Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson W350i (produkttest)

Sony Ericsson W350i (produkttest)

W350i er en dedikeret musiktelefon til den simple bruger, som egentlig bare ønsker en mobil - og en musikafspiller.

Sony Ericssons Walkman-serie er efterhånden gået hen, og blevet ret omfangende. 21 W-mobiltelefoner er det blevet til, siden lanceringen af W800 tilbage i 2005. Det har betydet, at typen af Walkman-mobiler også har ændret sig, og bredt sig ud blandt flere målgrupper.

W350i er det nyeste eksempel på, at Walkman-serien nu er nået til den billigste ende af prisskalaen. Musikmobiler skal være for alle, og med priser nede på under 1.000 kroner uden abonnement for en Walkman-mobil, kan det være svært, at se det fornuftige i ikke, at erhverve sig en.

Problemstillingen bliver bare om, der så er blevet slækket på musikkvaliteten - eller om den er faldet sammen med prisen?

Sig farvel til alt andet end musikken

Først og fremmest er funktionerne i hvert fald minimeret. Kameraet har fået 1,3 megapixels, og skærmen 176x220 pixels og 262.000 farver. Men specifikationerne ser bedre ud på papiret end på telefonen.

Farveskærmen er ikke køn, og når kameraet skal bruges, bliver det ikke bedre - tværtimod, resultatet er nærmest skuffende. Så glem alt om det visuelle. Det skal telefonen ikke bruges til.

Opkaldskvaliteten er ikke meget bedre, og et irritationsmoment er, at lydstyrken ikke er særlig høj.

Det næste Sony Ericsson har gjort galt, er "miniature-joysticket". Ingen tvivl om, at W350i er til den yngste generation af mobilbrugere, men det er bare stadig alt for lille. Selv under besværligt brug af fingerspidserne og under stor koncentration kan det gå galt, hvilket ødelægger alle former for betjening  af mobilen.

W350i's "iPod-moment"

Tilgengæld er resten af knapperne helt perfekte, og gode at trykke på med en passende størrelse. Men så kommer vi til klappen, som dækker alle tasterne. En meningsløs feature, som der nok er mere marketingseffekt i, end noget andet.

Når klappen er lukket, kan man nemlig ikke undgå, at stå med følelsen af, at Sony Ericsson har haft en idé om, at iPod er populær i målgruppen. W350i transformeres nemlig til en sort iPod-lignende musikafspiller (når klappen er lukket).

Og det er næsten for åbenlyst. Selvfølgelig er "knapperne" uden på ikke det smarte navigationshjul fra iPod, og der er endda tre knapper på W350i. Men midten har fået en orange cirkel, som giver associationer til navigationshjulet, så åbenlyse, at Sony Ericssons designere ikke kan have undgået, at lægge mærke til det.

Desuden passer størrelse og formen også nærmest perfekt.

Men fred være med det. Det er kun menneskeligt, at "komme til" at efterligne, det mest succesrige musikafspiller-design, der nogensinde er lavet. Hvad man ikke kan undgå at lægge mærke til, er den ringe kvalitet af designet.

Klappen er efter få dages brug allerede blevet løs, og det kan kun være et spørgsmål om tid før den vinker helt farvel. Og så kommer det næste spørgsmål, hvorfor kan den vippes 225 grader? Det ville have givet mening, at lade den vippe 135 grader, eller hele 315 grader, så den ville kunne stå oprejst på bordet. Men de 225 grader ødelægger bare så meget. Den kommer til at være i vejen, det ser dumt ud og det øger chancen for at brække den af.

Hvad der gør klappen endnu mere ynkelig, er at de udvendige knapper, slet ikke er knapper. De er bare lavet, så brugeren trykker igennem klappen og rammer den første række talknapper.

Altså er klappen fuldstændig overflødig, og det åbenlyse ved iPod-effekten er bare gjort endnu tydeligere.

Musikken

W350i er en dedikeret musikmobil, og her er der endelig en feature, der holder vand.

Musikdelen er overskuelig, simpel og den virker uden problemer. Telefonen har den påkrævede Walkman-knap, og når klappen er lukket, går den faktisk selv i Walkman-tilstand. Noget ret smart, som virkelig viser, at fokussen  udelukkende har været på musikken.

Selve lydkvaliteten er glimrende, og standarden er ikke blevet sænket. Overførsel af musik fungerer uden problemer. De forskellige musikfeatures fra tidligere Walkman-mobiler virker upåklageligt. Stereo bluetooth, PlayNow, TrackID og Mega Bass er ligeledes bibeholdt sammen med muligheden for afspilningslister.

W350i kommer med et fint sæt høretelefoner, samt et 512 MB M2-hukommelseskort. Fine standard accesories, som den erfarne bruger dog nok vil have opdateret på længere sigt.

Sony Ericsson W350i er uden tvivl godkendt til musik.

Konklusion

Sony Ericsson W350i er en af de nemmeste mobiler at hade. Der er så mange ting ved den, som man kan stille spørgsmålstegn ved, og hele "klap-problemet" ødelægger rigtig meget ved mobilen. Og at W350i nærmest er blevet en iPod-efterligning, giver virkelig anledning til et blomstrende had.

W350i er ikke en god mobil. Konceptet er ikke gennemtænkt, og burde ikke være blevet ført ud i livet. Musikdelen er det ingen problemer med, men det er bare ikke nok til, at gøre godt for resten af telefonens fejl.

Sony Ericsson kommer med flere og flere billige Walkman-mobiler, og idéen er rigtig god. Det er en spændende udvikling, og der vil helt sikkert komme fede musikmobiler til billige penge. Men W350i skal man ikke tage ind i sine overvejelser.

Sony Ericsson W350i får én stjerne for musikdelen. Telefonen fortjener ikke flere, og må altså nøjes med den ene ud af de seks mulige.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Aleksander 28-09-2009 02:45:16

Der er en ting jeg har undret mig meget over, hvorfor kan den ikke optage video? Den har jo en mappe der hedder Video under Menu/Filhåndtering/Video .. Den kan kun tage billeder? Eller er der noget jeg har overset? :)

0 0
Aleksander 28-09-2009 02:43:42

Jeg har haft denne mobil to gange, første gang faldt klappen af ca 2-3 måneder efter og de vil ikke gøre noget ved det hvis man vil have den lavet. Så mistede jeg den og købte en magen til og der faldt klappen af efter 6 måneder ca. men der passede jeg også godt på den (:

0 0
Lasse 06-08-2008 17:32:11

Hej Camilla
Jeg har nu haft den i over 2 måneder, og klappen fejler ingen ting, den er lige så stabil som da jeg købte den, og jeg har ellers brugt mobilen en del

0 0
Camilla 06-08-2008 18:15:45

okay tusind tak..

0 0
tass 07-06-2008 17:46:37

fint telefon,,jeg har haft den i 2 md. er meget glad for den.jeg forstå ikke hvorfor den bliver samligne med ipod?? jeg vil giv 4/6 stjerne.dejlig telefon til små penge.men det er min mening.

0 0
Camilla 06-08-2008 13:09:35

hej.. jeg har læst at du har haft en sony ericsson w350i 1 2 md. nu.. er klappen på din mobil blevet løs..??

0 0
Lasse 27-05-2008 12:02:03

Og for at snakke om menu knappen, er den heller ikke noget problem, så længe man ikke trykker hele tommelfingeren ned på knappen kan man sagtens ramme rigtigt hver gang.

0 0
Lasse 27-05-2008 11:54:29

Jeg må være fuldstændig uenig med dig.
Jeg købte denne mobil i går, og er fuldt ud tilfreds.
Klappen fungere perfekt, lidt vakkelvorn, men eller rigtig godt. Og hvorfor du sammenligner den med en ipod kan jeg ikke se, bare fordi den har en cirkel på midten. Der er ikke en gang hul i cirklen, den giver bare mobilen et mere lækkert look efter min mening (og ikke et ipod-wannabe look). Derude over er menuen som den plejer at være i en walkman mobil, og da slet ikke som i en ipod.

Så til folk der overvejer at købe denne mobil, vil jeg sige at alle anmeldelser er subjektive, og jeg synes den overstående er meget hård mod w350.
Jeg ville selv give den 4/6 stjerne for designet, størrelsen og kvaliteten, men det er så bare min mening.
Se den selv hvis du overvejer at købe den, jeg synes den er de penge hver, for folk der ikke har brug for 5 megapixel, GPS, 3 tommers skærm osv.

0 0

Om brug af cookies