Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson W960i (produkttest)

Sony Ericsson W960i (produkttest)

Endelig ser det ud til, at der er kommet en topmodel, som samtidig passer i lommen. Læs her om W960i er lige så god, som specifikationer anslår.

Egentlig var det lidt af en overraskelse, der ventede undertegnede, da jeg pakkede Sony Ericsson W960i ud af kassen.

Var det ikke bare endnu en Sony Ericsson Walkman-mobil med udvidet musikafspiller, masser af hukommelse og bla bla bla? Tro om igen! Her er den første mobiltelefon som både kan alt - inklusiv ligge i lommen.

Overskuelig vægt og lækkert design
119 gram er bestemt ikke lidt, når man snakker mobiltelefoner. Men W960i's funktioner taget i betragtning, er vægten ganske enkelt imponerende. Og designet gør det hele endnu bedre.

Den nye Walkman-mobil kommer i et elegant finish med blank sort som primære farve. Kanten rundt om telefonen er hvid, som desværre forringer oplevelsen en smule.

W960i skinner langt væk af business, og telefonen er da også den perfekte mobil for forretningsmanden og direktøren. Den store skærm, de tætte taster og kontasten mellem den blanke forside og matte bagside, skal nok vække opmærksomhed, og når først funktionerne bliver vist frem, efterlades publikum garanteret mundlamme.

Funktioner, funktioner og atter funktioner

Når man sætter sig ned, og studerer W960i's funktioner venter der en syndflod af muligheder. Og imponerende nok virker intet af det meningsløst og "over the top".

Undertegnede har aldrig været vild med trykfølsomme skærme til "små" mobiltelefoner, da de simpelthen ikke har været brugbare. Men det har Sony Ericsson ændret på.

Endelig virker skærmen brugbar, og virker nærmest som en bro, der forbinder det elegante design med de brugbare funktioner. W960i beviser vigtigheden, for at udseende og brugbarhed hænger sammen - især i erhvervslivet.

De 262.000 farver gør sig godt ved film, videoopkald og lignende, og den trykfølsomme del passer godt med musikafspilleren, som er så vigtig for Walkman-mobiler.

TrackID virker godt i musikafspilleren, og lydkvaliteten er i top. Overførsel mellem computer og telefon kan gøres simpelt og hurtigt, mens fuld synkronisering kræver en smule mere af din tid.

Der kan ikke sættes en eneste finger på hverken digitalkameraet, Bluetooth'en, 3G'en, og WLAN virker imponerende godt. Mobilen fanger trådløse netværk hurtigere end en bærbar computer, og den indbyggede browser virker glimrende.

Man kunne skrive en hel bog om hukommelseskort kontra, en indbygget stor hukommelse. Men den indbyggede hukommelse med otte gigabyte virker, som et godt valg af producenten. Udvidelse er unødvendigt, og de otte gigabyte burde kunne holde til både forretning og fornøjelse.

Irritations-momenter

Selvom Sony Ericsson W960i virker som noget af det mest gennemtænkte på markedet, så er der desværre nogle ting, som kan skabe lidt for meget irritation.

Hastigheden i menuen er elendig. Symbian-styresystemet og UIQ-brugeroverfladen virker i sig selv uden problemer. Opbygningen er logisk, og kombinationen af Jog-Dial og den trykfølsomme skærm virker super, når man har vendet sig til det.

Men så kommer ventetiderne. Telefonen er langsom til, at opfatte tryk på skærmen. Der er ventetider, når man skal navigere rundt i menuen, og især indbakken - både mail og sms, kan virkelig gøre dig direkte sur på telefonen. Op til fem sekunders ventetid er alt alt for meget, når man har betalt over 4.000 kroner for en mobil.

Samtidig er den dedikerede Walkman-mobil dårligt placeret. Tidligere blev de tætte knapper nævnt i et positivt sammenhæng, men det medfører altså også et irritationsmoment.

Knappen sidder lige over 2'eren og mellem Tilbage- og Slet-knappen. Egentlig logisk, men man kommer meget nemt til, at give den et prik. Og så begynder opstarten af musikafspilleren, og med den elendige hastighed, bruger man pludselig en del af sit liv på, at trykke meningsløst på tasterne, mens man bliver rødere og rødere i hovedet.

Konklusion

Men alt taget i betragtning, er Sony Ericsson W960i en super high-end mobiltelefon. Du får et stykke multimedie i topklasse, hvor de vigtigste funktioner virker, som de skal.

W960i er en sværvægter, når det drejer sig om prisen. Men det er også retfærdigt, når man tænker på, hvor meget japanerne og svenskerne har proppet ned i de 119 gram. Og når man tænker på, at mobilen nok for det meste, henvender sig til forretningsfolk, burde prisen heller ikke være et problem.

Sony Ericsson W960i får fem ud af seks stjerner. Vi kommer tættere og tættere på det perfekte, men de to irritationsmomenter fjerner uden tvivl én hel stjerne. Det går bare ikke i en topmodel.

Men W960i kan bestemt anbefales.


Sony Ericsson W960i Walkman - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies