Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson F305 (produkttest)

Sony Ericsson F305 (produkttest)

Sony Ericsson er kommet med en dedikeret spilmobil, men den er mere low-end end spilorienteret.

Sony Ericsson F305 er ved første blik en lille smart slider-mobil, som dog har fået et ungdommeligt look. Om det er den overfyldte overflade med alle mulige slags knapper eller bare de skjulte relationer til et Playstation-joystick, ved jeg ikke. Men ungdommelig ser den ud.

Telefonen er overraskende lille og kompakt, og det samme gælder skærmen. Den er to tommer, og det er virkelig småt.

På forsiden af telefonen er der hele otte knapper plus et halvstort 5-vejs joystick, og det er nok det, der leder tankerne hen mod Playstation. På højre side er der desuden en to-vejs knap og en kamera-knap.

F305 er lavet til små fingre - så er det sagt. Ja faktisk er de så små, at Sony Ericsson må have haft børn i tankerne, da de designede telefonen. Det kompakte design, antallet af knapper, den lille skærm og de mikroskopiske nummer taster gør, at F305 ikke vil kunne bruges af en fuldvoksen mand.

Spillene dumper

Som sagt er skærmen meget lille, hvilket man godt kan stille spørgsmålstegn ved, når F305 i princippet er beregnet til spil. Men de er gået op for undertegnede, at spil slet ikke skal være et stort fokus ved F305.

Udover knapperne, som i forvejen er svære at gennemskue, er den eneste spil-tilføjelse antallet af spil. Der er 11 pre-installerede, men det er alle spil, som man kan få til, hvilken som helst anden type Sony Ericsson - selv de billigste.

Spillene er slet ikke af høj kvalitet - det er simpelthen bare kvantiteten, der er hævet.

Omkring menusystemet virker F305, som alle andre Sony Ericssons. Til gengæld er den rigtigt hurtig, og det er minimalt med ventetider både ved navigering og f.eks. sms-skrivning.

Konklusion

Sony Ericsson F305 har udover spil også et digitalkamera på to megapixels. Ikke noget man kan forvente sig meget af, men prisen for telefonen er så også helt nede på 1.000 kroner uden abonnement.

Derfor skal F305 slet ikke ses som en decideret spilmobil. Det er en low-end mobil til den yngre målgruppe. Her er den simpel, hurtig og uden problemer, og på samme tid får man underholdning i form af ekstra spil, kamera og lignende.

Som spilmobil får F305 dumpekarakteren 1 ud af 6 stjerner - her har Sony Ericsson misforstået noget. Men som almindelige low-end telefon sniger den sig op på 4 ud af 6 stjerner.

Prisen er billig, men så alligevel ikke. For kigger man på Sony Ericssons G502, som faktisk kan fås en smule bedre, er F305 overhovedet ikke i nærheden af, at kunne følge med. Til gengæld er den bedre til en målgruppe på under 12 år. Og det skal den have kredit for.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mette 21-02-2010 14:30:29

Min søn vil meget gerne have en F305, så jeg har læst forskellige anmeldelser af telefonen. Produkttestene er ok, men brugernes kommentarer er noget blandede. Der skrives om, at telefonen slukker sig selv, at alarmtiden ændrer sig, at foto bliver forvrænget, at spil-rystefunktionen ikke er meget værd m.m.
Er det bare uheldige brugere, eller er det en tvivlsom telefon???

0 0
Heidi Andersen 03-12-2008 15:35:27

Jeg vil give jer ret i at det er en mobil til børn, min søn har nemlig fået en. Vi har så bare fået det problem at Telia som er det selskab vi har abonnement i, ikke har den på deres liste over mobiler som de vil understøtte med opdateringer og gprs indstillinger, så de styrer suverænt hvilke mobiler de vil give abonnementer.
Så nu har min søn har en mobil han er mega glad for, men som han faktisk kun kan bruge halvt, da vi ikke kan få en gprs opdatering så han kan gå på nettet eller sende mms. Hvor fedt er det?? Og så er det jeg ikke forstår at der ikke er frit for forbrugeren at selv bestemme hvilken mobil de vil have. Jeg synes det er trist..
Og hvor kan jeg se hvilket mobilselskab der har F305éren på sin liste, så vi kan få et abonnement der kan bruges til mobilen??

0 0
Mathias Maimann 04-12-2008 08:26:23

Hej Heidi,

Har du prøvet at kontakte Telia omkring det?

F305 kunne meget vel være baseret på software fra en anden Sony Ericsson, og derfor vil samme opsætninger kunne bruges. Det burde Telias kundeservice kunne fortælle dig.

Håber det lykkes.

Mvh
Mathias Maimann

0 0
Heidi Andersen 05-12-2008 21:24:04

Hej Mathias.
Tak for dit svar :-)
Ja, det troede jeg også at jeg kunne, men dels har jeg ringet til Telias kundeservice, der spurgte mig hvornår denne model var kommet på markedet, og ikke kendte til den. Så skrev jeg til Telia, og spurgte om de havde de indstillinger der skulle bruges, og fik det svar tilbage at det ikke var deres ansvar hvilken model kunderne købte, og hvis den ikke var på deres liste ville de ikke hjælpe. Så gik jeg ned i deres butik, i den by jeg bor i, og spurgte om de kunne hjælpe, de prøvede om de kunne få nogen indstillinger, men opgav og henviste mig endnu engang til deres kundeservice........
Derudover har jeg haft skrevet til Sony ericsson, som henviser mig til.....Telia. Så min søn er godt træt af at det ikke virker, og det er jeg også..... Tænk at det skal være så besværligt, fordi min søn vælger den mobil han synes bedst om... Øv Men tak fordi du prøvede at komme med en idé.
Mvh
Heidi Andersen

0 0

Om brug af cookies