Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson W800i - Musikmobil med stort M

Sony Ericsson W800i - Musikmobil med stort M

Der er virkelige tale om en renæssance for konceptet Walkman i forbindelse med Sony Ericssons musikmobil W800i. Læs en test af den første mobiltelefon i producentens Walkman™-serie, som blandt andet kan byde på musik-afspiller, FM-radio, 2 megapixel kamera, udsøgt headset og 512MB hukommelse.

W800i er lanceret som den første mobiltelefon i Sony Ericssons Walkman™-serie, som i fremtiden også vil byde på modellen W550i. Som navnet påpeger, har telefonerne i denne serie karakter af at være musikmobiler.

Og det er lige hvad W800i er – men samtidig også meget andet. Mobilen indeholder mange lækre funktioner, som jeg vil vende tilbage til senere i testen.

Orange er farven – og sådan er det
Designet på W800i lugter langt væk af, at Sony Ericsson forsøger sig med et nyt brand. Og det lykkes tilsyneladende. Et karakteristisk symbol pryder fronten samt siderne af den 99 gram tunge mobil, hvilet er indikationen på, at denne mobil tilhøre Walkman™-serien.

Telefonens sider er i en frisk orange farve, mens fronten og bagsiden er holdt i en knækket hvid. Designet byder på mange elegante detaljer, som glæder en, når man beskuer telefonen. Foruden genvejsknappen lige under skærmer, som har det karakteristiske symbol, er linsen omkranset af en lækker stål kapsel, hvor der, ved siden af linsen, er påmonteret et lille spejl, så man lige kan få rettet på lokkerne inden foto.

Derudover har W800i designmæssigt mange ligheder med sællerten K750i. Størrelsen er den samme, ligesom formen til forveksling minder om den populære forgænger.

Lige til at gå til
Brugervenligheden er der intet at udsætte på. Mobilen har en overskuelig menu, som ligner den traditionelle Sony Ericsson menu.

En ting jeg lagde ekstra mærke til, da jeg testede telefonen, var brugervenligheden i forbindelse med at skrive en besked. I stedet for at skulle trykke på en bestemt tast for at vælge et andet ord, lister W800i automatisk de alternativer der findes op, så man ved hjælp af femvejs-joystikket kan vælge imellem ordene.

Tastaturet på modellen er det eneste jeg har at udsætte noget på. Tasterne virker lidt mindre end på K750i og en smule hårde at bruge. Men det er jo en smagssag.

Overordnet er brugervenligheden i W800i i top, og den er lige til at gå til. Selv overførelse af musik fra computeren til enheden går nemt.

Når Sony Ericsson siger musikmobil – så mener de musikmobil
W800i er simpelthen spækket med funktioner – og vel at mærke funktioner man dagligt bruger. For godt nok er det smart, at en mobil har en indbygget valutaomregner. Men hvor mange har lige behov for at regne om fra danske kroner til schweizer-franc på daglig basis? Nej Sony Ericsson har virkelig tænkt sig om, da de skulle fylde W800i med funktionaliteter.

W800i er lanceret som en musikmobil, og man må sige, at med musikmobil mener Sony Ericsson musikmobil.

Producenten har valgt at dedikere én enkelt knap på tastaturet, som igangsætter den integrerede Musik-afspiller, hvilket endnu engang understøtter det koncept, modellen er lanceret under.

Med det medfølgende hukommelseskort på 512MB er der for alvor lagt i ovnen til en musiksamling, der er værd at vise frem. Endelige har en mobilproducent fundet ud af (håber at andre følger trop), at hvis man udstyrer en mobiltelefon med blandt andet en musik-afspiller, er det tvingende nødvendigt også at tilbyde noget lagerplads til sange.

En ting jeg er meget imponeret over er det medfølgende headset. I starten føltes de øreprop-lignende ear-plugs en smule underlige, idet de skal stoppes helt ind i ørene. Men efter et stykke tid finder man virkelig ud af, hvor god en lyd der nu strømmer direkte ind i øregangene. Især når man cykler eller bare er ude i blæsevejr, isolerer headsettet musikken, og man hører ikke kanYeWest i duet med den friske vind fra limfjorden. Samtidig er det værd at nævne, at de indbyggede højtalere i mobilen også spiller rigtig godt.

Endnu en genial feature er funktionen Flight mode, hvilket betyder, at funktioner i telefonen, som kan forstyrre følsomt udstyr på fly, kan deaktiveres. For at spare på batteriet kan man også vælge kun at aktivere musik-afspilleren.

Hvis ikke din egen musik er nok, er mobilen udstyret med en FM-radio, som understøtter Radio Data System(RDS). Det betyder, at hvis den enkelte radiostation understøtter det, sendes informationer om radiostationen og data om de enkelte sange til mobilen og vises i displayet. Endvidere muliggør RDS-teknologien, at radioen automatisk søger efter et bedre signal, hvis et signalet bliver for svagt. Dette skal man dog selv aktivere inde i RDS-menuen.

Med fuld musik på mobilen, er det stadig muligt at skrive beskeder, redigere billeder og bruge telefonens andre spændende funktioner.

Du kan for eksempel lege lidt med det integrerede digital kamera, der har en opløsningen på 2 megapixel. Da Mobilsiden.dk testede K750i ville lovprisningerne om mobilens kamera ingen ende tage. Og Sony Ericsson har valgt at putte samme kamera i W800i, hvilket er et stort plus. Jeg har til dato ikke set en mobil, der tager bedre billeder.

I’m in love
Det tog mig ikke mange timer at forelske mig i denne telefon. W800i er til dato den, funktionsmæssigt, lækreste mobil, jeg har haft i hånden.

Endelig kan man få noget ud af musik-afspilleren i mobiltelefonen. Med overskuelige menuer i jukeboksen og med en lagerplads på 512 MB kan W800i sagtens kompensere for en MP3-afspiller.

Jeg kan med glæde påklistre seks stjerner på W800i – det er så sandelig en ren fornøjelse…Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies