Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson Xperia X2 - de første indtryk

Sony Ericsson Xperia X2 - de første indtryk

Mobiltest: Xperia X2 er Sony Ericssons nyeste bud på en erhvervsterminal. Touchskærm og komplet fysisk tastatur er noget af det som skal sælge X2. Vi tester mobilen, og ser om den holder.

Ser vi på specifikationerne for Xperia X2 er den største umiddelbare forskel fra forgængeren Xperia X1, at kameraet er 8,1 megapixels i stedet for de tidligere 3,2 megapixels.

Skærmstørrelsen er desuden steget fra 3,0 til 3,2 tommer mens styresystemet fortsat er Windows Mobile blot i den nyeste version 6,5.

Tanken omkring "paneler" som brugerne selv kan justere, har Sony Ericsson holdt fast i, dog ikke mere end at man selv skal opsøge dem, da X2 som standard starter op i Windows Mobile-mode.

Utrolig langsom

Sony Ericsson har oplyst os, at softwareversionen på den X2 vi har modtaget endnu ikke er den endelige. Hvilket mobilkøberne kan være rigtigt glade for.

Testversionen vi har modtaget, er i perioder vanvittig langsom. Fra en frisk opstart bliver den træt efter nogle få timers brug, og man kan godt forberede sig på 5-7 sekunders ventetid, mens skærmbilledet vendes fra stående til liggende. Opstart af kameraet kan i perioder snildt tage et halvt minut.

Fra opkaldslisten kan man i perioder ikke ringe folk op med mindre hele telefonnummeret tastes. Altså ikke noget med bare lige at klikke på navnet.

Også hele touchinterfacet opleves både trægt og sløvt. Det virker som om, at Sony Ericsson på næsten samme hardware som tidligere, har smidt et styresystem ind, som kræver endnu mere af produktet.

Jeg er klar over, at den endelige salgsversion måske ser anderledes ud. Men uanset hvad, så bør hastigheden tjekkes ud i en forretning, inden produktet bestilles.

Vi håber det bedste og afventer en softwareopdatering.

Den fysiske udformning

X2 er designet en smule anderledes end forgængeren, men holder dog stilen.

Noget af de første der bemærkes er knapperne på fronten, som næsten ingen klikrespons har, når der trykkes på dem.

Det fulde tastatur er derimod fantastisk lækkert. Det reagerer godt, når man skriver og både forhøjning og afstand, på de små taster er rigtig fine.

I vores version ligger æøå på piletasterne. Det betyder, at man ikke kan gå op eller ned i et skærmbillede, men må benytte den berøringsfølsomme menu-navigationstast lige under touchskærmen.

Windows Mobile klassiker

Det tegner til, at Xperia X2 bliver en rigtig Windows Mobile telefon.

Skærmen er trykfølsom, og der medfølger en betjeningspind (stylus) - sidstnævnte er også en tvingende nødvendighed, da Windows Mobile langtfra er fingervenlig.

Hverken redigering af kontakter eller kalenderaftaler er tilpasset, så ens fingre kan benyttes - dette er i øvrigt helt gennemgående i mobilen.

Men alligevel kan X2 godt blive et erhvervshit for dem, som holder af den gamle Windows-mobile platform, hvor alt skulle foregå med stylus.

Konklusion må vente

Som nævnt er denne version af Xperia X2, der er sendt ud til anmelderne langt fra optimal.

Derfor er det heller ikke muligt at komme med en samlet konklusion på, om X2 er bedre end X1 eller om X2 overhovedet er værd at købe.

Vi bringer den endelige test, når Sony Ericsson har haft tid til at justere og trykke rundt i softwaren.

Indtil videre er X2 et "no go".


- billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

janni 03-04-2010 18:57:48

hvornår regner i med at have en ny test af x2 klar? vil gerne læse mere om hvordan den er inden jeg køber den og om det i det hele taget er værd at købe..

0 0
Mobilsiden.dk 04-04-2010 11:37:05

Hej Janni. Umiddelbart har vi ikke gjort mere med X2. Tror også Sony Ericsson har rettet deres fokus på X10 i stedet.

0 0

Om brug af cookies