Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson W715 (produkttest)

Sony Ericsson W715 (produkttest)

Det ligner en kommende salgssucces fra Sony Ericsson, men musikken og kameraet halter lidt efter.

Er W715 bare endnu en telefon i rækken af Walkman-mobiler fra Sony Ericsson?

Ved første indskud var min tanke et klart ja, men efterhånden som man lærer telefonen at kende, kommer situationen til at se anderledes ud.

På mange områder virker W715 nemlig som den type telefon, der "lærer" forbrugerne nye features og funktioner. Den er bindeleddet mellem topfunktioner og dagligdagsbrugeren, og den gør det på en yderst elegant facon.

Musikafspiller - uden nok lyd

Men lad os lige starte med at kigge på det essentielle ved en Walkman-mobil - nemlig musikken.

W715 har fået de typiske Walkman-funktioner, dvs. PlayNow, SensMe og TrackID. De er ved at være gennemtestede ekstrafunktioner, som alle klarer sig fint.

Samtidig har telefonen fået "Klar bas" og "Klar stereo", som skal være med til at forstærke lydoplevelsen. Som noget ekstra er der også Shake Control, som dog kræver til tilvænning.

Når det kommer til kvaliteten er vi på et nogenlunde niveau - dog uden at være prangende. På trods af "Klar bas" mangler den stadig lidt styrke, og kvaliteten kunne godt være bedre. Når det kommer til slutbrugeren er det ikke noget mange vil bemærke, men det er måske den manglende lydvolume.

Musikafspilleren kan til trods for det fremragende standardheadset, slet ikke spille højt nok, og der mangler måske 50 procent ekstra før mine ører ville nå maksimum.

Samlet set er musikoplevelsen ikke helt i orden. Lidt skuffende når nu W715 er en Walkman-telefon med et ret højt serienummer. Men læser man videre i denne anmeldelse, retfærdiggøres niveauet en smule.

Funktionerne overrasker!

Når det kommer til funktioner, er W715 godt udrustet. Første overraskelse er skærmen, som ser virkelig flot ud. Opløsningen er høj, men også størrelsen er også overraskende stor - til sammenligning næsten så stor som Nokia N95's.

Tilslutningsmulighederne er også klart over forventning. Der er GPS indbygget, og som standard er der en hurtig genvej til Google Maps. Det virker rigtig godt, da den nemme adgang gør at funktionen hurtigt bliver "opdaget", og at man kan få glæde af den.

Samtidig er der trådløst netværk, som også fungerer rigtig godt. Jeg har ikke kunne finde en intuitiv genvej, men når man kommer igennem menuen, er forbindelse hurtigt og fejlfrit.

Herudover er der en udemærket internetbrowser, som er fin til trods for at W715 ikke er en touch-mobil. Der er også FM-radio i god kvalitet, Bluetooth og en masse små ekstra features, som alle er godkendte.

Eneste funktion som ikke er helt i top, er kameraet med 3,2 megapixels. Her kan man godt se, at det ikke har været fokus.

Salgssucces?

Sony Ericsson W715 er rent faktisk spækket med masser af funktioner, men endnu vigtigere er designet og brugeroplevelsen. Her gør W715 det også imponerende, og især designet giver en følelse af gennemtænkt kvalitet.

Slider-mekanismen er solid, og det firkantede design gør telefonen lækker at se på. Den matte sorte bagside giver et business-agtigt look, men alligevel er designet nede på jorden uden at blive for fancy.

Ligeledes er brugervenligheden i top, hvor blandt andet tastaturet er en lækker oplevelse. Tasterne er nemme at trykke på, og størrelsen er rigtig god.

W715 har fået en perfekt opbygning af genveje, der gør alle telefonens mange funktioner tilgængelige. Som tidligere nævnt, er der direkte genvej til Google Maps og GPS, mens en velkendt genvejsknap giver adgang til "Nye hændelser" "Igangværende programmer", "Mine genveje" og "Internet". Ligeledes er der genvej til kamera og musikafspiller.

Alt i alt er Sony Ericsson W715 noget der kunne ligne en kommende salgssucces. Telefonen kombinerer funktioner med lækkert design og super brugervenlighed. Det er typen som er populær for en lang række segmenter, og som næsten alle kan være tilfredse med.

Antallet af reklamer og marketing omkring W715 tyder også på, at Sony Ericsson har høje forventninger.

Konklusion

På nuværende tidspunkt fås W715 til omkring 2.500 kroner uden abonnement, mens man er nede at betale 1.500 kroner inklusiv et TDC-abonnement. Det er en lidt høj pris i forhold til, at W715 forventes at blive en salgsucces, men mon ikke også prisen falder de kommende måneder i takt med at interessen stiger.

Sony Ericsson W715 er en rigtig god mobiltelefon, og typen som kan anbefales til alle. Der er godt med funktioner, og vigtigst af alt så virker de. Alle kan lære at bruge dem.

Designet er lækkert, og brugervenligheden i top. Dog mangler der lidt på Walkman-området, mens kameraet også halter lidt efter.

På grund af Walkman-afspilleren ryger karakteren ned på 4 ud af 6 stjerner. Vi nærmer os en 5'er, men man kan ikke se bort fra musikdelen, når telefonen trods alt er en musikmobil. Det skal dog siges, at W715 stadig klart kan anbefales til dagligdagsbrugeren som stadig gerne vil kunne lidt mere med mobilen.


Sony Ericsson W715 Walkman - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies