Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson G502 (produkttest)

Sony Ericsson G502 (produkttest)

En billig og simpel Generation-mobil til seriøse brugere på farten. G502 er meget tæt på topkarakter.

Sony Ericssons Generation-serie, hvis første medlemmer var G700 og G900 skal ikke kun være til highend-brugere. G502 er første skridt af billige G-mobiler, og med en nuværende pris på 1.200 kroner virker det umiddelbart også lovende.

G502 er til folk på farten. Sony Ericsson lover fokus på, at man kan holde sig opdateret, selv når det går aller hurtigst. Derudover skal man have adgang til små smarte funktioner, såsom det lille kamera eller musikafspilleren.

Spørgsmålet er bare om G502, kan følge med Sony Ericssons visioner for den...

Fuld fart frem af!

Sony Ericsson G502 er fed. Den er lille. Den er elegant. Og så er den let. Designet er klassisk, og passer til rigtigt mange typer, f.eks. både jakkesæt og jeans. Der er dog noget udpræget seriøst og maskulint over den, så den henvender sig nok mest til business-brugeren.

Det hænger også sammen med funktionerne. Med G502 skal man kunne holde sig opdateret, og det kan man! RSS-læseren er både brugervenlig og hurtig, og selve internetbrowseren virker imponerende gennemtænkt.

Hovedskærmen er ultra-brugervenlig. Inden man overhovedet opretter forbindelse får man en skærm, hvor man kan vælge mellem, at søge via Google eller skrive en URL. Samtidig er der genveje til RSS-feeds, Historik, Fun&Downloads, Webprogrammer og Tilbehør. Og det virker bare - så godt!

Hele opbygningen er intuitiv, og man behøver ikke tænke særlig meget - det hele kommer nærmest automatisk. Desværre mangler den lille skærm lidt flere kræfter, og browseren duer ikke til almindelige hjemmesider. Så længe man er opmærksom på det, og benytter mobiltilpassede hjemmesider eller RSS-feeds, fungerer alt som en leg.

Hovedmenuen holder sig ligesom designet, til det klassiske, og telefonen har fint med kræfter, så man undgår ventetider. Tasterne er desuden rigtige gode, især hvis man foretrækker, at der skal komme et ordentligt "klik", når man trykker.

Multimedie og andre funktioner

Sammen med den gode menuopbygning hører også den rigtig flotte skærm. De 262.000 farver og 240x320 pixels klarer sig rigtig godt, men som sagt er selve skærmen meget lille. Det gør ikke noget til daglig brug, men den holder bare ikke til en fuld internetbrowser.

Musikafspilleren er simpel, men ikke af den kvalitet vi ser i Walkman-serien. Dog er der både TrackID og PlayNow-understøttelse, hvilket er rart.

Samme deal er det med kameraet. To megapixels er ikke noget at håbe hurra for, men det virker. Kvaliteten er ikke noget udover det sædvanlige, men det lover Sony Ericsson heller ikke. Man skal ikke købe G502 for kameraet.

Radioen virker god, og spil er der også plads til. Kalender, synkronisering, mail og så videre er gennemtestet af Sony Ericsson, og det lader til, at producenten har fået styr på det.

<strong>Hot:</strong><br /> - RSS-læseren<br /> - Opbygningen af browseren<br /> - Design og brugervenlighed<br /> - Pris<br /><strong>Not:</strong><br /> - Ikke god til surfing på internettet
Hot:
 - RSS-læseren
 - Opbygningen af browseren
 - Design og brugervenlighed
 - Pris
Not:
 - Ikke god til surfing på internettet

Konklusion

Sony Ericsson G502 er virkelig fuld fart fremad. Sony Ericsson har ramt plet, og telefonen passer perfekt til brugeren på farten - også, når det går rigtig hurtigt. Browseren og RSS-læseren er kombineret godt til, at holde brugeren opdateret med nyheder, vejr, Google Maps - ja alt. Er det sådan, at man skal surfe mere rundt på nettet, holder mobilen bare ikke.

Sammen med kameraet, musikafspillere, radioen og muligheden for M2-hukommelseskort, så bliver G502 er super god lille mobil på 83 gram.

Som midtend-telefon er G502 noget nær perfekt, og man får virkelig valuta for pengene. Det eneste minus, er bare den internetbrowser. Her lover Sony Ericsson en smule for meget - også selvom RSS-læseren og den brugervenlige opbygning trækker det op.

5 ud af 6 stjerner til Sony Ericsson G502 - og så er vi rigtig tæt på topkarakter. Flot arbejde for Sony Ericsson, og prisen på 1.200 kroner er mere end godkendt.


Sony Ericsson G502 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies