Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Telia Navigator (produkttest)

Telia Navigator (produkttest)

Trænger du til GPS, men har ikke mobilen til det? Tvivl ikke, Telia er kommet med en løsning, der passer til næsten alle. Vi har testet Telia Navigator...

Der er godt nyt til GPS-brugere. I tider med GPS direkte på mobiltelefonen, for eksempel Nokia 6110 Navigator (topscorer i test), har Telia sendt et alternativ på markedet. Men kan Telia Navigator stille noget op mod topscoreren fra Nokia? Eller ender vi op på en ødemark i stedet for den ønskede adresse?

Først og fremmest skal Telia have ros. De har tilbudt en service til alle danskere, som normalt kun findes på et antal telefoner, der kan tælles på to hænder. Og hvilken service! Telia har fulgt med i timen, for mens 3 og TDC ligger og roder med mobil-tv, har Telia læst deres lektie og kommet med en service, som ifølge analyser er mere efterspurgt end mobil-tv.

Men GPS er længe blevet tilbudt - også via mobiltelefonen, og det gode spørgsmål er om Telia kan hamle op med disse tilbud.

Bare rolig, det ser lyst ud.

Selve programmet er godt opbygget, og passer helt perfekt til telefonens interface (i dette tilfælde Nokia E61i, altså Symbian Series60). Menuer er simpelt opbygget, og man kan nemt navigere rundt i programmet.

Interfacet under navigation ligner samtidig normale GPS-enheder. Under kørsel får man retninger på skærmen (og læst op af en venlig dame, som mestrer et utal af sprog) sammen med forventet ankomsttidspunkt og diverse andre ting. Ved et enkelt klik, kan du få hele ruten opstillet som tekst eller kort.

Kortet til Danmark virkede upåklageligt både på Sjælland, Fyn og Jylland. Under køreturer gennem blandt andet Århus, Odense, Kerteminde, Køge og København, var den eneste nævnværdige fejl manglen på en ringvej ved Odense, som til gengæld også manglede på alle andre GPS-enheder. Altså software der bare virker.

Jeg ville umiddelbart give Telia en høj karakter, men det lille stykke ekstra mangler. Når det nu er så smart med GPS på mobiltelefonen, hvorfor drager man så ikke fordel af det, og giver mobil-GPS'en nogle funktioner, almindeligere GPS'ere ikke kan hoste op med?

Jo, selvfølgelig kan man ringe op, mens man er inde i programmet. Det er trods alt et krav, da man kan det på almindelige GPS'er (via mobiltelefonen). Men hvad med, at kunne overføre sine telefonkontakter til programmet, og bruge dem som destination i stedet for, at skulle skrive dem ind hele tiden? Så kunne det hele spille sammen.

Integration er nøgleordet, og det har Telia Navigator ikke. Det fungerer som det skal, og det er alle tiders. Hvis du ikke vil investere i en dyr GPS, kan du nemt og forholdsvis billigt abonnere på det via telefonen - glimrende.

Men hvis Telia skal lave et topprodukt, så mangler innovationen og det smarte. Og netop manglen på alt det smarte (som man altså burde kunne forvente), trækker gevaldigt ned i karakteren.

Desværre Telia. Udvikel, opdater og kom igen med noget bedre. Indtil da, er der ikke forskel på GPS og mobil-GPS.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies