Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson W980i (produkttest)

Sony Ericsson W980i (produkttest)

Sony Ericsson melder selv om fremragende lydkvalitet, 8 GB kæmpe-hukommelse, musikfunktioner i massevis og en "klar lydoplevelse". Spørgsmålet er om W980i kan leve op til forventningerne.

Der var ærlig talt en del forventninger, da Sony Ericsson W980i landede på redaktionens bord. W980i har det højeste produktnummer i Walkman-serien, ergo er den topmodellen inden for Sony Ericssons musiktelefoner, creme de la creme, den skarpeste kniv i skuffen, you name it; W980i må være den bedste musiktelefon.

Men Sony Ericsson har da heller ikke tøvet med, at sætte forhåbningerne op.

 - "W980i Walkman-telefon sørger for, at musikken stadig lyder som den originale indspilning", lyder det klart og tydeligt fra Sony Ericssons produkthjemmeside.

Og sørger den virkelig for det?

Musik og lyd

Lad os starte fra en ende af. Lige meget om du bruger datakabel eller Bluetooth, tilslutter telefonen hurtigt og nemt til computeren. Det medfølgende PC Suite er overskueligt designet, og overførsel af musikfiler - eller andet data, går som en leg.

På telefonen er Walkman-afspilleren en af de bedste af dens slags. SensMe, TrackID og Shake Control fungerer som de skal, og selve Walkman-afspilleren virker gennemtestet.

Navigering i musikmenuen virker fint - både med telefonen åbnet og lukket. I lukket tilstand skal man dog lige vende sig til, at sætte tastaturlås til, når man ikke vil bruge telefonen. Ellers begynder musikafspilleren pludseligt i lommen. Men som sagt, drejer det hele sig om tilvænning.

Selve musikkvaliteten er også i topkvalitet - noget af det bedste til mobiltelefoner. På samme tid er det medfølgende headset i højeste kvalitet. Sony Ericsson skal til gengæld passe på med, at få storhedsvanvid.

Det hedder overdrivelse fremmer forståelsen - ikke overdrivelse frem for forståelse. Man skal altid sige, at ens produkt er det bedste, men W980i kan altså ikke afspille lyd i indspilningskvalitet.

Design og brugervenlighed

Ligesom med musiknavigationen, kræver menu- og telefondesign en smule tilvænning. Knapperne er det mest specielle ved W980i. Designet er langt fra brugervenligt, men det passer egentlig godt til resten af telefonen, når man får lidt tid til, at tænke over det. Og efter nogle dage, har man vænnet sig til den.

W980i er overraskende lille, overfladen er endda mindre end W760i. Ligeledes er tykkelsen holdt på niveau med W760i.

Den spejlblanke overflade giver et fedt indtryk, og hele den udvendige brugeroverflade er lækkert designet. Musiknavigationen er næsten nemmere udvendig end, når telefonen er åben.

Menusystemet er Sony Ericssons standard, og det virker som det skal. Der er ingen ventetider, og W980i har helt sikkert fået nok bærekraft.

Andet

Udover musik og det nye design, er der ikke så meget andet at fremhæve ved W980i. Det er tydeligt, at det er en topmodel, ikke bare indenfor Walkman-serien, men generelt set. Kvaliteten er bare i top.

Kameraet og skærmen er ikke særlig imponerende. De er tilfredsstillende, men det er tydeligt, at fokus ikke er lagt her. Til syneladende har det ikke en gang været plads til autofokus.

Og præcis som kameraet og skærmen, er alt andet i W980i "standard". Ingen optimeret internetbrowser, ingen GPS, ingen trådløst netværk - intet udover det sædvanlige. Bluetooth virker, Turbo 3G virker og spil virker.

De 8 GB intern hukommelse er specielt, men det er påkrævet, da W980i ikke har plads til hukommelseskort. Denne løsning er dog rigtig god. 8 GB er helt tilpas.

Konklusion

I skrivende stund er prisen uden abonnent 3.000 kroner, hvilket ærligt talt er for meget. W980i er en glimrende telefon, men det eneste "ypperligt" ved den er musikafspillereren og designet - og det er altså ikke de penge værd.

Hvis det designet ikke lige er dig, men musikafspilleren er vigtig, kan man lige så godt vælge en billigere Walkman-mobil, f.eks. W760i til lige over halvdelen af prisen.

Thumps up til musikafspilleren og designet. Det skal Sony Ericsson have kredit for. Men at lave en topmodel i en så populær serie, og ikke give den mere end det, er ikke godt nok.

Sony Ericsson W980i får 3 stjerner ud af 6 mulige. En for designet, en for musikafspilleren og en for at det virker. De tre manglende skyldes skuffelsen over, at en topmodel ikke har mere at byde på, at Sony Ericsson lover mere lyd end man får, samt den for høje pris.


Sony Ericsson W980i Walkman - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Andreas Krogh 16-03-2010 14:11:15

hej jeg lagde mærke til i ikke fortalte om den indbyggede fm sender den er vildt smart den ligger i indstillinger i walkman'en den er god nok hvis du har mobilen tæt på men hvis den er ca. 10 meter væk er den dårlig fx i en bil skal du holde mobilen oppe for at høre din musik i radioen og man skal bruge en tom station på alle radioer ellers er mobilens signal for svagt

0 0
johannes 03-09-2008 10:18:13

Nu har jeg surfet rundt på forskellige hjemmesider og, har fundet sony ericssons mening med at det er en top model. Jeg har erfaring med hvad folk med mobiler ( i hverdagen i skolegården med vennerne, og mødre og ældre mennesker) gerne vil ha og har fundet den rette mobil og det er w980i. En mobil som spiller rigtig rigtig god musik kvalitet, har et flot design, et udemærket kamera og så KAN DEN DET DEN SKAL. Det er det folk vil ha. De vil ikk ha en for indviklet mobil med touch,gps internet, svære menuer. De vil ha en mobil der ser flot ud og som kan det den skal. svaret på sony ericsson top model er at det er det folk vi ha fordi de har ikke brug for mere end det de kan finde i w980i. Jeg gir den * * * * * ud af fem stjerne fordi det er svaret på den trætte kunde der vil ha en mobil der er til at finde ud og som kan det nødvendige...

skrevet af
johannes

0 0

Om brug af cookies