Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson W810i: 100 procent i orden walkmanmobil

Sony Ericsson W810i: 100 procent i orden walkmanmobil

Velkommen til en produkttest af den til mest gennemførte walkmanmobil til dato. W810i fra Sony Ericsson har alt hvad hjertet begærer – både når det handler om design, brugervenlighed og funktioner.

På W810i er det hvide/orange – måske lidt teenageragtige design, som vi så på W800i, nemlig erstattet med et fantastisk sort, som ikke bare er klassisk og sofistikeret. Det er også frækt, stilrent og frem for alt super, super lækkert på alle mulige måder.
På W810i er det hvide/orange – måske lidt teenageragtige design, som vi så på W800i, nemlig erstattet med et fantastisk sort, som ikke bare er klassisk og sofistikeret. Det er også frækt, stilrent og frem for alt super, super lækkert på alle mulige måder.

For lidt over et halvt år siden lancerede Sony Ericsson W800i. Alle var forblændede af denne fantastiske efterfølger til K750i. Alle, inklusiv os på Mobilsiden.dk, var sikre på, at vi nu havde nået toppen af kransekagen – både hvad angik design, funktioner og brugervenlighed. Derfor belønnede vi modellen med topkarakter.

Hvad vi ikke havde forventet på det tidspunkt var, at Sony Ericsson ville diske op med en model som W810i, som funktionsmæssigt ligner W800i til forveksling, men som designmæssigt har fået en opgradering af format. Hvad gør man så som anmelder? Man læner sig tilbage og glæder sig over, at nogle mobilproducenter stadig formår at overraske. Det bliver kun bedre, og det er W810i så sandelig et levende bevis på.

Forrygende design

Som nævnt ligger forskellen på W800i og W810i primært i designet, som med den nye model har fået lidt af en ansigtsløftning. Eller måske er det i virkeligheden mere sigende at karakterisere W800i som den unge udgave, mens W810i er den voksne.

På W810i er det hvide/orange – måske lidt teenageragtige design, som vi så på W800i, nemlig erstattet med et fantastisk sort, som ikke bare er klassisk og sofistikeret. Det er også frækt, stilrent og frem for alt super, super lækkert på alle mulige måder.

Efter min mening er W810i en klassiker af format. Jeg kan ganske enkelt ikke komme i tanke om den målgruppe, som ikke ville være ved at falde bagover af begejstring for designet. Det er ikke længere forbeholdt teenagerne at prale med deres walkmanmobiler. Nu kan også businesskvinden med stolthed hive sin musikmobil frem af tasken til mødet – uden at et hvidt/orange look ødelægger den professionalisme, som hun gerne vil udstråle.

Design handler ikke kun om, hvorvidt en telefon er pæn eller ej. Det handler også om, at telefonen skal føles lækker. Og det gør W810i i høj grad.

Telefonen er lille og fiks, hvilket giver en rigtig god fornemmelse, når man holder den i hånden. Og så vejer den, med sine kun 99 gram, ikke en pind.

Man kan tydeligt mærke, at der er tale om en mobiltelefon af høj kvalitet, idet telefonen, trods sin beskedne vægt, føles robust og holdbar. Her er det lidt ligesom med biler, hvor man hurtigt kan føle sig frem til kvaliteten, når man smækker døren. Med en mobiltelefon er det, når man holder den i hånden, at det afsløres, om kvaliteten er i top, som det er tilfældet med W810i.

Du kan også slutte dine egne høretelefoner til mobilen, hvis du har nogle, du er glad for. Selv har jeg af og til brugt mine elskede Sennheisere sammen med telefonen, som det kan ses på billedet. Og det har jeg kun haft gode oplevelser med.
Du kan også slutte dine egne høretelefoner til mobilen, hvis du har nogle, du er glad for. Selv har jeg af og til brugt mine elskede Sennheisere sammen med telefonen, som det kan ses på billedet. Og det har jeg kun haft gode oplevelser med.

Brugervenligheden er i top

Det første, jeg lægger mærke til i forbindelse med brugervenligheden er, at joysticket på W800i er skiftet ud med en anden og fladere form for femvejs joystick. Jeg ved, at der er forskellige holdninger til, om dette er et plus eller et minus. For mig et det udtryk for en positiv udvikling. For det første er det nemt at navigere med, og for det andet virker det mere holdbart i længden.

En anden ting, som skal have stor ros, er tasterne, som jeg er meget imponeret over. De er hverken for hårde eller for bløde, hvilket er et stort plus. Samtidig er afstanden mellem tasterne perfekt. Det er således ikke kun folk med små tynde fingre, som mig selv, der kan få glæde af modellen.

Noget, som kan irritere mig, er, at mobilproducenterne generelt er rigtig dårlige til at lave headsets. Man kan blive udstyret med nok så fed og lækker en telefon, men når man så vil høre musik eller radio på den, opdager man, at det medfølgende headset stinker.

Derfor bliver jeg elle vild, da jeg prøver headsettet, som følger med til W810i. Selve dutterne, som man putter i ørerne, ligner til en forveksling ørepropper. Det betyder, at de sidder rigtig godt i ørerne. Når man har sat dem i, kan man mærke, at de bliver siddende, så man er ikke bange for, at de falder ud, hvis man kommer til at røre ledningen.

Samtidig er det min opfattelse, at dutterne er medvirkende til at lukke meget støj ude fra gaden, så man er hengivet til den fede lyd fra sin walkmanmobil, uden at blive forstyrret af larmende elementer.

I den forbindelse bør det nævnes, at du også kan slutte dine egne høretelefoner til mobilen, hvis du har nogle, du er glad for. Selv har jeg af og til brugt mine elskede Sennheisere sammen med telefonen, som det kan ses på billedet. Og det har jeg kun haft gode oplevelser med.

Lyden, som strømmer ud i ørerne, er fantastisk. Og det er den stadig, hvis man vælger at dele musikken med vennerne via de indbyggede højtalere på bagsiden af telefonen.

Funktioner er der nok af

W810i er først og fremmest en walkmanmobil. Men derfor skal man ikke gå glip af funktioner som et to megapixel kamera, mulighed for videooptagelse og en FM-radio som et alternativ til den indbyggede walkman, når nyhederne er at foretrække.

Desuden har modellen bluetooth, som blandt andet kan bruges, når man vil dele sine billeder og videoklip med vennerne. Til overførsel af musik er det anbefalelsesværdigt at bruge det USB-kabel, som følger med i pakken.

Det eneste lille men i forbindelse med indholdssiden er 3G, som telefonen ikke indeholder. Så er man en stor fan af den nye 3G bølge, skal man ikke vælge W810i som sin næste mobil.

Til gengæld understøtter telefonen EDGE, som man kan få glæde af, hvis man er kunde hos Telia. Udbyderen er nemlig den eneste i skrivende stund, der udbyder denne teknologi.

W810i har en e-mailklient, som giver mulighed for at tjekke sine mails, når man er på farten. Og her på Mobilsiden.dk har vi ladet os fortælle, at hastigheden skulle være ganske god, hvis man benytter EDGE til formålet. Vi har dog ikke selv testet det.

Sidst men ikke mindst bør det nævnes, at den nye model fra Sony Ericsson har en HTML browser med indbygget zoom. Hermed kan man gøre sine internetsider større på skærmen, som faktisk er ganske fornuftig til formålet.

Konklusion

W810i er uden sammenligning den mest gennemførte walkmanmobil, Sony Ericsson har lanceret til dato.

Mobilen har et af de lækreste design, vi har set og mærket: Det oser langt væk af kvalitet og elegance. Den hvid/orange på W800i er erstattet med en sofistikeret sort, som virkelig klæder modellen. Nu er det ikke længere kun teenagerne, der er den primære målgruppe – også businessmennesker kan med stolthed vise denne model frem overfor kunder og partnere.

I forbindelse med brugervenlighed er vi meget imponerede. Tasterne er lige i øjet med et perfekt trykpunkt og en passende afstand mellem hver enkelt tast. Samtidig er det værd at fremhæve det medfølgende headset, som lukker støj og larm ude, når man sætter dutterne i ørerne.

Funktionsmæssigt har W810i det meste. Udover den integrerede walkman byder modellen på FM-radio, kamera med to megapixel og videooptager. Desuden er der e-mailklient, HTML browser og EDGE, som man kan få glæde af, hvis man er kunde hos Telia.

Eneste lille men er 3G, som ikke forekommer på modellen. En telefon kan naturligvis ikke have alt, men for de mennesker, der for alvor er blevet bidt af 3G-bølgen, må det siges at være et minus, at modellen ikke tilbyder dette.


Sony Ericsson W810i Walkman - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies