Test: B&O Earset – Poleret lyd, spoleret design

Anmeldelse: B&O satser på lyden med et sæt trådløse in-ear hovedtelefoner. Vi har haft B&O Earset til test og her er vores mening.

Test: B&O Earset – Poleret lyd, spoleret design

Lad os slå det fast med det samme: Det er ikke meningen, at man skal træne med disse hovedtelefoner. Faktisk vil du virkelig gerne undgå at svede mens du bruger dem. Det er meget klart, at B&O har fokuseret på design og lyd, og med design mener jeg bestemt ikke pasform.

B&O Earset kommer i en klassisk B&O indpakning med opladerkabel, tre sæt skumdæksler, som B&O kalder dem, og en sød lille fløjlspose som man aldrig kommer til at bruge. Opladningen sker via USB-C, hvilket er en fryd for en hver der bruger sine hovedtelefoner meget, og derfor har behov for en lidt hurtigere opladning. 5 timer kan det lille batteri klare, og jeg må indrømme at jeg aldrig nåede at dræne dem. Det skyldes nok igen, at B&O Earset kan oplades forholdsvist hurtigt.

Fordele:

  • Suveræn lyd
  • Brugervenlig
  • BeoPlay App hjælper dig med at skræddersy din musikoplevelse

Ulemper:

  • Pris
  • Umanerligt ukomfortable
  • Generende ledning
  • Egner sig ikke til at have med på farten
 
Earset open box
B&O Earset. Foto: Mobilsiden.dk

Om B&O Earset

B&O Earset er et sæt in-ear hovedtelefoner i den tungeste prisklasse. Med en pris på 2.299 kroner er Earset dyrere end mange andre high-end hovedtelefoner som eksempelvis Sennheiser Momentum, så man må forvente noget lyd i særklasse. Designet er, efter min mening, meget industrielt. Men det er flot udført og de virker robuste, så man frygter ikke at ødelægge dem, hvis man kommer til at sætte sig på dem.

Det første man ser, når man åbner æsken, er selvfølgelig selve hovedtelefonerne. Jeg har været så heldig at få et sæt i såkaldt Graphite Brown, men de fås også i helt sort og mere iøjenfaldende hvid. Under hovedtelefonerne finder man det nødvendige tilbehør og quick-start guiden. Et hurtigt kig i guiden fortæller mig, at jeg skal montere de medfølgende skumdæksler over ørestykket.

Her rammer jeg min første forhindring. De små skumdæksler er bare ikke egnede til mennesker, med fingre tykkere end et spædbarns. I første forsøg formår jeg simpelthen at rive skummet i stykker. Heldigvis har B&O smidt lidt reservedele i æsken, og i andet forsøg lykkedes det mig endelig at få skumdækslet på ørestykket.

Næste skridt er at koble op til min telefon.
Parringen med telefonen gik super nemt og BeoPlay-appen tillod mig endda at navngive headsettet, så min telefon ikke bliver forvirret, hvis vi nu skulle møde et andet Earset i toget.

Derefter går det glat med at slukke og tænde hovedtelefonerne efter behov. De tilslutter sig telefonen inden for få sekunder og jeg har endnu ikke oplevet udfald i forbindelsen. Det eneste irritationsmoment for mig er, at tænd/sluk foregår ved at holde play/pause nede. På en Android enhed starter den så Google Assistant inden den slukker, hvilket betyder, at man skal holde knappen inde i et godt stykke tid. Udover det foregår skift af sang, start, pause, skru op og skru ned fuldstændigt upåklageligt.

Earset
B&O Earset. Foto: Mobilsiden.dk

Lyden er god. Lyden er rigtig god!

Det absolut bedste ved B&O Earset er lyden. Jeg kan simpelthen ikke sætte en finger på noget. Grundlyden i sig selv er ganske glimrende, men BeoPlay-appen lader dig finjustere lyden så den passer, ikke bare til hver genre, men til hver sang. Jeg har hørt alt fra James Blunt til Slayer og med et par små justeringer hist og her, er lyden lige god hver gang. B&O Earset formår at producere dyb og rungende bas samtidig med en klar diskant, så ingen af musikkens elementer går tabt. Det er en sjældenhed, at man kan nyde alle detaljerne i sin yndlingsmusik, i et sæt in-ear hovedtelefoner.

Et andet stort plus er, at lyden går rent igennem ved moderat lydstyrke. Du behøver ikke være den generende type i bussen, der skal delagtiggøre resten af passagererne i din musik. Musikken bliver ikke overdøvet af snak fra sidemanden eller trafikstøj, på trods af at lydstyrken kun er på 50 %. Det er virkelig behageligt.

Læs også: Test: Jabra Elite Active 65t – Frihed uden ledninger

Earset
B&O Earset. Foto: Mobilsiden.dk

Designet fra helvede ødelægger oplevelsen

På trods af den absurd gode lyd, så taber B&O Earset det hele på design. Noget af det vigtigste med hovedtelefoner er, at de er behagelige at bære. Det er Earset overhovedet ikke. Faktisk er Earset det mest frustrerende jeg længe er blevet udsat for.

Hovedtelefonerne er deciderede smertefulde at have på. Det er som at have et par sko som lige akkurat ikke passer, og derfor giver vabler. Et in-ear system som aldrig kommer til at passe inde i øret, med et skumdæksel som sidder og kradser i dine ører, hvilket resulterer i sår, hvis du har dem på mere end et kvarter ad gangen. Det er simpelthen forfærdeligt. Ledningen er lavet i skridsikkert gummi, hvilket gør at den nærmest klæber sig fast i nakken. Det ødelægger hele funktionaliteten ved et trådløst headset, da ledningen alligevel formår at flå ørestykket ud af øret på dig. Det er så ærgerligt fordi lyden er så god.

Rent æstetisk synes jeg, at B&O har ramt plet. Men det er en begynderfejl at gå på kompromis med brugeroplevelsen fremfor udseendet. Her er det svært at se, at B&O er en sværvægter på markedet.

Læs også: Test: B&O BeoPlay P6 – Luksus på både lyd og design

Alt i alt er B&O Earset et middelmådigt headset med store ambitioner. Lyden er suveræn men designet er elendigt. Det fungerer rigtig godt til at sidde hjemme i sofaen og hygge med en kold øl og en god gang Guns N’ Roses, men det egner sig ikke til musik på farten.

Og hvad er så pointen? Jeg vil i hvert fald ikke betale 2.299 kroner, for et trådløst headset som alligevel er bedst hjemme i stuen. Hvis bare B&O får pasformen på plads næste gang, kan jeg ikke se et bedre alternativ. Men lige nu er der lang vej hjem.

Jeg vælger at give tre meget små stjerner, fremfor to store stjerner, udelukkende på grund af lyden. Hvis jeg skulle bedømme ud fra funktionaliteten, så ville jeg give en enkelt stjerne for den pæne farve.

bogo earset

Sidste tilføjelse til historien

Få den kronologiske fortsættelse i sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om emnet. mobilsiden kunne ikke lade være. d. 5/6/2018 gik vi videre med temaet i historien om Nu kan du købe OnePlus Bullets Wireless – Følg det videre forløb her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..