Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson Aino - test af Playstation-mobilen (produkttest)

Sony Ericsson Aino - test af Playstation-mobilen (produkttest)

Aino kombinerer touch og underholdning. En seriøs lækker mobil der desværre også har irriterende fejl.

Sony Ericsson har længe været først med de “underholdende” telefoner. Den nye Aino er bestemt ikke en undtagelse – Entertainment er en kæmpe faktor i den nye slidertelefon, som også delvist er en touchmobil.

Aino’en er designet omkring multimediedelen, og kan nemt forbindes til din computer eller Playstation 3, lige meget hvor i verden du befinder dig.

Foruden at være en multimedie-telefon rummer Aino også en masse andre muligheder, som kendes fra de helt “almindelige” telefoner. Jeg vil i nedenstående se på en række af de funktioner, der gør at Aino skiller sig ud.

Generelt om Sony Ericsson Aino

Aino ligner ved første øjekast en smart innovativ touchskærms medieafspiller, men når man slår slideren ud på telefonen, ligner den mange af de walkman telefoner vi kender fra Sony Ericsson.

Skærmen har flotte farver, og tasterne er rigtigt gode at skrive på - desuden er det en telefon, der ligger godt i hånden.

Når mobilen er "slået" sammen, er den for alvor en medieenhed, hvor touchfunktionen gør sig gældende. På skærmen (tre tommer touchskærm) ses fem ikoner, som er genveje til henholdsvis radio, fotoalbum, musikdel, film og kamera.

Foruden ovenstående har den også trådløst netværk, mulighed for e-mail, internet, FM-radio, GPS og meget andet.

Medie-delen

Sony Ericsson har med Aino forsøgt at forene den almindelige mobiltelefon med en multimedieafspiller.

Dette giver sig også til udtryk ved, at der med Aino følger en dockingstation, der bl.a. kan bruges til opladning af telefonen, overførelse af film, musik, video og billeder – det sker trådløst via Sony Ericssons Media Go-program. Dette så dagens lys for første gang i forbindelse med W995, og bliver næppe det sidste, vi ser til Media Go.

Man kan via DLNA også afspille mobilens indhold på sit tv, hvis man har lyst til det (og har et tv, som kan dette).

Aino har sin helt egen genvejstast til Facebook – og hjemmeskærmen kan opdateres med de nyeste beskeder fra vennerne, og hele tiden kan følge med i, hvad der sker på facebook - selv når man er på farten.
Foruden disse store muligheder i mediedelen er lyden også i top på Aino, og bestemt en konkurrent til at tage første pladsen fra Sony’s tidligere Walkman-telefoner.

Det medfølgende headset er et in-ear, og lydkvaliteten er ganske hæderlig.

Og er du til film medfølger et års adgang til Play Now Arena Movies, hvor du frit kan downloade 60 film om året til dit eksemplar af Aino.

Beskeder i samtaler

Der er mulighed for at få SMS-beskeder vist som almindelig “indbakke” eller som “samtaler”. Der kan desuden hentes mails via Microsoft Exchange, pop3 eller IMAP.

Tasterne på telefonen er rigtig gode, og den er super god og nem at skrive på. Det eneste minus her er, at det indbyggede lys godt måtte være lidt mere skarpt. Men bestemt et tastatur der er godt til at skrive mange sms-beskeder.

Ind i mellem savner man muligheden for også at skrive beskeder på touchskærmen.

Næsten en PSP

Aino forbindes nemt til din Playstation 3 vha. Remote Play, som giver dig kontrol over det indhold, du har gemt på din Playstation. Det betyder, at du uanset hvor du er, kan afspille musik og se billeder fra spillemaskinen hjemme i stuen.

Med lidt teknisk snilde er funktionen forholdvis let at sætte op, men vi stiller spørgsmålstegn ved, om det er noget, man får brugt. Funktionen bruger i øvrigt utroligt meget strøm og det er ikke muligt at spille spil, som ligger på Playstation-maskinen.

Selvom det fremgår af Sony Ericssons oplysninger som en mulighed, har vi ikke fået Remote Play til at fungere, når Playstationen har stået i standby.

Remote Play var egentlig designet til PSP, men er nu også at finde i denne lille nye mobile enhed, der på nogle måder også er i direkte konkurrence til PSP’eren.

