Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung WEP180 og WEP410 (produkttest)

Samsung WEP180 og WEP410 (produkttest)

Samsung er klar med to nye headsets, WEP410 og WEP180. Hvilken en er bedst og hvilken en skal du vælge? Læs vores battle her...

Der er masser af muligheder, når man skal vælge Bluetooth-headsets på det overfyldte marked. Alle producenter har deres bud på headsettet netop til dig, men problemet er, at det typisk er svært, at få et overblik over, hvad man har brug for.

Samsung er i forbindelse med en række nye mobiltelefoner, også kommet med to nye headsets, WEP410 og WEP180. Vi har sammenlignet de to headsets mod hinanden for, at se hvilket et du har brug for.

Prisen

Starter vi med prisen, ligger WEP180 sig i spidsen for kun 348 danske kroner. Imens koster WEP410 498 danske kroner, altså godt 40 procent mere. Til sammenligning koster andre Samsung Bluetooth-headsets ned til kun 198 danske kroner.

Design (Udseende)

WEP180 startede ud med, at tage føringen, men når det drejer sig om udseende, så kommer WEP410 stærkt igen. Det lille headset vejer imponerende 7,4 gram (!), hvilket svarer til godt ingenting.

Det minimalistiske fortsætter i det tidsløse design i farvene sølv og sort. Tre knapper er synlige, to på siderne og én midt på headsettet. De to yderste ses næsten ikke, men når man så øjner dem, får plastikken et indtryk af dårlig kvalitet.

Den store knap holder sig til designet, og giver et moderne indtryk med den lysende ring rundt om sig. En anden cool feature, er at headsettet skal lades i en lille skald.

Tilbage til WEP180, som virkelig må se sig slået på udseendet. Denne vejer i stedet 13 gram, og ser dobbelt så stor ud. Den er mere klumset, og idéen med den blanke overflade er ikke godkendt.

Den "store" bøjle, som skal rundt om øret giver et endnu dårligere udtryk, og kombineret med plastikfølelsen er WEP180 dumpet.

Design (Funktionalitet)

Bøjlen skulle til gengæld være et plus, når det drejer sig om funktionalitet. Den gør nemlig, at headsettet sidder hvor det skal, og ikke falder af. Den opgave klarer den rigtig godt, og WEP180 får lidt selvtillid tilbage.

Men er bøjlen overhovedet nødvendig? Nej! WEP410 er et glimrende eksempel på, at der slet ikke er brug for bøjlen. Selve høretelefonen passer perfekt til øret, og lige meget hvor kraftigt du ryster hovedet, sidder headsettet fast.

Høretelefonen er en helt anden type i WEP180, og det kan man stille spørgsmålstegn ved. Bøjlen burde være udgået for længst, og burde ikke være, at finde på nyere headsets.

Lydkvalitet

Lydkvaliteten er nogenlunde ens i de to headsets. Under opkald er der meget lidt støj, men til tider kan samtalen dog virke en smule sløret. Når headsettet er i brug er der ligeledes et meget lille konstant støjniveau, som dog forsvinder, når opkald eller lignende går rigtig i gang.

Der er ingen forvrængning af toner, men WEP180 virker dog til, at være bedre til de meget dybe toner.

Det kan samtidig nævnes, at ingen af de to overhovedet dur til musik eller lignende. Der skal man over i stereo-afdelingen.

Brugervenlighed

Installation og paring med telefonen foregår nemt og bekvemt. Ved begge headsets holder man den store funktionsknap nede i otte sekunder, finder headsettet på telefonen, godkender det med fire 0'er, og man er kørende.

De tre knapper på begge headsets er mere end nok, og funktionsknappen gør det nemt, at acceptere opkald. Det kan dog skabe lidt irritation, når man skal trykke på den, mens man har headsettet i øret. Dette gælder især WEP410.

Konklusion

Ofre de ekstra 150 kroner, og køb WEP 410 - det vil sige et ordenligt headset. Det virker som om Samsung har fundet nogle gamle skitsetegniger frem fra tre år siden, og besluttet, at de ville være gode nok til WEP180.

WEP180 er klumset, ser dumt ud, og virker som rigtig dårlig kvalitet. WEP410 virker der i mod elegant, moderne og så ser det også bare det bedre ud.

Hvis du i stedet leder efter et rigtig billigt Bluetooth-headset, kan det anbefales at lede videre. Glem WEP180...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies