Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Slingbox Pro (produkttest)

Slingbox Pro (produkttest)

Se tv fra hjemmet overalt på den bærbare eller mobilen. Det er kort fortalt hvad en Slingbox giver dig mulighed for. Vi har testet om det fungerer.

Konceptet er enkelt. Slingboxen sættes til dit kabel-tv stik, satellitmodtager, set top box eller anden kilde. Signalet sendes fra Slingboxes ud på internettet, hvor du kan modtage det.

Så om du sidder på et hotelværelse midt i Europa eller i et tog (med netforbindelse) i Danmark, kan du altså modtage præcis de samme kanaler, som du har derhjemme. I den forbindelse er det mest optimale, at benytte den analoge antenneindgang frem for f.eks. set top box eller satellit-tv, da brug af de to sidstnævnte vil betyde, at familien hjemme er tvundet til, at se det samme som dig.

Setup er kun lidt svært...

Opsætningen af hele systemet går rimelig smertefrit, hvis man har en smule teknisk indsigt. Slingbox er ikke et "plug and play"-produkt for dem, som intet ved om internet eller computere. Godt nok hjælper opsætningsguiden en del, men der er stadig mange spørgsmål, der skal besvares undervejs.

Playeren på computeren er lækkert lavet med mulighed for favoritkanaler, og du kan selv ændre størrelsen af billedet, blot ved at trække i kanterne. Billedet kan også "låses" i højre eller venstre side, så man kan arbejde på computeren mens tv'et kører.

Vil du benytte Slingboxen fra mobilen, kræver det du køber softwaren Sling Player Mobile, der virker på en lille skare af udvalgte telefoner, blandt andet nogle stykker fra Nokia med systemet S60.

Kvaliteten

Kvaliteten af billede og lyd afhænger af hvor meget båndbredde du har. Jo højere upload du har på internetforbindelsen i hjemmet, jo bedre kvalitet. Minimumskravet er 256 kbps/s.

Playeren afpasser automatisk signalet efter, hvor god dataforbindelsen er. Via et Turbo 3G modem i toget får du naturligvis en lavere kvalitet, fremfor på en fast forbindelse på hotellet eller kontoret.

Oplevelsen er, at Slingplayeren generelt er virkelig god, til at lave en stabil og pæn kvalitet.

Er den pengene værd?

Man lærer i det daglige hurtigt, at bruge Slingbox-signalet på den bærbare i køkkenet eller hjemmearbejdspladsen. På rejser - i såvel tog som på hoteller, har den også været genial.

Prisen er lige over 2000 kroner. Derfor skal man virkelig også bruge boxen, hvis den skal tjene sig hjem.

Salgspakken er et inferno af kabler og stik, altsammen i høj kvalitet og passende til næsten enhver situation.

Vi vurderer Slingbox Pro til fem ud af seks stjerner. Den sidste stjerne kommer på, hvis opsætningen bliver lettere for ikke teknisk kyndige.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Carsten Anderslund 09-05-2008 07:49:10

http://www.orb.com er siden der kan det samme som Sling. Dette er bare gratis og kræver ikke download af software, idet det kører i browseren. Her har man bare adgang til alle ens hardiske og kan flytte data mellem egen pc og en hvilken som helst anden pc man sidder ved. Virker på java-telefoner. Nå ja, og så kan man streame tv og musik såfremt man har et antennestik i maskinen. VH Casse

0 0
Enur 08-05-2008 23:40:19

Helt ærligt, lige fra hjertet: En god beskrivelse, og hvis jeg lige havde 2k mellem hænderne der brændte, så ville jeg nok kaste dem efter sådan en bandit! Men det jeg ville fortælle var egentligt "de sidste to linjer", og hvor tit det er at i giver et produkt fem ud af seks! Jovist jeg har set det der var lavere og højere, men der er rigtig mange der falder under den kategori der hedder "fem ud af seks" Af de sidste seks anmeldelser med karakter, er tre af dem "fem ud af seks"!

Der er overraskende mange produkter der næsten lever op til forventningerne, men de giver plads til forbedringer!

Synes ellers at det er nogle rigtig gode anmeldelser i kommer med, og kommer godt rundt omkring, og jeg har draget nytte af dem mange gange!

0 0
Mobilsiden.dk 09-05-2008 08:00:10

Jeg medgiver at karakteren har været højere her på det seneste. Min opfattelse er ikke at vi er blevet "blødere", blot er produkterne måske mere heldige end de har været tidligere. Anmeldelser er jo altid meget subjektive :) Den generelle målsætning er, at vi skal være kritiske men fair. Eksempler på andre karakterer: Telia Mobilt bredbånd 2/6. TDC Mobilt bredbånd 3/6. Mio A501 4/6.

0 0

Om brug af cookies