Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson W710i (Produkttest)

Sony Ericsson W710i (Produkttest)

Fitnessmedhjælper, walkmantelefon, nyhedslæser og meget mere samlet i Sony Ericssons nye klaptelefon W710i. En rigtig udmærket telefon, men desværre er batterilevetiden ikke god nok.

Når man modtager kassen, ser det ikke umiddelbart ud af så meget. Hele herligheden er pakket meget kompakt sammen i en lille æske. Men indholdet af kassen er alligevel lidt imponerende.
Der følger selvfølgelig telefon, lader og manual med. Derudover medfølger et usb kabel, et headset og et memory kort på 512 MB. Desuden skal det nok allerede nu nævnes, at telefonen slår på at være en telefon til det aktive menneske, i den sammenhæng følger der så også en holder til bæltet med i kassen.

Førstehåndsindtrykket er, at telefonen er lidt sjov at se på, en kombination af hvidt plast og gråt gummi er ikke helt normalt. Men vi syntes faktisk, de er sluppet ret godt fra det. Meningerne, man samler sammen er også ganske positive overfor designet.

En ting der er værd at fremhæve, er at de har formået at ”gemme” musik knapperne på fronten, så de ikke er så tydelige. De er placeret i kanten med det grå gummi.
På mange andre klaptelefoner med disse musikknapper på fronten, er de alt for tydelige, det ser bare ikke godt ud, når telefonen er helt sort og der sidder fire sølvknapper og skinner. Her blander de sig med resten af designet og er derfor ikke så fremtrædende.

Knapperne indeni telefonen er ganske udmærkede, de er så store, så man ikke hele tiden kommer til at trykke forkert. Dog syntes jeg at knappen ”c”, som bruges til at slette tekst skrevet i en besked, ligger lidt på den lade side. Ikke fordi den er for lille, men det lader til, at den ikke reagerer ligeså hurtigt som de resterende knapper. Hvis man skal slette halvdelen af et skrevet ord og kommer til at trykke lidt for hurtigt, så når den nogle gange ikke rigtig at følge med. Det problem oplevede jeg ikke med de andre taster.

Din helt egen fitness medhjælper

Som sagt er denne telefon mere eller mindre et forsøg på at nå alle de folk, som efterhånden er hoppet med på det tog, som går forbi et af Danmarks utallige fitness centre. Beviset på det ser man allerede, når man går ind i menuen første gang. Her har Sony Ericsson valgt (i forhold til K750i/W800i) at flytte radio-genvejen ind under underholdning og i stedet placere det nye fitness-ikon i roden af menuen.

Med dette fitnessprogram kan du først og fremmest holde øje med, hvor langt du har gået og løbet, samt hvad din gennemsnitshastighed er. Ifølge telefonen har jeg, over en periode på 6 dage, kun gået 18 km. Så det er vel ganske tydeligt, at jeg ikke ligefrem har været på løbebåndet i fitnesscentret.

Som en bonus har dette program en avanceret del. I denne del kan man se, hvor mange kalorier man i gennemsnit forbrænder per dag og meget mere. En lille sjov funktion er, at man modtager medaljer, alt efter hvor meget man laver. For eksempel kan man få en ”jorden rundt” medalje ved bare lige at løbe eller gå 2500 km. Det er lykkedes mig at få sølv i vagabondkategorien. Hvor fornemt det end lyder, så vil det blot sige, at jeg har taget over 3500 skridt.

Sony Ericsson W710i er ganske bestemt anbefalelsesværdig. Den kombinerer clamshell designet med Sonys walkman-logo, og den lever op til de forventninger, man måtte have fra tidligere walkman telefoner.
Sony Ericsson W710i er ganske bestemt anbefalelsesværdig. Den kombinerer clamshell designet med Sonys walkman-logo, og den lever op til de forventninger, man måtte have fra tidligere walkman telefoner.

Dobbelt skærm

Som det nu hører sig til på de fleste klaptelefoner, så har W710i en udvendig skærm, så man, uden at åbne den, kan følge med i, om man har modtaget beskeder, opkald og en masse andet.

Denne udvendige skærm er noget af det største, jeg har set. Dog er det ikke et farvedisplay, der er kun et gult baggrundslys. Det gør dog ikke noget. syntes jeg. Skriften er ganske tydelig, og man savner egentlig ikke farverne derude.

Når telefonen er i standby-tilstand, har man hurtig adgang til skridttælleren, uret, datoen og status linien i toppen af det ydre display.

Dog er der en ting, Sony Ericsson skulle have tænkt lidt mere over. Hvis enten musikafspilleren eller radioen kører, så overtager det simpelthen hele det ydre skærmbilleder. Altså fjernes alle informationer om dato og tid. Det vil sige, at hvis man skal finde ud af, hvad klokken er, imens man hører radio, skal man åbne telefonen. Når nu der er så meget plads på den ydre skærm, kunne de godt have brugt det lidt bedre.

En anden smart feature ved den ydre skærm er, at man kan se, hvis man har en aftale i kalenderen samme dag. Desværre er det ikke lavet så smart, at man kan scrolle igennem aftalerne, hvis der er flere. Man kan kun få vist den næstkommende aftale.

Den indre skærm har en opløsning på 176x220 pixels, det er mere eller mindre standard i dag. Dog er skærmen faktisk blevet fysisk større i forhold til K750i/W800i og lignende modeller. Skærmen er lige blevet tre mm større på hver led. Dog var det ikke noget, jeg umiddelbart lagde mærke til. Men sammenlignes skærmene, er forskellen tydelig.

TrackID

Vi har her på redaktionen allerede bragt en beskrivelse af denne funktion, se evt her hvis du ikke har læst det.
Denne funktion havde jeg glædet mig lidt til at prøve, for ideen med at have sådan en funktion til at ligge i telefonen som standard, syntes jeg er glimrende.

Jeg starter dog hurtigt med at blive skuffet, imens Red Hot Chilli Peppers med Danny California spilles på P3, tænker jeg, at det ville være en god ide til at se, om tjenesten kan genkende sangen. Men til min store overraskelse meldte tjenesten fejl.
Efter yderligere tests har jeg konkluderet, at tjenesten simpelthen ikke fungerer med sange, som spilles på telefonen. Til gengæld virker den over al forventning, hvis man skal bestemme titlen på en sang fra en ekstern lydkilde.
Umiddelbart vil jeg mene, at det er rimelig mærkeligt, at tjenesten ikke kan finde en sang, som telefonen selv afspiller. Personligt var min tanke netop at bruge tjenesten, hvis man lige hørte en god sang i den indbyggede radio.

Konklusion

Sony Ericsson W710i er ganske bestemt anbefalelsesværdig. Den kombinerer clamshell designet med Sonys walkman-logo, og den lever op til de forventninger, man måtte have fra tidligere walkman telefoner.

Fitness programmet er endnu ikke helt gennemtestet, vi vil på et senere tidspunkt komme med en dybere gennemgang af dette.

Det største ankepunkt, jeg har, er levetiden på batteriet. Telefonen holdt i test perioden kun i cirka halvandet døgn på en opladning, det er simpelthen ikke godt nok, syntes jeg. Til sammenligning er Sony Ericsson W800i langt bedre. Med det forbrug der er på telefonerne, holder sidstnævnte i cirka tre døgn, før en opladning er påkrævet.

Kameraet er endnu ikke blevet nævnt, men det skal dog ikke helt glemmes. Telefonen er nemlig udstyret med et 2 megapixel kamera, dog uden autofokus og andre smarte funktioner. Men det er der, og det tager nogle fornuftige billeder.

Hvis man kan se igennem fingre med en halv-dårlig batterilevetid, så er denne telefon klart et kig værd. Som afslutning kommer tre positive og negative egenskaber ved telefonen:

+ Indbygget Rss læser
+ Stor udvendig skærm
+ Musikknapper på front er gemt i designet

- Batteri tid
- Kan ikke se tid eller dato når der afspilles musik
- TrackID virker ikke med sange der afspilles på telefonen


Sony Ericsson W710i Walkman - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies