findes omkring "tag rør" og "læg på"-tasterne, som fungerer tilsvarende dårligt.

Jeg mindes de første fjernsyn med softtouch-knapper til programskift. Blot en flue satte sig på dem, skiftede tv'et kanal. Det er mig en gåde, hvorfor en teknologi som udgik for tyve år siden, fordi den ikke fungerede, skal genindføres på mobiltelefonen. Nok om det - undervejs lærer man at tage sig i agt, når man anvender U600.

Menu systemet i Samsung SGH-U600 er lige ud af landevejen. Kommer man fra en Sony Ericsson eller Nokia, skal det lige læres. Men det er langt fra umuligt. Menu-hastigheden er der intet i vejen med.

Skrivebordet / hjemmeskærmen har en lækker detalje; I Danmark viser det et billede af Kronborg. Baggrunden ændrer sig hen over dagen. Om aftenen er der nat på billedet og slottet har lys i vinduerne - modsat om dagen. Rejser du til London, vises i stedet Big Ben, i Paris, Eiffeltårnet osv. Det kunne være sjovt, om man selv kunne vælge monomenter. Bor man i Jylland kunne man måske tænke sig Ribe Domkirke, på Fyn Storbæltsbroen osv. Men dette er desværre ikke muligt.

Sms-delen har nogle sjove features. F.eks. kan den skrive beskeden på en "skrivemaskine-agtig" måde, eller oversætte ord til grafik, som det kendes fra Messenger. Den har også grafiske smilies. Dog kan smilies ikke bruges, når man er i "skrivemaskine"-mode.

Musik og radio

Musikafspilleren er velfungerende.

Der kan laves spillelister og afspilleren bygger selv en liste over de mest afspillede sange. FM-Radioen er ligeledes fin (med RDS).

Minimeres radioen kommer stationsinfo frem på telefonens forside-skærm, hvilket er meget cool. Desværre er det medfølgende headset ikke ret godt.

Ringe kalender

Bruger du kalender meget, er U600 ikke noget for dig.

Den har kun plads til 100 aftaler, 100 mærkedage og 100 opgaver. Derimod har telefonbogen mulighed for op til 1000 kontakter.

Kamera 3,2 megapixels - relativt ok

U600 har 3,2 megapixels kamera med autofokus. Det bringer kameraet op i superligaen, når vi ser på telefonerne generelt. Du skal dog ikke forvente noget prangende resultat.

Billederne er rimelige, men mangler i høj grad farve og kontrast. Er solen / lyset ikke i ryggen går det helt galt, så bliver billederne meget dunkle og der skal virkelig kompenseres for lyset i et redigeringsprogram på computeren. Men er du heldig, at ramme et godt lysforhold, er billerne slet ikke så tossede.

Af andre features kan nævnes Bluetooth, alarm, internetadgang, diktafon, omregner, lommeregner, verdenstid osv.

Konklusion: Ikke så ringe endda

I denne anmeldelse lyder jeg måske noget negativ - og det med rette.

Alligevel skal Samsung SGH-U600 ikke have en overhaling af de store. Det hænger sammen med prisen. Har du de ting i baghovedet, som jeg i denne anmeldelse har beskrevet, bliver du ikke skuffet. Prisen uden abonnement  er omkring 2000 kroner - hvilket betyder, at U600 virkelig giver dig value for money.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies