Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson Satio - godkendt men dyr touchmobil (produkttest)

Sony Ericsson Satio - godkendt men dyr touchmobil (produkttest)

På mange områder er Satio Sony Ericssons mest succesfulde touchmobil til dato; Godkendt men ikke banebrydende.

IDOU var det første navn, vi kendte da Sony Ericsson præsenterede denne touchmobil. Nu hedder den Satio, og repræsenterer Sony Ericssons første brede mobil, hvor touchbetjening er fremherskende.

Sony Ericsson Satio er bygget op af fem "forsideskærme", hvor hver enkelt fungerer som funktionsgenveje. Slides en gang til højre vises f.eks. listen over seneste fotos, hvor der kan bladres ved at slide op og ned.

De øvrige er website-bogmærker, favoritkontakter, funktioner og en centerskærm.

Touch med tryk

Skærmen kan vise 16 mio. farver i 360x640 pixels opløsning, hvilket giver en fremragende oplevelse, specielt på billeder og film.

Touchteknikken er "restive" som dækker over tryk på overfladen og ikke berøring. Spidsen af en kuglepind eller negle kan fint anvendes til betjening, men restive-teknikken får også mobilen til at virke mere "tung" i touchoplevelsen.

Sony Ericsson er med Satio sluppet godt fra touchdelen, hvor alt er fingervenligt, og hvor menuer og programmer reagerer øjeblikkeligt. Brugerinterfacet er heller ikke smurt ind i widgets eller eyecandy - "keep it simple stupid" (KISS-princippet) fungerer i dette tilfælde forbløffende godt.

Internettet viser rigtige hjemmesider

Generelt har Sony Ericsson ikke haft specielt heldige internetmuligheder i deres mobiler, men Satio ændrer dette.

Browseren kan både vise rigtige hjemmesider samt de specielle mobiltilpassede. Det er et kæmpe plus, at denne del fungerer - omend det ikke er markedets bedste mobile internetoplevelse.

Zoomdelen er lidt omstændig, men mobilen er hurtig nok til man let og smidigt kommer rundt på siderne - derfor er internet i Satio godkendt.

Brugere uden store mobile internetbehov vil fint kunne benytte Satio til de seneste nyheder, sport og underholdning. Men hightechbrugere og professionelle vil ikke få indfriet forventningerne.

Musikken spiller næsten max

Det ses tydeligt i Satio, at Sony Ericsson ER markedsleder når det gælder musikmobiler. Alle de gode elementer fra walkman-serien er medtaget i denne, og sammen med softwaren MediaGo er det let at håndtere musik mellem computeren og mobilen.

Mobilen har power nok til at afspille musik i baggrunden, mens du f.eks. ser billeder fra fotoarkivet, eller vil tage et nyt billede.

Som en bonus byder Satio også på TrackID, der kan identificere musikken, du hører og FM-radioen eller i omgivelserne omkring dig.

På den triste side, er der ikke stik til egne hovedtelefoner og det medfølgende headset, lever ikke op til Sony Ericssons standard for musik.

Kæmpekamera - 12 mp

En bagklap dækker over en kameralinse med 12 megapixels optik samt Xenon blitz, der får Satio til at minde om et lommekamera.

Det er hurtig til at fokusere og få motivet i kassen - også ved dårlige lysforhold. Blitzen er ualmindelig kraftig, og kan give rimelige billeder selv i helt mørke rum.

Billederne tilføjes automatisk GPS-position, så man ved, hvor de er taget, og kan du nøjes med 10 megapixels er billederne i 16:9 format, som giver et bredere foto.

12 megapixels er langt fra et udtryk for en kvalitetsstandard - men i Satios tilfælde ser optik og pixels ud til, at gå op i en højere enhed. Sony Ericsson Satio har klart et af de bedste mobilkameraer på markedet.

Fra albummet kan fotos sendes til Picasa eller Blogger - men desværre ikke Facebook.

Se fotos taget med Satio

Afspiller film og video

Udover selv at kunne optage videoklips i VGA-format (640x480) kan mobilen her, også afspille video og film.

Downloader du videopodcasts vises det på Satio'en i en udsøgt kvalitet og er du til film medfølger et års adgang til Playnow Arena Movies, hvor du frit kan downloade 60 film til mobilen om året.

Lidt GPS-halløj i pakken

Google Maps version 3.0.1.6 medfølger, og kan fint hjælpe med simpel vejfinding eller gåruter.

Navigationsprogrammet Wisepilot er også installeret. Det viser let vej, men insisterer hele tiden på at være online på trådløst netværk, hvilket er lidt svært i bilen.

Det er bestemt ikke ud fra navigations- og GPS-delen, du skal vælge en Satio som den næste telefon.

Den kan også ringe

Satio kan også bruges som almindelig telefon eller til SMS.

Beskederne kan skrives på et onscreen T9-tastatur med ordbog eller der kan vælges et QWERTY-tastatur der fylder hele skærmen.

Selvom der hverken er problemer med at sende eller modtage beskeder og opkald, er Satio ikke mobilen til SMS-folket. Man vælger Satio når ens behov er, at kombinere flere funktioner i én enhed - men hvor man ikke har et specialiseret behov for de enkelte funktioner.

Erhvervsbrugere skal være opmærksom på at kontakter og kalender kan synkroniseres med Microsoft Exchange i programmet Road Sync. Benyttes Google Apps kan der ikke i Road Sync, laves de fornødne tilpasninger - derfor fungerer Satio ikke fuldt ud med Google.

Samlet konklusion

Sony Ericsson Satio er ikke en dårlig mobiltelefon, omend den heller ikke placerer sig i toppen blandt touchtelefonerne.

Den minder meget om Nokia 5800 Xpressmusic - og kører grundlæggende samme styresystem fra Symbian - dog med Sony Ericssons egne tilpasninger.

Det skal nævnes at vores Satio havde store problemer med strømforbruget og det var langt fra altid, man fik besked på at batteriet var langt nede. Vi har ikke været over en drifttid på én dag - desuden var en genstart i ny og næ nødvendigt.

Dens største ulempe er prisen som aktuelt ligger mellem 4.300 og 4.500 uden abonnement. Det synes jeg er en høj pris - med mindre det naturligvis er kameraoplevelsen, man går efter.

Satio er godkendt til fire ud af seks stjerner. Skal du vælge mellem Samsung Pixon12 eller Samsung Jét og Satio, er Satio klart vinderen.

Læs også:
Video: Se Satio in action
Anmeldelse af Sony Ericsson Aino

Tre gode ting ved Sony Ericsson Satio

- Simpel brugerflade og menu med velkendt Sony Ericsson udtryk
- Godt kamera
- God musikafspiller og radio

Tre dårlig ting ved Sony Ericsson Satio

- Højt strømforbrug
- Ikke mulighed for egne hovedtelefoner
- Svær at skrive sms'er hurtigt på


Sony Ericsson Satio - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Christian 15-02-2010 12:52:16

Hej.

Nu har jeg siddet og læst alle jeres kommentarer og er efterhånden blevet ret sikker på, at det er en Satio jeg skal have.

Dog har jeg lige ét spørgsmål..
- Det er sådan, at jeg sidder med en MacBook Pro, og jeg er altså en smule i tvivl, om jeg kan synkronisere Satio'en med MacBook'en, altså om jeg kan overføre billeder og videoer m.m.

0 0
Naz 26-06-2010 18:57:00

Hej Christian,

Jeg kan trygt fortælle dig, at det kan den uden probemer. Jeg ejer selv en Satio og en Mackbook Air, og der har aldrig været noget dér. :)

Mvh

0 0
Pernille 26-01-2010 14:52:49

Jeg er rigtig interreseret i mobilen, men vil gerne vide om man skal vende mobilen altså så den ligger vandret for at skrive en besked, hvor man fx i nokia 5800 stadig kan skrive med mobil stående ret. Så man slipper for at mobilen bliver 'bred' når man skriver?

0 0
Mobilsiden.dk 01-02-2010 19:27:41

Hej Pernille. Vi har modtaget nedenstående svar fra Sony Ericsson:

---
Det er muligt at ligge telefonen vandret eller lodret, når du skal skrive. Du kan vælge mellem 3 forskellige slags tastaturer ved sms eller email
---

0 0
hilde 26-12-2009 14:22:10

Hei..
Prøver å låse opp min Satio da den er låst..men finner ikke helt ut av hvordan...
Kan noen fortelle meg hvordan man trykker `pil til venstre` med denne mobilen??
Har fått opplåsningskodene men beskrivelsen for hvordan man gjør det var ikke så enkel....(eller kansje den er det :-)

Hilsen Hilde

0 0
Kiki 18-11-2009 22:12:46

Og et bonus-spørgsmål ;) :
Kan beskederne, i sms-delen, som tråde / sms-chat, så man lettere kan holde styr på, hvad der tidligere er skrevet, ligesom på I-phone og w995?

