Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson Naite - billig supermobil (produkttest)

Sony Ericsson Naite - billig supermobil (produkttest)

Den er billig at købe og holder det den lover. Vi har testet Sony Ericsson J105 Naite.

Lad det være sagt med det samme. J105 Naite er så langt fra en topmodel som man næsten kan komme. Alt efter abonnement starter prisen ved 1 krone og ender over seks måneder på omkring 1.500 kroner.

Det dejlige ved Sony Ericsson Naite er, at den er virkelig god til bare at være en mobiltelefon med lidt spænding under motorhjælmen.

Vægten er kun 84 gram men alligevel har mobilen en god fysisk kvalitet. Selvom den er udført af genbrugsplastik mærkes det slet ikke. Knapperne er store og selv menu- og betjeningstasterne er lette at ramme rigtigt.

En masse for pengene

Med J105 Naite får du meget mobiltelefon for pengene. Kameraet på to megapixels er lynhurtig til at tage billeder - og skal de blot benyttes til Facebook, Twitter eller MMS-beskeder, udfylder de bestemt behovet. I programmet "Photo fix" på mobilen er det muligt at justere lys, kontrast m.v.

Mobilen er som sådan ikke en musiktelefon, men den kan dog afspille markedet to mest udbredte musikformater MP3 og AAC. Headsettet i pakken spiller ikke fantastisk, men går man op i musik, har Sony Ericsson en række andre headsets i tilbehørs-listen, som alle passer til denne mobil.

Lydkvaliteten (testet med et Walkman-headset som er ekstraudstyr) er godkendt - men er ikke på niveau med de dyre telefoner. Lidt justering i equalizeren og så er den hjemme. Almindelige walkman-funktioner som spillelister, TrackID m.v. er understøttet.

Brug mobilen som clockradio

Denne telefon har naturligvis alarmfunktion så man kommer op om morgenen. Det er muligt at vælge egen musik som vækketone eller benytte FM-radioen.

Det betyder at J105 kan benyttes som clockradio... Men! Det er ikke muligt at have både lader og headset tilsluttet på én gang - hvilket er en nødvendighed da du måske gerne vil oplade om natten. Og ja, headset-ledningen fungerer som antenne og kan altså heller ikke undværes.

Alligevel giver det mening med clockradio-funktionen da J105 holder strøm i lang lang tid.

Forrygende lavt strømforbrug

Batterier i mobiltelefoner er ikke på toppen af deres ydelse når de anvendes de første par gange.

Første dag med J105 endte med strøm nok til en dag - hvilket er klart i underkanten for sådan en telefon. Men efterfølgende tog fanden ved batteriet - tre en halv dag i drift med ganske meget brug af mobilens funktioner! Den er bare i orden!

Jeg vil tro at man efter et stykke tid vil kunne presse denne mobil ud på fire-fem dage.

God til SMS og Facebook

Sender du mange SMS-beskeder er mobilen et godt valg. Der kan benyttes smileys og beskederne samles i tråde med den person du skriver med (samtale-funktion) som overskrift. Det spiller bare max.

Det er muligt at sende billeder ud på MySpace, Blogger, Twitter eller Picasa Web Album. Køber du mobilen hos 3 er der også et Facebook og Messenger program installeret. Men her skal du være opmærksom på, at den mobile version af Facebook m.facebook.com fungerer langt bedre og hurtigere end 3's Facebook program.

Naite er ikke en internet-telefon - og egner sig derfor kun til de særligt mobiltilpassede hjemmesider - dem der typisk begynder med mobil. foran adressen.

Der er ikke GPS i mobilen men alligevel kan en cirkaposition fastslås. Dette sker via mobilnettet og Google Maps er som standard installeret.

Økogejl...

J105 Naite er en såkaldt miljøtelefon under navnet "GreenHeart". Materialet er genbrugsplastik og salgsæsken fylder næsten ingenting.

I telefonen findes et lille miljøprogram "GreenCalculator" og en panda som i EcoMate er et virtuelt kæledyr.

Jeg hører ikke til dem som tror at ret mange vælger mobil efter miljø. Men lad os nu bare tage det med når det nu er der.

Konklusion: Fremragende mobil til prisen

Til prisen er Sony Ericsson J105 Naite et fremragende valg. Okay - designet er virkelig kedeligt... Men mobilen holder hvad den lover.

Kan du leve med det kedelige udtryk og har du brug for SMS, lang batteritid, musikafspiller og et kamera til sjov - så er det J105 der skal købes.

I forhold til prisen får J105 Naite topkarakter - seks ud af seks stjerner.


- billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies