Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson C902 (produkttest)

Sony Ericsson C902 (produkttest)

Imponerende tynd telefon med fem-megapixel kamera. Sætter du kamera i højsædet på din telefon, så skal du kigge nærmere på Sony Ericssons nye flagskib.

Som mange måske ved, så står modelbetegnelsen "C" for Cyber-Shot. C902 er det helt store flagskib indenfor denne kategori, derfor er forventningerne før denne hands-on oplevelse ganske store.

Sony Ericsson C902 er en efterfølger til K850i som også havde et fem-megapixels kamera, men ærlig talt syntes jeg den var lidt for tyk og kluntet.

Det er der bestemt lavet om på med C902, en tykkelse på kun 10,5 millimeter vidner om en model, hvor der ikke udelukkende er fokus på kamera, men også design.

Design

Det mest opsigtsvækkende ved designet, er måden hvorpå man aktiverer kameraet. Der er ingen linsebeskytter, som kan skubbes væk, og faktisk er kameraet slet ikke synligt, når telefonen benyttes normalt. For at aktivere kameraet, hives toppen af telefonen op og på bagsiden toner linsen frem.

Jeg havde selvfølgelig set dette på billeder og i tv-reklamer, før jeg modtog telefonen, og som regel er jeg meget nervøs ved telefoner med for mange bevægelige dele.

Men jeg må indrømme, at jeg blev meget imponeret over, hvor fantastisk det virker. Modstanden i coveret er meget passende, det er ikke umiddelbart muligt, at aktivere kameraet tilfældigt, og man skal heller ikke bruge for mange kræfter, når man vil aktivere det. Det var en meget positiv oplevelse.

Ud over det innovative kameradesign, byder telefonen ikke på mange overraskelser. Fronten består af det gængse 12-tasters keyboard, plus nogle genvejsknapper samt en to tommer stor skærm.  Skærmen faktisk er 0,2 tommer mindre end den, der sidder i K850i, dette skyldtes ganske enkelt de trykfølsomme knapper ved siden af skærmen.

Fem-megapixel kamera

En ting som bestemt er værd at nævne, er de trykfølsomme taster, som toner frem på skærmen, så snart kameraet aktiveres. Som udgangspunkt var jeg overbevist om, at det blot var lir, jeg havde til dels ret.

De giver ikke adgang til nogle nye og smarte funktioner, i stedet fungerer de blot, som genveje til populære funktioner, som blandt andet optagemuligheder, macro-tilstand og så videre. For eksempel kan man med et par enkelte klik på skærmen, aktivere BestPic funktionen.

Disse trykfølsomme taster giver brugeren et utrolig intuitivt og brugervenligt interface til kameraet, og alle funktioner kan tilgås uden, at skulle ind igennem menuer, som det tidligere har været tilfældet.

I modsætning til sin forgænger, indeholder C902 ikke nogen Xenon blitx, i stedet er vi blevet spist af med en ganske normal LED lampe, som fungerer som fotolys. Der er ingen tvivl om at Xenon blitzen havde været at foretrække, men så vidt jeg husker var der en del problemer med den på K850i, så Sony Ericsson har angiveligt satset på den sikre løsning.

Kameraet indeholder selvfølgelig også ansigts genkendelse, billedstabilisator og mange andre kamerafunktioner. Alt i alt syntes jeg, at kameraet i C902 modellen gør det rigtig godt.

Alt det løse

Nu handler alting jo ikke blot om kameraet, og heldigvis har telefonen en masse andre ting at byde på.

Af musikafspilningsfunktioner, kan nævnes en mp3-afspiller og radio. Begge dele fungerer ganske udemærket, og som man forventer det. Selvfølgelig indeholder enheden også Sony Ericssons egen TrackID funktion.

Sony Ericsson C902 er ligeledes 3G-kompatibel med mulighed for HSDPA (op til 3,6 Mbps). Man finder derfor også et mindre sekundært kamera på fronten, til at foretage videoopkald.

C902 indeholder desuden et accelerometer. Det giver muligheden for den iPhone-lignende feature med, at autorotere billeder, når du ser dem på telefonen. Enheden skifter altså selv imellem landskab og portrætvisning, afhængigt af hvordan telefonen holdes.

Men funktionen kan også benyttes i nogle af de spil, der ligger i telefonen, for eksempel er der et bilspil, hvor man drejer bilen, ved at vippe telefonen til hver side, det er sjovt - men så heller ikke mere.

Konklusion

Jeg er utrolig imponeret over denne telefon, den kombinerer nogle lækre funktioner med et ultra slim design, som falder lige i min smag.

Specielt størrelsen på telefonen er mål for mange kommentarer, når folk holder den i hånden første gang.

Dog mener jeg godt, at skærmen kunne have været en smule større, når man bruger den som søger for kameraet eller når man fremviser sine billeder. Som sagt skyldes dette de trykfølsomme taster i hver side, men alligevel.

Desuden havde det været lækkert med en Xenon blitz i stedet for LED-lampen, men så igen, hvis det ikke fungerer alligevel, så kan det jo være det samme.

Alt i alt en ganske fantastisk telefon, bestemt en man skal kigge nærmere på hvis man sætter mobilkameraet i højsædet. Jeg vil give Sony Ericsson C902i fem ud af seks stjerner.


Sony Ericsson C902 Cyber-shot - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Nadia 21-03-2009 16:14:35

Jeg fik den mobil i julegave og er meget tæt på at gå ned i butikken og aflevere den.
Den er meget god med det den kan, men den går ud med 2-4 dages mellemrum og det er nr. 2 mobil af den jeg har. Begge gør det samme og den første har været til reperation 2 gange.
Jeg vil gerne anbefale mobilen med det den kan, men sku ikke med at holde. Der er den ringe.

0 0
Poul-Erik Schultz 29-09-2008 18:42:01

Min kæreste har købt sådan en og aldrig har hun været mere skuffet, efter kun 14 dage gik kameraet i sort og kom aldrig til at virke igen, så hun fik en ny på garantien, men alligevel så synes hun at kameraet på c902 er meget dårligere end på feks nokia 6220c især i situationer hvor der kun er lidt lys.
hilsen P-E

0 0
Søren Pilegaard 15-09-2008 11:39:01

Hey..

- Jeg har i sinde at købe Sony Ericsson c902, og derfor vil jeg gerne lige vide om den kan arbejde sammen med en Apple Macbook? ..

Hilsen Søren

0 0
stefan 28-08-2008 15:54:14

Hvor længe holder batteriet inden opladning? Har hørt den skal lades op meget tit.
Og nogle steder står der C902 andre C902i er der forskel?

Hilsen Stefan

0 0
11-08-2008 18:07:57

Du skriver i din anmeldelse at den har det der hedder et accelerometer, det har dens forgænger K850i dog også. Desuden at kalde det en iphone feature syntes jeg er synd, har svært ved at se hvorfor alting skal samlignes men en egentlig ikke særlig fed telefon.
ellers tak for en kanon side.

0 0
Mathias Maimann 12-08-2008 09:46:46

Hej Jakob,

Det er selvfølgelig ikke vores mening, at alt skal sammenlignes med iPhone. Til gengæld synes vi at iPhone netop har sat skub i brugen af accelerometer, og at funktionen er blevet kendt på grund af iPhone. Så får at få en relation til, hvad funktionen er, brugte vi iPhone i dette tilfælde.

Mange tak for din kommentar.

Mvh
Mathias Maimann

0 0

Om brug af cookies