Slip for fartbøder med ooono [TEST]

ooono trafikalarm advarer dig med bip og blink, når du nærmer dig en fartkontrol, så du kan nå at sænke farten og slippe for ærgerlige fartbøder

Slip for fartbøder med ooono [TEST]

For et par uger siden, bragte vi testen af Saphe Trafikalarm og nu er turen kommet til kollegaen ooonoo trafikalarm.

– Hvis du bare følger hastighedsbegrænsningerne, har du ikke brug for en trafikalarm.

– Kør det du må og ikke hurtigere, så får du ingen bøder.
– Sådan en dims er ikke nødvendig. Bare kør efter reglerne! Gør man ikke det er man ikke voksen nok til at have et kørekort.

var nogle af de mange kommentarer der kom efter vores sidste test af en trafikalarm.

Og lad os igen slå det fast, dette er selvfølgelig ikke en opfordring til at køre for stærkt, eller ikke at overholde loven.

Opsætning af ooono

Før testen kan komme i gang, skal jeg lige have gang i ooono trafikalarmen.

Og det gøres heldigvis ret nemt. Først henter du den gratis app der hedder “ooono connect”

Den kan hentes i App Store til iPhone (kræver iOS 9.3) og Google Play til Android (kræver Android 4.4)

Når du har installeret app’en på din telefon, tænder du for bluetooth på din telefon, holder knappen på ooono nede i 5-7 sekunder, og derefter foregår ganske smertefrit.

For at ooono kan virke i din bil, skal din telefon have bluetooth slået til, og du skal give app’en tilladelse til at bruge din lokalitetstjeneste.

læs også: Sådan får du Android Auto i din bil

 

ooono app
ooono connect app’en kan næsten ikke blive mere simpel. Foto: Mobilsiden.dk

Sådan er den i brug

Selve enheden er meget simpel i brug. Den har 1 fysisk knap, så der er ikke så meget at tage fejl af her. ooono bruger data fra Trafikalarm.dk, som har omkring 250.000 brugere.

Det er en blanding af både ooono-brugere og den gratis app at trafikmeldingerne er baseret på, således at når du kører forbi en trafikkontrol, så klikker du på enten app’en eller på knappen på din ooono-enhed og registrerer kontrollen.

Sådan undgår du din Huawei telefon mister forbindelsen til ooono enheden

Så nærmer du dig en fartkontrol, vil ooono udsende en kort alarm samt blinke blåt i knappen på enheden. Meningen er så, at du som bruger skal klikke på knappen, når du kører forbi fartmålingen, så du kan registrere, at der stadig er kontrol.

Når en vis mængde bilister kører forbi en angivet fartkontrol uden at klikke på knappen, vil registreringen af fartkontrollen forsvinde fra kortet.

ooono er fra fabrikanten indstillet til at advare om en fartkontrol, når du er ca. 30 sekunder fra denne.

Så på motorvej hvor du må køre 110 km/t bliver du advaret ca. 2 km før en eventuel fartkontrol, hvor du i en 60 km/t zone bliver advaret ca. 500 meter før.

Det dejlige med ooono i bilen er at du ikke skal tænke på, at huske at tænde for en app og holde øje. ooono registerer når du begynder at køre med bilen, og tænder automatisk efter ca. 10 sekunder – hvorefter den selv tilslutter sig til din telefon.

Man skal huske på, at trafikalarmen ikke er ensbetydende med at man bare kan ræse afsted. Der skal altid være nogle bilister til at registrere at der er en fartkontrol på vejen, så husk stadig at køre ordentligt.

Jeg har i min testperiode oplevet en del “fejl-alarmer” som nok svarer til, at der har været en fartkontrol, men at denne er fjernet nu, og står et andet sted.

Samtidig kan en fartkontrol også stå på en sidevej, mens du selv kører forbi på en stor hovedvej, her vil man typisk også få en alarm, hvis fartkontrollen står indenfor en 30 sekunders radius af ens bil.

Man skal altså mere se trafikalarmen som en forebyggende ting, til at få en bedre kørsel, og være mere obs på sin fart. For hellere løfte foden fra speederen en gang for meget, end en gang for lidt.

Konklusion

i de 4 ugers tid jeg har kørt med ooono trafikalarm, har jeg oplevet en stor mængde alarmer.

Ud af disse måske 20 alarmer, har jeg kunne spotte 3 fartkontroller. Så der er en stor mængde alarmer som kommer, hvor der måske tidligere har stået en fotovogn, men som ikke længere er der.

Det virker lidt til, at databasen er lidt i sin opbygning, og der mangler lidt flere enheder eller brugere af den gratis app, så man kan få lidt mere præcise målinger. Jeg har til sammenligning kørt med Saphe trafikalarm i bilen i hele testperioden, og her har mængden af “falske” alarmer været næsten ikke eksisterende.

Selve app’en til ooono kan ikke mere end at registrere at du er forbundet til din enhed. Her kunne jeg godt savne at man på forhånd lige ved opstart af app’en får en melding om fartkontroller indenfor ens nærområde, men ooono fortæller at der er en større update af deres app på vej, så måske kommer en sådan feature der.

Alarmen i ooono er ikke noget som giver et chok og efterfølgende PTSD, men en fin afdæmpet og kan sagtens bruges selvom der er sovende børn i bilen.

Prisen på kr. 449 skræmmer nok også de færreste væk.

Men mængden af “falske” alarmer og den manglende funktionalitet i app’en så ender ooono trafikalarm i alt på 4 ud af 6 stjerner.