Kamera på 8 megapixels

Sony Ericsson har udstyrret Aino med et 8,1 megapixels kamera, med autofokus, LED flash – og generelt tager kameraet nogle ganske hæderlige billeder.

Kameraet rummer en masse fede features, og minder meget om de kameraer Sony Ericsson leverer til Cypershot serien.

Præcis som på andre mobilkameraer er Ainos ikke specielt hurtig til at fokusere og snappe et foto.

Billeder taget med Sony Ericsson Aino

Skønhedsfejl i Aino

Touchskærmen på Aino gør desværre, at man engang imellem "kommer til" at lægge på midt i en samtale, da kinden berører skærmen og derfor afbryder. Dette er en lidt ærgeligt, men kan dog undgås ved at slå telefonen ud under samtale.

Der er desværre også lidt problemer ind imellem med softwaren, så en opdatering er ønsket. Dette kommer blandt andet til udtryk ved at hovedmenuen loades meget langsomt - nærmest med hver menupunkt ét for ét.

Engang imellem er det også nødvendligt at genstarte telefonen, for at kunne "løfte røret" via touchfunktionen, da den "låser" ind imellen og man så er nødt til at benytte slidefunktionen og tage telefonen på den "almindelige" måde.

Internettet i Aino fungerer, men det er ikke nogen overvældende oplevelse at bruge. Internetbrowseren er bedst til websites, som er specielt tilpasset mobilen. Når man åbner almindelige sider, er den en smule mangelfuld. Dog er Facebook-versionen super smart og fungerer bedre end på mange af de konkurrerende mærker.

Samlet vurdering af Aino

Aino er et klart bud på en telefon, der rummer det bedste fra Walkman og Cybershot telefonerne samlet i én.

Telefonen holder strøm, som forventet på en telefon med en stor skærm og mange tekniske funktioner.

Benyttes Remote Play er det en god idé, at have opladeren indenfor rækkevidde. Ved almindeligt forbrug (sms, samtale, lidt internet og lidt spil) er der strøm til en dags tid.

Den væsentligste nyskabelse i Aino er dog utvivlsomt koblingen med Playstation 3. Personligt har jeg ikke haft behov for dette, og tvivler på, at funktionen bliver anvendt som andet end et salgsargument.

Med andre ord, det er en seriøst cool telefon - som får 4 stjerner ud af 6, da der er en række "skønhedsfejl" der skal rettes. Men bestemt en telefon med stort potentiale.

Læs også:
Anmeldelse af Sony Ericsson Satio

Tre gode ting ved Aino

+ Super fed Walkman-telefon
+ Flot design
+ Samtale-oversigt i SMS-beskeder

Tre dårlige ting ved Aino

- Softwaren hænger, og mobilen skal genstartes
- Der kan ikke spilles spil fra Playstation mobilen
- Der savnes flere funktioner, som benytter touchskærmen


Se også vores video-anmeldelse af Sony Ericsson Aino, hvor du kan se nærmere på mobilen i praksis.


Sony Ericsson Aino - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jens F 24-03-2010 17:19:16

Hej

Kan se at denne anmeldelse er et par måneder gammel og tænkte så på om SE har udsendt en opdatering så softwaren er blevet mere stabil, i stedet for at at skærmen fryser?

VH Jens

0 0
Mobilsiden 25-03-2010 17:36:03

Hej Jens

Der er kommet opdatering siden denne anmeldelse. Du kan bl.a. se denne artikel fra Mobilsiden.dk, som i december fortalte om lidt opdateringer til både Aino og Satio http://mobilsiden.dk/?aId=10272

Se nærmere på Sony Ericssons egen hjemmeside: http://www.sonyericsson.com/cws/support/softwaredownloads/detailed/updateservice/aino?lc=da&cc=dk

0 0
Jens F 26-03-2010 22:02:14

Okay, tak for svaret :-)

0 0
Viktor Bluhme 27-10-2009 15:15:54

SE er da meget kreative med deres navngivning af telefoner :)

Først "I do" (Idou)
Og nu "I know" (aino)

Aino betyder også noget i retning af "vild kærlighed" på japansk

0 0
Mobilsiden 27-10-2009 15:18:54

Haha :-) God kommentar :-) og du har ret... de er meget kreative med navngivningen :-)

0 0

Om brug af cookies