Har nogle af jer Satio-ejere tidligere haft w995 eller overvejet denne? Jeg kunne godt tænke mig en 'negativ-positiv-sammeligning' af disse to holdt op mod hinanden, fx: hvilken telefon er det lettest at sms'e på etc?
Ps. Er der lygte i Satio (på tidligere SE telefoner har blitzen kunne bruges som lygte)

Venlig hilsen
Kiki

0 0
Mobilsiden.dk 01-02-2010 19:28:31

Hej Kiki

Vi har modtaget dette svar fra Sony Ericsson:

---
Ja der Samtaler program. Du har 5 preinstallerede ikon i toppen af telefonen (ved valg af ony Ericsson Standby-Tema). Du skifter til genvejs siden ved at brugen fingeren og trykker på Samtaler. Her har du sms delen i tråde.
---

0 0
Kiki 18-11-2009 22:03:09

Dav. Jeg har flittigt læst jeres kommentarer som har været en stor hjælp for mig i vurderingen om, om et køb af Satio er et klogt køb. Derfor: Tak for hjælpen.

Jeg har dog et spørgsmål før jeg invisterer:
Jeg bed mig fast i SPN's kommentar: Desuden er der lidt svigt omkring forbindelse til mobilnettet, og så mangler der meget i forbindelse med i forbindelse med dataoverførslen med programmet PC Suite.
Jeg har det sidste år benyttet PC suite 3.0 til at tage backup af min SE telefon. Jeg ønsker at tage backup af følgende ting: kalender, kontakter og desuden kunne kopiere mine modtagede sms'er over til computeren. Nu hvor jeg prøver at tage backup af W810i via tdc-Zyb (da man her skulle kunne kopiere sine sms'er til computeren) modtager jeg ikke koden til dette og Zyb driller mig virkeligt. Derfor synes denne løsning ikke at fungerer, jeg vil derfor meget gerne hører jer der har købt Satio om I kan være mig behjælpelig med at tjekke og svare mig på, om I har oplevet problemer med at bruge det PC Suite der fulgte med jeres telefoner. De der har testet produktet og skrevet artiklen bemærkede nogle problemer i kommunikationen mellem computer og telefon.
Oplever I problemer? Eller oplever I postitive ting? Hvilken slags PC Suite følger med Satio telefonen?
Hvad er det muligt at gøre: tage backup af kalender, kontakter og tilmed sms'er?
Og hvad er "MedaiGo", som jeg kan forstå følger med når man køber Satio? Hvad kan dette program?

På forhånd MANGE tak for jeres svar på min kommentar, dem ser jeg frem til at læse, og beklager at min forklaring blev så lang - jeg er en kvinde og vi har svært ved at fatte os i korthed ;)
Venlig hilsen
Kiki

0 0
Mobilsiden.dk 28-10-2009 14:08:01

Vi har netop lagt et videoindslag online der går tæt på Sony Ericsson Satio. Se det her: http://www.mobilsiden.dk/index.php?aId=9924

0 0
Frederik Sørensen 24-10-2009 14:35:35

Hej.

Nu er der skrevet så sindsyg mange ting om denne her Satio som jeg meget gerne vil have, og der e bl.a. nævnt c905, men af hvad jeg har gidet at læse er der intet nævnt om internetforbruget? :)

Jeg ville bare høre om (fordi jeg læste om en der havde købt den) om i havde et skud på hvor meget internet sådan en brugte?. Selvfølgelig er det jo efter hvor meget man går på nettet, men gennemsnit? Bar et eller andet der fortæller mig at min regning ikke vil stige med 1000 kr om måneden :P

Fordi jeg hafr Tdc. Det er der nok delte meninger om hvor godt det teleselskab er. Men det har jeg. De er jo dyreog de tager 229 kr om måneden for fri internet (10gb) eller 69 kr om måneden for 60 mb mener jeg. Men 60 mb er det fint for sådan en tlf? Jeg er ikke en person der gider at gå helt vildt meget på nettet hver dag.. me måske et par gange om ugen. Hmm håber nogle kan svare på dette :P

Forresten mht. Satioens mobilforbrug bliver den sammenlignet meget med C905´eren. Den mobil har jeg pt. Altså jeg går som sagt ikke meget på nettet eller faktisk slet ikke brugt dens navigation. altså jeg tror jeg kan strække den til at lade hver 3 dag. Men hvis man tager mange billeder og høre meget musik så sluger den selvfølgelig. Det eneste der er minuset ved den er at der er så mange fejl på den, og det er også grunden til jeg gerne vil have en ny mobil :)

0 0
Kasper 20-10-2009 13:20:21

Har læst mig frem til at batteritet i satio er et 1000 mAh li-polymer. Har fundet et batteri hvor det er 1500 mAh li-polymer, det burde jo kunne øge batterilevetiden betydeligt. Er jeg helt gal på den her? Eller kunne dette virkelig give måske op til 50% ekstra batteritid?

Kan ses her:

Lagerstatus: På lager. Sendes indefor 24 timer Lev. 0 dage
Varenummer: Q76-3723

Batteri Kompatibel Sony Ericsson - BST-33 - Li-Polymer
Kompatibel Sony Ericsson batteri - 1500 mAh. Li-Polymer
Passer til Sony Ericsson: Aino, C901 GreenHeart, C903, C903a, G502, G700, G900 Business Edition, Idou, J100i, K200i, K530i, K550i, K550im, K630i, K660i, K790i, K800i, K810i, M600i, M608, Naite, P1i, P990i, T715, TM506, V640i, V800, W205, W300i, W395, W595, W610i, W660i, W715, W850i, W880i, W888, W890i, W900i, W950i, W960i, Z250i, Z530i, Z610i, Z750, Z800i

89,00 DKK

Link til hjemmesiden:

http://www.mytrendyphone.dk/shop/batteri-kompatibel-sony-9294p.html

0 0
Mobilsiden.dk 21-10-2009 10:28:37

Ikke for at lyde sur - men hvis jeg har givet over 4.000 for en ny telefon, ville jeg under ingen omstændigheder eksperimentere med uorginale batterier...

0 0
Kasper 21-10-2009 10:36:22

Helt i orden lyder overhovedet heller ikke surt. Ville du give respons på den kommentar jeg har lavet oven over ang nettet?

0 0
Kasper 20-10-2009 09:45:13

Der står at internet delen er accepteret, men hvis man er hightech bruger eller pro. vil man ikke være tilfredstillet. Ville gerne høre lidt mere respons på det. Nu har jeg personligt aldrig haft internet på en mobil, men glæder mig meget til det. Har prøvet at være på med eb iphone, var jeg meget imponeret af. Vil gerne have en som er god til dette, da jeg ved det er noget som jeg kommer til at bruge rigtig meget (de ting jeg priotere højest er kamera, internet, kalender og alarm. Derudover self hurtighed. strømforbrug og ordentlig skærm). Jev tror ikke jeg vil komme til at synkronisere med google og alt det andet der i snakker om, da jeg ikke ved hvordan og det lyder lidt indviklet. Men ved ikke hvad forskellen er på de forskellige mobiler, andet end jeg er blevet fortalt at den skal kunne vise rigtige hjemmeesider, hvilket også står den kan. Hvad gør HTC HD2 samt Iphone bedre internet mobiler? Og hvad menes der med at zoom delen er lidt omstændig? Ligger internet delen i Satio i den høje eller lave ende?
Undskyld at jeg har så mange spørgsmål og er så uvidende, men vil bare gerne være sikker hvis jeg skal bruge omkring 4500 på en ny mobil og er lidt bagud med mobil features.

0 0
Mobilsiden.dk 21-10-2009 14:33:23

De to telefoner som aktuelt giver den bedste browseroplevelse på nettet er iPhone og HTC Hero.

På Satio og Nokia N97 (vist også 5800) er det lidt mere bøvlet og lidt mere omstændigt - men det kan stadig anvendes til et hurtigt nyhedstjek. Men har man prøvet internet på de to førstnævnte modeller, er det ikke den samme fede oplevelse på Satio.

Zoom på Satio sker med en zoombar på skærmen. Lidt mere kringlet, end bare at trække med to fingre (multitouch) som på fx iPhone.

0 0
Mobilsiden.dk 19-10-2009 20:32:05

Jeg skal måske lige indskyde, at anmeldelsen ikke konkluderer at Satio er en dårlig telefon. - altså dårlig som overhovedet ikke værd at købe.

"På mange områder er Satio Sony Ericssons mest succesfulde touchmobil til dato; Godkendt men ikke banebrydende."

0 0
Morten 19-10-2009 14:43:55

Lækkert at høre fra en som har den og syntes godt om den! Har selv lige bestilt den gennem mit job her: http://www.libom.dk/mobiltelefoner.aspx
Der er den faktisk også til en fornuftig pris, billigere end W995.
Sender ikke så mange sms´r så skal nok vende mig til det touch. :)

0 0
Mike 19-10-2009 13:57:24

Hej.. Jeg har selv købt mig Satioen, og kan faktisk ikke genkende hvad du skriver i din anmeldelse.

For lige at slå en ting fast: Batteriet holder meget længere end i C905'eren. Jeg opladede min telefon i går nat, og på nuværende tidspunkt er der brugt halvdelen. Har hørt ca en times musik, taget et par billeder, og været på nettet med WiFi i en halv times tid - på én opladning.

GPS... Hvis man har GPSen kørende en hel dag, så skal man oplade den om natten.

Jackstik.. Jeg ved ikke hvor I har fået jeres (mobilsiden) telefon fra, men iflg Satio Launch Blog, og min egen kasse, følger der et HPM-77 headset med, som altså har jacktilslutning ved mikrofonen på settet.

SMS skrivning går for langsomt? Tja, nu har man jo 4 forskellige måder man kan skrive en besked på: Mini QWERTY, fuldskærms QWERTY, håndskrift, og de sædvanelige taster som man kender fra "normale" mobiler. Man kan ikke skrive lige så hurtigt på Satioen, som man kan med knaptelefoner, men med mindre man er en teenagepige som sender 30.000 beskeder på en dag, har det ingen betydning. Jeg bedst om håndskriften, men det er en smagssag.


Jeg fortryder ikke jeg købte den, selvom den er dyr.

0 0
Kasper 19-10-2009 16:03:09

Forresten hvor har du købt den, og hvis med abonnement så hvilket?

0 0
Mike 19-10-2009 16:19:40

Hej Kasper. Jeg har haft telefonen kørende i ca 36 timer, hvis jeg ikke tager fejl. Batteriet i Satanen er et BST-33, hvis du ville læse mere om det.
Nu er det naturligvis på slump de tider jeg siger, men fra næste opladning (i morgen tidlig) skal jeg nok sørge for at holde styr på hvad jeg bruger mobilen til, samt hvor længe...

Jeg købte den uden abonnement hos happii tirsdag d. 13 og fik den dagen efter med posten.

// Mike

0 0
Kasper 19-10-2009 16:33:26

ok tusind tak for den hurtige respons. Kan være jeg måske skulle investere i den alligevel så. Efter din vurdering hvilken karakter ville du så give den? Hvis man køber en tlf over internettet hvordan er det så de 14 dages returet fungere, er det noget du ved noget om? Det var bare hvis jeg købte den og så fortrød om det så var muligt bare at sende den tilbage?:D

0 0
Mike 19-10-2009 16:59:27

Hej igen.. Det med love og regler mht returet tør jeg slet ikke rode mig ud i, men det står men hvis jeg skulle give en en karakter ville det være 5½ ud af 6.. Den sidste halve ville være med hvis skærmen blev så fedtet af fingrene. :P

0 0
Mike 19-10-2009 19:46:32

Hopsa, det gik vist lidt stærkt..

Vi prøver igen:

Hej igen.. Det med love og regler mht returet tør jeg slet ikke rode mig ud i, men det står på den pågældende hjemmeside. Hvis jeg skulle give en en karakter ville det være 5½ ud af 6.. Den sidste halve ville være med hvis skærmen blev så fedtet af fingrene. :P

0 0
Kasper 19-10-2009 16:01:52

Jeg synes også det er fedt lige at høre noget fra en som har mobilen... Men må være ærlig det er det med strømmen jeg er mest i tvivl om, hvor stort er batteriet i tlf? Og det med strøm gældet det ikke alle touch mobiler, de skal jo trods alt holde en stor skærm kørende. Men forstod ikke rigtig hvor længe du sagde du havde haft den kørende. John skrev tidligere at det ca var en dag fra 6 morgen til 20-21 tiden, så altså en 14-15 timer alt efter brug naturligvis. Men kan man regne med længere batteritid ved fx den nye HTC HD2, den har jo trods alt en kæmpe processor samt større skærm den skal holde kørende.

0 0
Mobilsiden.dk 19-10-2009 20:29:57

Hej Kasper. Alle touchmobiler har en udfordring mht strømforbrug. Satio bruger lige så meget som fx. iPhone, HTC Hero osv. Jeg bruger telefonene rigtigt meget - og det er altid ud fra det jeg beskriver hvad JEG mener den kan holde til. Men det er klart, at i weekenden, holder den meget meget længere. Jeg tror ikke du skal forvente bedre batteritid på HD2.

0 0
Mobilsiden.dk 19-10-2009 14:42:28

Hej Mike. Godt at høre fra en som har købt Satio. Det er altid vildt svært med anmeldelser - det hele afhænger af øjenene der ser.

Fedt du fik det headset med. Vors hedder MH-300. Men selvom eget headset kan tilsluttes på ledningen, ændrer det jo ikke på, at man ikke kan i mobilen direkte.

Nu vel - dejligt at høre en anden vinkel også. :-)

0 0
Mike 19-10-2009 16:12:31

Hej John.. Jeg kan jo ligeså godt bidrage det jeg kan. Beklager hvis min kommentar virker lidt vred, men måtte bare af med noget reaktion, da folk blev ved med at konkludere, uden rent faktisk at have haft prøvet telefonen. :)

Mht. headset, så sagde Rik fra Sony Ericsson at HPM-77 følger med til det nordiske marked, og MH-300 til alle andre: http://blogs.sonyericsson.com/satio/2009/09/23/satio-unboxing-all-three-colors/comment-page-4/#comment-1595
Men som du selv siger John, så sidder indgangen jo ikke på telefonen, men på headsettet, så man skal jo huske headsettet.

I det hele taget er Rik Skogbergs blog et godt sted at kikke på, hvis man vil have mere at vide om telefonen: http://blogs.sonyericsson.com/satio/

//Mike

0 0
Mobilsiden.dk 19-10-2009 20:27:18

Hej Mike. Jeg opfattede ikke din kommentar som "vred". Det er kun fedt når brugerne vil kommentere det vi skriver :-)

0 0
Mobilsiden.dk 17-10-2009 11:05:21

På det tidligere spørgsmål om alarmen kan jeg oplyse, at der i Satio godt kan sættes flere alarmtider.

0 0
Peder Alipio Thurøe 16-10-2009 11:30:52

God ide Kasper,lad os få en sammenligning af topmodellerne der nu er kommet på markedet...

0 0
Kasper 16-10-2009 10:12:16

kunne være fedt hvis i lavede en sammenligning mellem HD2 mod satio. Ville hjælpe mig gevaldigt. Da de mobiler jeg kigger efter er Iphone 3gs, HTC HD2 og Sony Ericsson Satio. Men synes virkelig det er svært at vælge.

0 0
Mobilsiden.dk 16-10-2009 12:38:42

Det lyder som en god idé. Desværre er HD2 ikke modtaget på redaktionen endnu.

0 0
Mobilsiden.dk 15-10-2009 17:17:26

Hej Kasper. Mobilen er fint hurtig i menuer og ved betjeningen. På nettet går det også fint, men i forhold til "moderne touch mobiler" er browseren lidt oldschool - men sådan er det jo også i N97 fra Nokia. Derfor er Satio ikke et optimalt internetdevice omend den dog fungerer betydeligt bedre end f.eks. LG Arena.

Batteriet holder en dag. Det vil sige fra seks morgen til 20-21 stykker om aftenen. Men jeg bruger også telefonen ret meget.

Genstart har ind i mellem været nødvendigt med batteri af osv. fordi den ganske simpelt låste sig fast.

0 0
AOlesen 15-10-2009 16:43:36

Jeg er ikke den store Sony Ericsson fan, og har ikke selv set telefonen, men alligevel:
- At brokke sig over at mange programmer (navigation, uploads til diverse tjenester etc.) bruger data trafik synes jeg ikke er helt fair. De fleste der er interesserede i mobiler med denne grad af kompleksitet har formodentlig et abonnement med en mængde fri data. eks. har jeg (hos Bibob) 1GB trafik pr. måned, hvilket rækker til MEGET brug af Google maps :)
- Jeg må tilstå at jeg ikke helt kan forstå hvorfor det bemærkes i testen, at internet oplevelsen ikke kan trilfredsstille kræsne brugere. Det her er en Symbian telefon, og kører derfor formodentlig samme browser som Nokia N97 og lignende. Da hardwaren (i Satio) samtidig er meget bedre (hurtigere), kan jeg da ikke forstå hvis internettet skulle virke ringere?
- Jeg synes ikke der gives nok "kredit" for kameraet. De 12 MPixels må nok betragtes som en gimmik, men omvendt er en Xenon flash noget som (så vidt jeg ved) er unikt blandt touch screen smartphones med stor skærm. Til de der omtaler HTC telefoner tror jeg roligt vi kan fastlå, at HTC ikke kommer med Xenon flash i den nærmeste fremtid, jeg har i hvert ikke hørt nogen rygter i den retning. Så vil man have et kamere med god performance både indendørs og udendørs i en touch screen smartphone findes der mig bekendt intet alternativ til denne mobil.
- At google services ikke er fuldt understøttet overrasker mig også noget. På min N95 syncer både kontakter og kalender aldeles fremragende med google (gennem Mail for Exchange, som jeg antager også kan køre på denne telefon?), mens mails klares med googles java klient. Det kræver måske en lille indsats, men det ville overraske mig meget hvis ikke det kan bringes til at virke på en Satio.
- Væsentlig bemærkning (i hvert fald for de nørdede): Denne mobil kører den nye Cortex A8/Snapdragon CPU, og er således meget mere tidssvarende end eks. Nokia N97 og (så vidt jeg ved) alle Android mobiler der aktuelt er på markedet. Der er også support for hardware accelereret 3D grafik, noget Nokia ikke har haft siden N95. Den kører dog vist "kun" 600 MHZ, og altså noget langsommere end HTC's HD2, Toshiba TG-01 etc. Til de der er interesserede i den slags kan det bemærkes at Satio har samme hardware som iPhone 3Gs, men kameraet er så utrolig meget bedre. Og en 3Gs er jo heller ikke gratis :)

Men at der ikke er hovedtelefonstik, og at batteriet er så lille, kan jeg derimod fint tilslutte mig er utilfredsstillende.
Jeg synes dog at et par overvejelser mindsker disse problemer lidt:
- Den understøtter så vidt jeg ved ladning over USB. Personligt har jeg efterhånden USB ladere alle steder (i bilen, derhjemme og på jobbet), hvilket vil gøre det noget nemmere at holde den kørende.
- Mht. hovedtelefoner er mange vel efterhånden skiftet til bluetooth, selvom jeg da også selv foretrækker gammeldags modeller med ledning.

Så personligt må jeg sige at jeg er fristet. Jeg vil gerne have en touch screen mobil, og jeg er rigtig træt af at min nuværende N95 tager elendige slørede billeder, så snart der ikke er nok lys fra omgivelserne. Satio ville løse begge disse behov.
Omvendt er der (som bemærket) nogle design tåbeligheder omkring batteri og stik forbindelser, og personligt ville jeg hellere have Windows Mobile og fuldt tastatur og så leve med et grimmere UI og en tykkere telefon.

Så om jeg skal have en ved jeg ikke rigtig, men som jeg har forsøgt at belyse her synes jeg ikke det er fair at sige at Satio ikke er an absolut top mobil. Den må absolut siges at være det mest ambitiøse Sony Ericsson har begået i MEGET lang tid.

0 0
SPN 17-10-2009 12:00:16

Det er mange fine ting du bemærker, og herunder kameraet. I C905 sidder et godt kamera, men alligevel foretraækker jeg at bruge et rigtigt kamera på ferie og deslige.

Hovedanken er da også primært de svage batteri sammen med de indlagte funktioner(programmer som bemærket omkring C905eren).

Ønskeligt er et batteri der kan levere det skal til som producenten selv medleverer til brug sammen med telefonen.

Indtil min K800 var jeg megget begejstret for SE, men efter C905 er det faldet betragteligt.
Det er næppe sikkert jeg vil følge mit næste køb op med en SE mobiltelefon.
Det skyldtes primært en elendig reparation af GPSen, sløjt batteri der ikke lever op til brug med programmerne der er indlagt til brug.
Brugerfladen og sammenhængen er jeg særdeles godt tilfreds med. Desuden er der lidt svigt omkring forbindelse til mobilnettet, og så mangler der meget i forbindelse med i forbindelse med dataoverførslen med programmet PC Suite.
Der er både surt og sødt, men desværre tager det sure for meget plads i forhold til tidligere.

0 0
Mobilsiden.dk 15-10-2009 17:13:48

men omvendt er en Xenon flash noget som (så vidt jeg ved) er unikt blandt touch screen smartphones med stor skærm

Du har helt ret. Xenon er unikt og et kæmpe plus. Generelt er Satio en rigtig fin kameramobil. Vi kommer senere med en Pixon12 og Satio fotoduel.

I øvrigt er Satio en ganske fin touchtelefon - men desværre er den ikke perfekt. Sony Ericsson skal have stor ros for, ikke at "snaske" den ind i alt muligt. Det er faktisk en fordel det hele er lidt "low tech" på brugerfladen.

0 0
Viktor Bluhme 28-10-2009 16:16:14

Du siger at Xenon flash er unikt for touchmobiler. Men har LG KU990i ikke også Xenon? Jeg har nemlig selv LG'en, og jeg kan ikke helt finde ud, af om den har Xenon eller ej..

0 0
Kasper 15-10-2009 17:11:37

Jeg må sige jeg er enormt fristet af den og har virkelig ventet længe på den. Men kan ikke rigtig blive klog på det med batteriet. Holder den ikke strøm en dag (ca 14 timer efter min mening), en mobil skal efter min mening som minimum kunne holde strøm en dag. Vil ikke gå at klat lade den hele tiden.
Forstod ikke helt alt det du skrev med hurtighed, er den hurtig på internet, film og vaks i menuerne?
Ville også gerne høre en smule mere omkring det med at den skal genstartes, da det bl.a. er et problem jeg har haft før med SE

0 0
Mobilsiden.dk 15-10-2009 17:09:19

At google services ikke er fuldt understøttet overrasker mig også noget. På min N95 syncer både kontakter og kalender aldeles fremragende med google (gennem Mail for Exchange, som jeg antager også kan køre på denne telefon?), mens mails klares med googles java klient. Det kræver måske en lille indsats, men det ville overraske mig meget hvis ikke det kan bringes til at virke på en Satio.

Hej AOlesen. På hverken de Symbian baserede Samsung eller Sony Ericsson modeller kan Mail For Exchange installeres, hvilket er et must, for at opnå fuld Google-sync. Roadsync giver desværre ikke lov til at lave de fornødne ændringer. Maildelen kan naturligvis køres i Java-udgaven eller sættes op via IMAP under mailbokse i telefonen.

0 0
AOlesen 15-10-2009 23:48:54

Hej John. Tak for at have opklaret det, det er absolut en væsentlig faktor hvis det ikke kan bringes til at virke så godt som på en Nokia telefon (eller en Android, selvfølgelig). Det understreger endnu engang, at man ikke kan tænke på mobiltelefoner operativsystemer (i hvert fald ikke Symbian) på samme måde som pc operativsystemer. For på en PC kan man jo godt gå ud fra at noget der virker på en Dell med Vista også virker på en HP med Vista. Det bliver dejligt når vi engang når lige så langt med "lomme computeren".

0 0
SPN 15-10-2009 13:34:26

Siden min første SE mobil K500 har jeg haft både K600, K800 og nu en C905 fordi jeg var tilfred med såvel udseende som funktion.
Det gælder dog ikke helt for C905'eren, der sluger batteri som bare pokker. Løsningen er åbenbart, at man lukker ned for flere ting, men heri består problemet desværre også.
Lukker man ned for nogle af disse ting(programrelateret) kan man ikke bruge de indlagte programmer(GPS, træning m.v.), og det var vel næppe hensigten. Meningen var vel, at brugeren netop havde disse muligheder til rådighed, når de nu havde gjort sig den anstrengelse at indlægge disse programmer, - ellers forstår jeg ingenting!

Satio lider åbenbart af nøjagtig samme problem, som desværre forværres af en endnu større skærm, der er batterikrævende.
GPS funktionen i C905 var så elendig, at selv efter reparation fungerer den ikke blot middelmådigt, men elendigt.
aGPS er ligesom visse(nævnt her) programmer kræver adgang til internettet, hvilket er både dyrt og desværre ikke til at slå fra. Man kan altså kun undlade at bruge det, hvis man ikke vil have en stor Teleregning for GPRS-trafik.
Fotografering med geotagging er ligeledes en dyr affære for igen anvendes GPRS-internet til dette.

I må gerne gå dybere i jeres test, og jeres vurdering er måske sat lidt for højt i forhold til brugesværdien, - og det gælder også sælgerens pris.

0 0
Peder Alipio Thurøe 15-10-2009 12:26:35

Hvor kan Ericsson lave en topmodel uden 3mm jack til hoved telefon og som Per siger, så må vi jo købe HTC i stedet.

0 0
Kasper 15-10-2009 10:41:07

Jeg har sådan set længe ventet på denne mobil. Siden maj næsten, da jeg har været godt tilfreds med Sony Ericssons telefoner. Men nu bliver jeg en smule skæptisk. Har læst lidt om den nye HTC HD2, men ved ikke om den vil være alt for uoverskuelig. Kunne godt tænke mig en sammenligning mellem de 2, når jeg aldrig har haft HTC. Hvordan er alarmen (er der mulighed for mere end en) hvad med kalenderen (er den ligetil). Samt kamera, internet, strøm og sms, altså til sammenligning. Til sidst har den T9 tastetur. Håber på jeg ikke har for mange spørgsmål.
Kasper

0 0
Per Severinsen 15-10-2009 11:50:00

Hej Kasper.
Jeg har altid haft Sony Ericsson og været tro ambassadør for deres telefoner. De to sidste af mine SE telefoner (G900 og C905) var dog så fejlbehæftede (og endnu værre, Sony Ericsson var overhovedet ikke interesserede i at hjælpe mig som kunde), at jeg gik over til HTC (Touch Diamond 2). Det har jeg ikke fortrudt et sekund. Avanceret telefon, som du skal vænne dig til, men når det er sket, så tror jeg, du bliver hos HTC. Min Diamond2 har 3 uafhængige alarmer, kalenderen er ligetil og internet strøm og sms er godt og ligetil. Jo mere du bruger din telefon til f.eks. musik, jo mere strøm bruger du - det gælder alle tlf. Og den har T9 kombineret med qwerty-tastatur. Har også kig på HD2 og glæder mig til at lure på den... Per

0 0
John 23-10-2009 23:50:18

hejsa jeg har en C905 og den har virket uden nogle problemer kanon mobil :-)men ved at G900 er noget møg da den bruger SE egen sybian system S60 er meget bedre

0 0
Kasper 15-10-2009 14:27:57

Det var mest den nye her jeg tænkte på med hensyn til strøm, kalender og sms. Men de har vel heller ikke lavet den nye HD2 ringere. Men er memget spændt på kamera delen samt batteri levetiden ved alm brug

0 0

Om brug af cookies