Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson K550i: Lækker cybershotmobil (produkttest)

Sony Ericsson K550i: Lækker cybershotmobil (produkttest)

Sony Ericssons K550i er en god kameramobil, der tager skarpe billeder. Men der mangler helt klart blitz, når der tages billeder om aftenen. Den har et lækkert look i kraft af den blanke sorte overflade.

Design

K550 er en bartelefon, som vejer 85 gram og er 14 mm i tykkelsen. Modellen findes i to forskellige farver: Hvid/sølv og sort/sølv. Den model vi testede her på Mobilsiden.dk havde sidstnævnte farve.

I displayet er der en blå farve, som passer utrolig godt sammen med de øvrige farver, hvilket er med til at fuldende K550i’s lækre design.

Sms-tasterne, navigationstasterne, de dedikerede musiktaster og linsedækslet er alle holdt i sølvfarven, som står godt til såvel den sorte som også den hvide farve, der er grundfarverne i K550i.

Designet er utrolig lækkert og stilrent, og desuden ligger mobilen godt i hånden. Der synes at være kælet for materialet, og på bagsiden føles det anvendte materiale super lækkert i hånden.

Brugervenlighed

K550i er utrolig let at navigere. Når man går ind i menuen, kommer alle tilgængelige ikoner straks til syne. Navigationstasten er holdt i en metallisk sølv farve, som står godt til den sorte farve, der er grundfarven i mobilen.

Tasterne på K550i er ret smalle (ligesom på W880i) og sidder derfor et godt stykke fra hinanden. Dette kan godt irritere en del, når man skriver beskeder og indtaster telefonnumre, da den ofte ikke registrerer alt det, man mener at have indtastet. Dette kræver en del tilvænning, men når man først ved, hvad man skal være opmærksom på, går det okay.

Funktioner

K550i lanceres som en cybershot-mobil, og den har da også en del lækre features. Kameraet er på 2 megapixel og har autofokus. Den tager nogle ret skarpe billeder - også selvom folk er i bevægelse. Dog havde jeg gerne set, at det også ville være muligt at have blitz på, så man også om aftenen kunne tage knivskarpe billeder. Det er også muligt at videooptage med K550i.

Ved både billeder og videooptagninger er det muligt at bruge henholdsvis photo- og video-DJ, som gør det muligt at forbedre kvaliteten på billederne eller videooptagningen en tand. Denne feature er dog heller ikke noget, som adskiller denne model fra andre, idet disse features også er at finde på en stor del af Sony Ericssons andre modeller.

På bagsiden af mobilen er et metaldæksel, som beskytter linsen, så der ikke kommer støv på denne, eller den bliver ridset af at ligge i lommen eller tasken. Den er ligeledes med til at give bagsiden et lækkert look, som passer godt til designet i sin helhed.

Musikafspilleren har en helt okay god lyd, når man også tager med i betragtning, at den ikke er lanceret som en musikmobil.

Det medfølgende headset er dog ikke det bedste, så jeg ville derfor anskaffe mig et bedre headset, så man kan nyde musikken til fulde. På siden af mobilen er der dedikerede musiktaster, så volumen kan justeres, skifte til næste nummer, stoppe og tænde for musikken uden at skulle gå ind i menuen.

K550i har FM-radio, og i denne sammenhæng har den også track-id. De gange jeg forsøgte mig med dette, virkede det upåklageligt og den fandt frem til det rigtige nummer. Fra jeg satte track-id til, gik der max 5 sekunder, før den gav mig et svar.

Derudover findes der også tjenesten Play Now i mobilen, som er genvej til en hjemmeside, hvorfra Sony sælger musiknumre etc. Dog koster det 20 kroner at downloade et musiknummer, hvilken virker som en ret hamper pris.

Den K550i vi testede her på Mobilsiden.dk havde ikke noget hukommelseskort, men det vil nok være en fordel at anskaffe sig et, hvis man ønsker at genne en del musik og billeder. Som en ekstra finesse har K550i også EDGE (som Telia udbyder).

K550 har prædikativ tekstindtastning, når man skriver sms’er. Dette betyder, at du kan skrive en SMS med færre klik, end du plejer. I ren Sony Ericsson-stil kan telefonen forudse det ord, du skriver og dermed færdiggøre det for dig.

Til de spillelystne kan jeg kun beklage og sige, at spillet i K550i ikke er noget at råbe hurra for. Det eneste spil, der er på mobilen ved købet, er et puslespil. Det var ikke et spil, der umiddelbart fangede min interesse i mere end 30 sekunder. Så hvis det stod til mig, ville jeg hurtigt downloade nogle andre spil, så der i det mindste var nogle spil at vælge imellem.

Konklusion

K550i er en habil cybershotmobil, som grundet autofokus tager skarpe billeder, men den mangler helt klart blitz.

Mobilen er let at navigere i, og den har en udmærket musikafspiller med en god lyd, der dog havde fortjent et bedre headset.

Tasterne falder ikke lige i min smag, da de ikke altid reagerer ved berøring. Men alt i alt et lækkert design.


Sony Ericsson K550i Cyber-shot - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Oliver 06-09-2007 21:01:41

Jeg er ked af at sige det, men din konklusion vedr. blitz er helt forkert - trykker du på "*" under en billedtagning, kommer der nemlig den mest blændende blitz frem.
Selvsamme blitz kan også fremkaldes under: Organizer> Lys.
Der er både SOS og hvad ved jeg, så den holder ikke, du! :)

0 0

Om brug af cookies