Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson Txt Pro - sms-telefonen... (mobiltest)

Sony Ericsson Txt Pro - sms-telefonen... (mobiltest)

TEST: Er du en sms-haj? Så er Sony Ericsson Txt Pro måske telefonen for dig? Vi har testet den.

En af sidste års mest populære telefoner var Sony Ericsson Xperia X10 Mini og Mini Pro, og det er tydeligt at se sammenhængen mellem Xperia X10 Mini Pro og den nye Txt Pro.

Men det er dog kun udseendets udformning der er ens, for Txt Pro er nemlig IKKE en Android telefon - og den er da også produceret i billigere materiale. Men derimod er den beviset på, hvor godt Sony Ericsson har formået at bevare deres egen “feel” i de Android-mobiler de har sendt på markedet.

Sony Ericsson Txt Pro har det klassiske Sony Ericsson styresystem, men designmæssigt så er der en slående lighed til Xperia-modellerne.

Minderne om de helt gamle Sony Ericsson telefoner bliver også vækket med spillet Quadrapop, som er installeret på mobilen ved købet.

Sony Ericsson Txt Pro.
Sony Ericsson Txt Pro.

Designet

Rent designmæssigt, så minder Txt Pro rigtigt meget om Xperia X10 MiniPro, og er udformet på samme måde med den buede bagside, hvilket gør at den ligger virkelig godt i hånden.

Dog har TxtPpro kun en enkelt fysisk tast på fronten, og ikke de velkendte tre Android-taster, som tilfældet er med Xperia X10 Mini Pro.

Slideren virker også rigtig god, og ganske robust, selvom der med Txt Pro er tale om en mobiltelefon der hører til i den billigere ende. Vægtmæssigt vejer den også mindre end Xperia X10 Mini Pro.

Telefonen ligger godt i hånden, og tyngdepunktet når tastaturet er “skudt ud” er også ligeledes godkendt.

Txt Pro kommer i tre farver, så der kan vælges mellem sort, hvid og pink.

Touchskærmen

Touchskærmen er en berøringsfølsom skærm, men minder på nogle måder mere om en trykskærm, da den reagerer langsomt og absolut ikke er særligt flydende.

Derfor føles det også som om, at der skal mere til for at få den til at reagere.

Sony Ericsson Txt Pro.
Sony Ericsson Txt Pro.

SMS-beskeder / tastatur

Txt Pro sælges som en tekstbesked telefonen, og det er da også et af dens bedste salgsargumenter, og der kan reelt set ikke sættes en finger på selve besked-delen.

Men de “fede” features er der desværre ikke blevet plads til. Selve samtalevisningen er meget “low-budget-agtig”, dog kan man tydeligt se forskel på modtager og afsender.

Og måden man “slider” rundt mellem symboler, tal og bogstaver på Xperia Mini’erne den er også blevet “nedgraderet” til man trykker til hver side. Det fungerer, men heller ikke mere end det.

Ved SMS-beskeder kan der skrives med T9 tastatur når telefonen holdes lodret, slides det fysiske QWERTY-tastatur ud så kan man skrive med fuldt fysisk tastatur.

Slide-ud tastaturet virker rigtig solidt, særligt tiltrods for at telefonen prismæssigt befinder sig i den billige ende.

Men tastaturet er godt at skrive på, og afstanden mellem tasterne er bestemt godkendt (i hvert fald til min størrelse hænder som ikke er de største i verden).

Sony Ericsson Txt Pro.
Sony Ericsson Txt Pro.

Internet mobil

Skal du benytte internettet på mobiltelefonen mere end blot i nødstilfælde, så er Txt Pro ikke det rigtige valg for dig - da den ikke har 3G og altså derfor kræver trådløst netværk (WiFi) for at være på nettet.

Til trods for at der er genveje til Twitter, Facebook, Google Tal og Picassa - så er Txt Pro altså bare ikke en mobiltelefon der er egnet til dig der elsker at være online 24/7.

Internetdelen er klart set bedre end på denne mobiltelefon.

Kamera

Txt Pro har et 3,2 megapixel kamera, og det fungerer som det skal. Ikke de store dikkedarer, men er kameraet vigtigt for én, så er Txt Pro heller ikke den telefon man skal vælge.

Der er ikke nogle kamera-indstillinger, hverken ved stillbilleder eller video.

Men der er en dedikeret kamera-knap, hvilket medvirker til at du lidt hurtigere kan tage et billede. Men den er langsom, og trykker du ikke selv flere gange på “kameraknappen” så ser du det seneste billede, før du kan tage et nyt.

Du kan se billeder taget med mobilen herunder.

Billeder taget med Sony Ericsson Txt Pro

Musikafspilleren virker

Sony Ericsson beviser endnu engang, at de ganske gode til det med musik på en mobiltelefon, og musikdelen fungerer til UG med kryds og slange.

Tidligere på modeller i denne prisklasse har problemet været, at man ikke har kunne isætte et 3,5mm jackstick men derimod det klassiske Sony Ericsson stik.

Men de tider er forbi, og der er i Txt Pro et standard 3,5 mm jackstick og du kan derfor bruge dit eget headset i telefonen hvis du ønsker det. Det medfølgende headset er dog godkendt, men lyden er ret lav.

Musikafspilleren har TrackID.

Sony Ericsson Txt Pro.
Sony Ericsson Txt Pro.

Sociale netværk

Der er på Txt Pro en venne-applikation, der viser Facebook og Twitter opdateringer fra dine fem nærmeste venner. Ligesom den giver genveje til opkald, sms-beskeder, kontaktoplysninger foruden Facebook og Twitter.

Dette er meget smart, men som beskrevet tidligere i anmeldelsen, så er denne telefon ikke for dig, som elsker at være online på diverse sociale netværk.

Derfor er det også meget overflødigt de er der.

Sony Ericsson Txt Pro.
Sony Ericsson Txt Pro.

Konklusion

Da jeg sidste år testede Xperia X10 Mini og Mini Pro havde jeg hænderne over hovedet af begejstring for de fire genvejstaster i hjørnerne, og armene er endnu ikke kommet ned.

Den måde Sony Ericsson har lavet menuen på er super lækker, og virker både med deres eget styresystem, men også deres Android-mobiler. Så uanset om det er en Sony Ericsson “ikke Android” eller en Android-mobil, så sidder brugeren i begge tilfælde med oplevelse af, at dette her ER “en Sony Ericsson telefon”.

Med dette menes, at de minder ret så meget om hinanden rent menu-opsætningsmæssigt, at man som slutbruger måske mere forholder sig til, at det er en Sony Ericsson telefon, og ikke hvilket styresystem den har.

Dog vil jeg mene, at den potentielle køber for Txt Pro skal vælge den fordi de savner eller kan lide bestemte ting ved Sony Ericssons eget styresystem. Ellers kan en Sony Ericsson Xperia Mini Pro nemlig erhverves for nogenlunde samme pris uden abonnement, som det Txt Pro koster.

Og med Xperia Mini Pro får man en telefon, hvor materialerne måske er en tand bedre, samt muligheden for at “shoppe applikationer” i Android Market - hvilket IKKE er muligt på Txt Pro.

Txt Pro er en fornuftig mobiltelefon, og de telefoner den skal konkurrere med er de billige low-end Android-enheder.

Telefonen er ikke helt godkendt! Jeg blev ellers glad da jeg fandt ud af at den havde det klassiske Sony Ericsson UI, men puha - der er bare for mange skuffelser.

Manglende 3G, “billigt plastik materiale”, langsomt kamera m.m. - og at man nu kan købe et eksemplar af den et år gamle Xperia X10 Mini Pro til nogenlunde samme pris - så kan Txt Pro ikke knibe sig op på mere end 2 ud af 6 stjerner, og til sms-hajer findes der mange andre gode alternativer.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

XtcKilla 25-08-2011 14:00:50

Pointen her er lige præcist at det IKKE er en smartphone.. Pt står den ikke engang på sonyericsson.com's danske side.

Telefonen er en billig og ligegyldig "kopi" af xperia mini pro, til dem der ikke kan finde ud af [ikke tør prøve] android

0 0
BloodweiserDK 23-08-2011 17:36:42

Hvordan kan man lave en smartphone uden 3G? Det vil jeg kalde en væsentlig fejl/mangel.

0 0
Daniel Jørgensen 25-08-2011 13:01:28

Ja 3G er jo nærmest en ligeså vigtig del af smartphones idag som selve telefon-delen er .. Så vil også sige at det er en klar ommer.

0 0

Om brug af cookies