Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson Z520i: Cool teenagemobil i billig indpakning

Sony Ericsson Z520i: Cool teenagemobil i billig indpakning

Sony Ericsson Z520i er en rigtig teenagemobil, som lyser, når telefonen ringer. Desværre indeholder telefonen ingen musikafspiller eller radio. Heller ikke kvaliteten svarer til mobilens flotte udseende.

Cool teenager-design

Sony Ericsson er på gaden med en mobiltelefon til teenagerne. Og når det skal handle om design rammer producenten plet. Faktisk er det længe siden, jeg har set en mobil, som designmæssigt rammer sin målgruppe så godt som Z520i.

Telefonen er super fed og smart at se på. Den er lille og fiks og minder i stilen lidt om den nye walkman-mobil W550i med det lille ”håndtag” i toppen.

Z520i er på en og samme tid en lækker kombination af det klassiske og det særprægede. Når den ligger stille på bordet, ligner den en flot og moderne mobiltelefon. Men når den ringer, forvandler den sig til en sprudlende partymobil af den fede slags. Et blåt lys lyser nemlig hele vejen langs klappen som et andet disco-show, indtil telefonen bliver svaret. Det er en rigtig fræk detalje, som uden tvivl vil falde i enhver teenagers smag. Desuden tør jeg godt love, at det kan få folk til at dreje hovederne, når du er i byen med vennerne en fredag aften.

Desuden bør det nævnes, at pakken med Sony Ericsson Z520i indeholder et ekstra cover til telefonen i en fed pastelfarve. Min testtelefon var mælkehvid, mens det ekstra cover havde en dejlig lyseblå farve. Det er prisværdigt, at en producent har udstyret mobilpakken med et ekstra cover. For det er alt andet lige rart at have noget at skifte med – uden at skulle ud og spendere yderligere.

Telefonen er super fed og smart at se på. Den er lille og fiks og minder i stilen lidt om den nye walkman-mobil W550i med det lille ”håndtag” i toppen.
Telefonen er super fed og smart at se på. Den er lille og fiks og minder i stilen lidt om den nye walkman-mobil W550i med det lille ”håndtag” i toppen.

Dårlig kvalitet

Når det kommer til brugervenlighed er min anmeldelse af Z520i desværre knap så positiv, som da jeg omtalte design. For teenage-mobilen føles slet ikke så godt i hånden, som den ser ud. Den er nemlig fremstillet i et materiale, som mildest talt føles som billig plastik, hvilket ødelægger helhedsindtrykket af mobilen.

Z520i er en klaptelefon, og det billige plast-materiale gør, at telefonen ikke så nemt vippes op med en enkelt finger. I stedet skal man holde telefonen med den ene hånd og åbne klappen med den anden, hvilket er lidt stenalderagtigt. Når man har en travl dag med tasker, poser og andet, ville det være rart at kunne svare sin mobil med et enkelt greb i lommen.

Desværre stopper den dårlige materialekvalitet ikke her. Også skærmen er af en kvalitet, som jeg aldrig har set magen til.

En mobiltelefons skærm bliver fedtet og skal derfor tørres af en gang imellem – det ved alle. For mit vedkommende sker denne aftørring normalt på låret af mine bukser eller i bluseærmet, når jeg er på farten. Men det kan man ikke gøre med Z520i. For rammer du så meget som en lille syning på din bluse, kan du godt forvente, at det sætter sine mærker på skærmen i form af små ridser. Det er ganske enkelt ikke godt nok – specielt ikke når man husker, at telefonens målgruppe er teenagere, som tager deres mobiler med overalt; Fester, skole og sport er blot nogle af de steder, hvor mobilen kan risikere at få nogle knubs. Derfor burde Sony Ericsson have tænkt sig bedre om, da de valgte materialerne til Z520i.

Der er dog én positiv ting ved brugervenligheden – nemlig menuerne, som er nemme at navigere i. Desuden er jeg stadig meget begejstret for Sony Ericssons telefon-intro, der guider brugeren gennem de vigtigste indstillinger som tid og dato. Det var der andre producenter, der kunne lære noget af.

Sony Ericsson Z520i
Sony Ericsson Z520i

Hvor bliver musikafspilleren af?

Z520i indeholder de mest almindelige funktioner som SMS, MMS og VGA kamera, som enhver teenagemobil skal have. Desuden har telefonen bluetooth, hvilket jeg i første omgang undrede mig lidt over. Men her har Sony Ericsson haft hovedet med sig. For selvfølgelig skal teenagere kunne overføre billeder, ringetoner og lignende til hinanden – nemt og hurtigt. Desuden bør man ikke glemme, at bluetooth er mere og mere brugt – der findes såmænd en dating-service, som er baseret på bluetooth.

Til gengæld skuer det mit øje, at Z520i ikke byder på musik af nogen art. Hverken Mp3-afspiller eller FM-radio kunne det blive til. Og det er ikke bare fordi jeg ved, at Sony Ericsson er ekspert i walkmanmobiler, at jeg efterlyser en musikafspiller. Jeg mener faktisk det er forventeligt at en telefon, som har teenagere som dens målgruppe, at den kan spille musik.

Det er derfor med skuffelse, at jeg må fortælle naboens datter, at det ikke er nok at lokke hendes nye drømmemobil ud af forældrene. Hun kan også lige så godt begynde at plage om en Mp3-afspiller, hvis hun ikke vil gå glip af at høre sine yndlingsnumre på farten. Men så er det jo heldigt, at det snart er jul!

Konklusion

Z520i er en rigtig fed mobiltelefon, som designmæssigt rammer sin målgruppe med et pletskud. Det blå disco-show, når mobilen ringer, er en fed detalje, som de fleste teenagere vil sætte pris på.

Til gengæld er der andre områder, hvor Sony Ericsson-mobilen ikke lever op til forventningerne. Materialerne er ganske enkelt for billige – både når det drejer sig om cover og skærm.

Desuden er det en decideret mangel, at telefonen ikke er udstyret med hverken musikafspiller eller FM-radio. Det kunne man godt have forvente af en mobiltelefon som for det første henvender sig til teenagere og som for det andet koster omkring 1700 kroner uden abonnement.

Alt i alt bliver det til tre stjerner til Z520i. Godt nok er der flere mangler, som Sony Ericsson bør rette op på. Til gengæld høster telefonen point for det fede disco-show, som er noget nyt og iøjnefaldende.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies