Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson W950i - drømmen for musikelskeren

Sony Ericsson W950i - drømmen for musikelskeren

Sony Ericsson fortsætter ufortrødent med at sætte telefoner fra deres Walkman-serie på markedet. Dejligt for musikelskere og Sony Ericsson-fans, men tilbyder den nyeste telefon i serien egentligt mere end det?

Sony Ericsson fortsætter ufortrødent med at sætte telefoner fra deres Walkman-serie. Her er W950i.
Sony Ericsson fortsætter ufortrødent med at sætte telefoner fra deres Walkman-serie. Her er W950i.

Godt nyt for musikelskere

Udviklingen for musik på mobiltelefonen har taget fat, og overtaget næsten digitalkameraet i, hvad fokuspunktet i mobilen skal være. Når man så får et produkt som udelukkende skal fokusere på musikken, så vælter forventningerne også frem.

Og tak Sony Ericsson, mine forventninger er indfriet. Lyden er virkelig i særklasse, og den brugervenlige afspiller er en klar succes. Men ikke nok med god lyd og en lækker afspiller, du får bare så meget mere end det.

I bare 112 gram, er der blevet plads til fire gigabyte intern hukommelse, så hele musiksamlingen er velkommen på telefonen. Ja vidst er der ingen plads til hukommelseskort, men jeg siger det igen: Ffire gigabyte i 112 gram. Så er manglen helt undskyldt.

Høretelefonerne er små og smarte. Passer til alle og kan være i øret i lang tid uden irritation. Men til stor glæde for denne skribent, mener Sony Ericsson brugeren skal have mere.

Så med en genial slags forlængerledning, kan man sætte en fjernbetjening på høretelefonerne, ligge telefonen i den smarte, lille taske og kaste den i lommen uden at miste muligheden for at surfe igennem musiksamlingen.

Ikke tilfredsstillende brugervenlighed

Når man nu så begiver sig uden for musikkens territorium, så falmer prestigen og kvalitetsfølelsen stille og roligt. På trods af lang tid med menusystemet, så vender man sig aldrig rigtig til det.

Kombinationen af at man skal bruge de normale taster, trykke på den trykfølsomme skærm og dreje på Jog Dial-hjulet, tester ens tålmodighed og kommer til at virke klodset. På papiret dejligt at man får så mange navigeringsmuligheder, men det er bare alt for meget i praksis.

Selvom man har prøvet Sony Ericsson-telefoner med samme menustruktur, så går det bare ikke lige så hurtigt, som hos f.eks. Nokia. Men vent lige, menustrukturen er ikke det eneste velkendte i mobilen.

Mange gengangere fra før

Nu er jeg ikke meget for, at fjerne fokusen fra det lykkelige øjeblik med musikdelen, men udover musikfunktioner, hvor meget mere nyt får man i forhold til andre af producentens modeller?

Netværk, skærm, størrelse, vægt, design, styresystem og funktioner er præcist det samme som f.eks. M600i. Ikke, at det er dårligt, men forskellene mellem de to telefoner kan tælles på én hånd: M600i har fuldt QWERTY tastatur, W950i har udvidet musikdel og W950i har større hukommelse.

For Sony Ericsson-tilhængere er det nok ikke det store problem, men for dem der kan se fejlene fra tidligere telefoner, virker det overraskende, at man så får smidt næsten præcist det samme i hovedet.

Konklusion

Sony Ericsson W950i er en ultimativ musiktelefon. Sonys erfaring fra musikafspillere kan virkelig ses (og høres), og dette er til stor glæde for brugeren. Virkelig en nydelse.

Men ellers er der ikke så meget mere at komme efter. Andre funktioner er dem man kender fra tidligere, og underholdningen består udelukkende af musik.

Opsummering, godt nyt for musikelskere og Sony Ericsson-fans. Her er noget i vil holde af. Men for dem der måske ikke er helt inde i netop de to ting, så er der meget andet på markedet at gå efter.


- billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies