Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson K750i - Mobilkamera som du aldrig har set det før (produkttest)

Sony Ericsson K750i - Mobilkamera som du aldrig har set det før (produkttest)

Er du træt af dit gamle VGA-mobilkamera? Så burde du læse denne test, udelukkende af digitalkameraet i Sony Ericsson K750i, som blandt andet byder på 2 megapixels, autofokus, kameralys og makrotilstand.

Hvor mange gange har analytikere, forskere og eksperter ikke udtalt sig om, at digitalkameraer i mobiltelefoner snart er på højde med rigtige digitalkameraer? Og hvor mange gange er man ikke blevet skuffet over kvaliteten på det nyeste mobilkamera? Det er ikke mange succeshistorier Mobilsiden.dk har, at fortælle, når det drejer sig dette område.

Når man tænker tilbage ligger enkelte mobilkameraer klart i hukommelsen – især Sagem My X-8, som stadig er noget af det bedste Mobilsiden.dk har testet. Men også telefoner, som Motorola E1000 og RAZR V3 har sneget sig op på ranglisten, men alle disse har enten været 1,3 megapixels eller VGA, og nu kommer Sony Ericsson altså med 2 megapixels?

Jeg får en dårlig fornemmelse i maven, når jeg ser, at Sony Ericsson K750i skal have ét kamera med 1632 x 1224 pixels opløsning. Gentager mareridtet med elendige 1-megapixel mobilkameraer sig nu igen? Lad os komme i gang med testen og finde ud af det.

Kan kvaliteten følge med opløsningen?

Det største problem, da megapixel-mobilkameraer kom ud var, at kvaliteten simpelthen ikke kunne følge med opløsningen. Mobilproducenterne så ikke ud til, at kende de kendte ord ”Kvalitet frem for kvantitet”. De smed flere og flere pixels i kameraerne, men kvaliteten blev ligefrem ringere og ringere.

Nu må vi ikke glemme, at kvaliteten er blevet bedre på det sidste, men er det så ikke lidt tidligt, at sætte flere pixels i allerede nu?

Nej! Ikke for Sony Ericsson. Inden vi begynder, at tale om K750i’s kamerafeatures, som autofokus, kameralys, nattilstand, digital zoom osv., så kan vi allerede nu afsløre, at kameraet i K750i, er som sendt fra himlen.

Ericsson kan prise sig lykkelig for den gang de fusionerede med Sony, og skabte Sony Ericsson, for Sony er en mindre guldgruppe, at have, når det drejer sig om digitalkameraer. Sonys sublime kvalitet er nu blevet videreført i mobiltelefonerne – og det må siges, at være en succes!

Inden vi begynder, at bevæge os ud i alle de kamerafeatures, som findes i K750i, tester vi kameraet i almindelig sollys udenfor midt på dagen, og billederne er virkelig til, at falde i svime over. Og med de 2 megapixels kan man faktisk printe billeder ud i 10x15cm uden, at blive skuffet.

Men alt det positive stopper ikke her! For sammen med det flotte digitalkamera får du features, som autofokus, lysindstilling, nattilstand, digital zoom, makrotilstand og kameralys – som næsten kan betegnes som blitz.

Glem nu ikke de andre features!
Autofokus er endnu et skridt for mobilkameraer i den rigtige retning. Det er den første rigtige autofokus Mobilsiden.dk har fået lov til, at teste, og det virker efter alle forventninger. Du kan rent faktisk følge fokusen på billederne bagefter, hvor du kan se, hvad der er mest klart. Til gengæld kan autofokusen til tider være lidt langsom, og det er selvfølgelig et minus. Men så er det godt, at man kan springe den over, hvis man ikke har nok tålmodighed.

En anden positiv feature er makro- og nattilstanden, som virker helt perfekt. Makrotilstanden virker efter bedste overbevisning, og kombineret med autofokusen tager kameraet vildt gode billeder er for eksempel blomster eller andre ting med mange detaljer. Nattilstanden har ikke gjort nært så godt indtryk, men det virker trods alt.

Kameralyset er til gengæld noget, som virker helt sublimt. Lyset er skarpt og spreder sig ud, så alt på billedet bliver lyst op – selv endda hvis det er op til fem meter væk. Mobilsiden.dk testede kameraet i svære lysforhold, samt mørke, og det blev ved med, at imponere os.

Sidst, men ikke mindst må man ikke glemme den digitale zoom, som K750i også kan håndtere. Digital zoom er ikke noget, at råbe hurra for, men i K750i kan du godt bruge den – men kun op til 1,5-2x forstørrelse, mere zoom og det bliver for utydeligt.

Konklusion
Den dårlige fornemmelse i manden rev Sony Ericsson hurtigt væk, og skiftede den ud med positive kommentarer og et rigtig godt kamera. Mobilsiden.dk har testet et kamera, som sniger sig ind på førstepladsen, som bedste mobilkamera.

De 2 megapixels gør et vildt godt arbejde, og kombineret med autofokus, kameralys og makrotilstand får du et sublimt stykke arbejde. Så hvis der ligger en lille fotograf inden i dig, og du har lyst til, at skifte din telefon ud med VGA-opløsning, så skal du kaste dig over K750i. Indtil videre får du ikke noget bedre. Den nærmeste konkurrent bliver Nokias N-serie, som Mobilsiden.dk også ser frem til, at teste.

Her kan du se eksempler på billeder:
http://www.mobildebat.dk/mobilfoto/showimage.php?i=15&c=2
http://www.mobildebat.dk/mobilfoto/showimage.php?i=13&c=2
http://www.mobildebat.dk/mobilfoto/showimage.php?i=11&c=2
Tak til Stoltenberg fra Mobildebat.dk


Sony Ericsson K750i - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies