Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Ultra Touch (produkttest)

Samsung Ultra Touch (produkttest)

Touch-mobil med almindeligt tastetur i et lækkert og flot design.

Efter at have gennemtestet den nye Samsung Ultra Touch den sidste uges tid, er jeg reelt set blevet gladere for den, end jeg havde forventet.

Telefonen er med slider-funktion, men denne behøver umiddelbart ikke bruges andet end til kamera-delen, hvis man benytter telefonens touch-funktioner.

Slider-funktionen er rigtig god og stabil, ikke som set på tidligere Samsung-produkter (som f.eks. U600), hvor den har virket ustabil.

Skærmen, menuerne og funktionaliteten

Touchskærmen fungerer ganske godt. Den er virkelig følsom for berøring, og man skal ikke trykke hårdt.

Det er en capacitive touch skærmtype. Det vil sige, at den reagerer på spændingsforskellene i overfladen - og det virker upåklageligt. Den har endda bestået testen for fejlfri sms ved brug af venstre hånd, hvor jeg normalt benytter højre.

Efter min mening har Samsungs menuer generelt også været meget forvirrende og svære at finde rundt i. Men jeg synes de med Ultra Touch har lavet en telefon, som er ganske ligetil.

Telefonen har TouchWiz-interface med widgets, hvilket gør, man selv kan lave genveje til favoritsteder såsom facebook, myspace, billedegalleri, kontakter eller hvad man nu benytter mest.

Widgets-delen gør, at man ikke behøver at gå gennem hovedmenuen, men kan have de ønskede ikoner liggende i widgets-oversigten.

Hastigheden, når man skifter rundt imellem menuerne, er ganske fin - ikke super hurtig, men man føler heller ikke, at man venter på, der sker noget.

Design og fede features

Den store touchscreen er det første, man lægger mærke til ved Ultra Touch-mobilen, og den er indrammet af en small stilfuld rød linje. Slider-tasteturet har samme røde farve, hvilket gør designet fuldendt.

Det børstede stål på fronten gør også, at telefonen udstråler kvalitet og lidt robusthed, trods den er meget smal. Dog har bagsiden for nemt ved, at komme til at se brugt ud efter min mening.

Jeg har ikke haft den liggende sammen med nøgler eller andet i min lomme, men den ser allerede meget brugt ud. For brugt efter min mening på lidt over en uge.

Kameraet er med 8 megapixels, hvilket lyder lovende. Billederne er også super flotte på skærmen, der er af typen AMOLED.

Video-optagelsen på Samsung Ultra Touch er dog meget ordinær.

Billeder taget med Samsung Ultra TouchTastatur og beskeder

Ved mails og sms-beskeder kan der desværre ikke vælges imellem et T9-tastatur og et fuldt QWERTY-tastatur. Man kan kun bruge T9-tastatur.

Det er dog nemt at ramme, og der er vibrationsrespons ved berøring af touchskærmen.

Hvis man benytter det almindelige tastatur, så er det ret problematisk at slette ved tastefejl, da man så skal op og trykke på selve skærmen. Dette kræver lidt for lange fingre, og det er efter min mening ikke særlig logisk.

En af de ting, som har undret mest ved Samsung Ultra Touch, er manglen på "samtale-sms", som man bl.a. kender fra Sony Ericssons W995, diverse HTC-telefoner og iPhone.

Internet, mail og kalender

Browseren til internettet er ikke nogen fantastisk oplevelse, men den fungerer, og det er jo det vigtigste. Men klart set bedre på mange andre mobiltelefoner, både almindelige og touchmobiler.

Med internet og mails mangler Ultra Touch efter min mening et Qwerty-tastatur. En skam Samsung ikke udnytter dette bedre.

GPS og navigation

Samsung Ultra Touch med navigation har to års gratis licens (+opdatering) til brug af ROUTE 66 navigationsservice, hvor der medfølger kort over Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Efter min mening fungerer det ikke lige så godt og brugervenligt som navigation fra bl.a. TomTom, men det fungerer.

Man kan vælge, om man er gående, kørende, natvisning, osv., så det er ikke fordi, der ikke er nogen valgmuligheder i det. Det virker bare ikke helt så godt som eksempelvis TomTom.

HOT:

- Rigtig godt kamera
- Lækkert design og god størrelse
- God skærm

NOT:

- Brug af tastatur ved sms-beskeder o.lign.
- Bagsiden bliver MEGET hurtigt gammel og slidt at se på

Generelt omkring telefonen

Skærmen er en 2,8" ridsefast-behandlet touchscreen, der er Turbo 3G, navigation med route 66, 8 megapixelkamera, bluetooth, og microSD-kort kan udvides op til 16 GB.

Med til telefonen følger et microSD-kort med 1 GB hukommelse og et in-ear headset, hvor lyden umiddelbart er overraskende god.

Konklusionen

Personligt synes jeg, at Samsung Ultra Touch er en rigtig lækker telefon, både designmæssigt og funktionelt.

Det er en spændende mobil, som overrasker positivt.

Vurdering: Fem ud af seks stjerner.


Samsung GT-S8300 Ultra Touch - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kristina 13-03-2010 14:36:52

Tak for en god test...Jeg har længe spekuleret over om jeg skulle vælge en touch mobil eller ej. Men da dette er en kombination, er det jo en genial telefon. Men jeg ville lige høre om man behøver at bruge slide funktionen for at skrive en besked, eller om der er mulighed for at skrive en besked uden bruge af knapperne, men i stedet for touchscreenen??

0 0
Mobilsiden 13-03-2010 15:48:37

Det kan godt lade sig gøre, at skrive beskeder uden at bruge de fysiske knapper på tastaturet :-)

0 0
31-01-2010 20:19:35

Jeg har selv en Samsung F480, og sys ik den er så fed, som jeg havde regnet med. Ville prøve at høre din mening... Hvilken en er bedst? Samsung F480 eller Samsung Ultra Touch? (Pga. Har overvejet at købe sådan en :) )

0 0
Sonja 17-07-2009 19:53:23

Har forelsket mig i denne mobil, men har hørt noget om at samsung ikke har smilys ligesom Nokia Og Sony Ericsson. Passer det?

0 0
Mobilsiden 31-08-2009 10:09:29

Det passer desværre at Samsung ikke har samme smiley'er som både Nokia og Sony Ericsson... De vises som følgenden :-) :-(
Håber du har fundet ud af hvad du vil så - Samsung Ultra Touch kan tilgengæld nogen andre fede ting, så man kan måske undvære de smileys

Undskyld det sene svar

0 0
andreas 06-07-2009 00:43:06

Tak for en god test.
Jeg står mellem valget af Samsung Ultra Touch og SE W995, så: Hvilken en tager bedst billeder? Og hvilken en er bedst generelt?

0 0
Mobilsiden 31-08-2009 10:07:44

Hej igen... og tak for dit input :-) Har desværre først set du har kommenteret nu og derfor ikke fået svaret på dit indlæg...
Måske du allerede nu har købt ny telefon... Jeg kan desværre heller ikke rigtigt svarer dig på dit spørgsmål, da jeg ikke selv har haft en SE W995 i hænderne... Så desværre :-(
Men håber du har fået købt og er tilfreds med dit valg... Tror måske også meget det er en smags sag med de to mobiler..

0 0
blackknight 26-06-2009 12:59:51

Tak for en udemærket gennemgang af telefonen, dog mangler jeg lidt om samtale kvaliteten,?? I rigtig mange test på nettet klager de over skinger lyd ligesom på f480.

0 0
Mobilsiden 27-06-2009 17:49:26

Jeg synes lyden var ganske god - mærkede ikke forskel på den eller en Nokia N95, iPhone eller Nokia 6230i, som er de seneste telefoner jeg har ført en samtale i...
ingen skinger lyd at bemærke...

0 0

Om brug af cookies