Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Test: JBL Xtreme 2 - Svært ikke at elske den

Test: JBL Xtreme 2 - Svært ikke at elske den

Xtreme 2 er en ny overdimensioneret transportabel højttaler fra JBL. Den er ikke et stilikon, men til gengæld spiller den gladeligt festen op.

JBL Xtreme 2
JBL Xtreme 2
Foto: Mobilsiden.dk

JBL er tilbage med en efterfølger i deres Xtreme-serie: JBL Xtreme 2. Og ja, for en højttaler som skal være transportabel, så er den ganske ekstrem. Med god grund så følger der en skulderstrop med, så den er lidt lettere at slæbe med til næste poolparty. 

Den er måske ikke den kønneste højttaler, og ligger designmæssigt langt fra fx BeoPlay P6, men det er heller ikke ideen med den. Jo, den vil sagtens kunne fungere som højttaler i hjemmet, men Xtreme 2 er bygget til fest. Den spiller højt og elsker tung musik, er lavet i holdbart stof, er vandtæt og har et indbygget batteri på hele 10.000 mAh. Det svarer til 15 timers spilletid, så festen går sikkert kold inden JBL Xtreme 2.

Men JBL Xtreme er heller ikke billig med sin vejledende pris på 2.499 kroner.

Test: Ultimate Ears Wonderboom - Den ultimative minihøjttaler

Fordele:

 • Den spiller højt og basfyldt
 • Let betjening med gode knapper
 • Solidt bygget
 • Vandtæt IPX7 certificeret
 • Den kommer med bærestrop
 • Indbygget kapselåbner
 • Fremragende batteri

Ulemper:

 • Den er ikke et stilikon
 • Den er stor og tung
 • Dyr
 • Ingen USB-C
 

JBL Xtreme 2 kommer med skulderstrop.
JBL Xtreme 2 kommer med skulderstrop.
Foto: Mobilsiden.dk

Et maskulint udseende

JBL Xtreme 2 ser ud som den spiller: Stort, tungt og en anelse drenget. Jeg er ikke sikker på at lillemor ville synes om, at denne her flyttede ind i stuen. Den ser ret bombastisk ud og den er også blevet døbt "bazookaen" her på Mobilsidens kontor. 

Den er til gengæld holdbar. Den vejer ca. 2.4kg og har et ydre i slidstærkt stof og stødabsorberende gummihjørner og fødder. Den virker ufatteligt solid og der er ikke en finger at sætte på byggekvaliteten. Den er desuden IPX7 certificeret, så en dykketur i poolen er den heller ikke bange for.

Der medfølger en skulderstrop, med indbygget kapselåbner, så man lidt lettere kan transportere den rundt. 

Adapter og kabel til opladning medfølger også i salgsæsken. Desværre er der stadig microUSB indgang og ikke USB-C.

Der er indgang til opladestik, opladning af mobiltelefon, microUSB og 3.5mm jackstik.
Der er indgang til opladestik, opladning af mobiltelefon, microUSB og 3.5mm jackstik.
Foto: Mobilsiden.dk

Hvad skal der på? Der skal bas på!

JBL Xtreme er bygget op omkring fire højttalere: to diskant enheder samt to basenheder. To dobbelte basradiatorer har til opgave at sørge for, at Xtreme 2 altid spiller klart når der skrues op. Der er her ikke tale om en reference højttaler, men i stedet om en lyd bygget til festen. Det er voldsom bas, hvor der ikke er voldsomt meget fokus på de små detaljer i musikken. Det er ikke fordi diskanten er ikke-eksisterende og mellemtonen helt forsvinder i bassen, men den er bare ikke helt så korrekt-spillende som fx BeoPlay P6. Men det gør ikke noget.

Ved lavere volume spiller den med en skøn bund, og det lyder faktisk rigtig godt. Skruer man op, så bliver bassen mere buldrende og en anelse mudret. Men til gengæld fylder det let rummet op og omfavner én, så man får lyst til at høre mere. Den spiller specielt rock, metal og elektronisk musik godt.

Jeg er normalt mere til den mere korrekte lyd fra fx BeoPlay P6 eller Ultimate Ears MegaBoom 3, men jeg kan simpelthen ikke lade være med at elske Xtreme 2. Man får klart lyst til en kold øl i solen, sammen med vennerne.

Fremragende byggekvalitet og gode knapper på JBL Xtreme 2.
Fremragende byggekvalitet og gode knapper på JBL Xtreme 2.
Foto: Mobilsiden.dk

Den spiller længe, men sørg for at have den ladet op

JBL Xtreme kommer med kabel og adapter i kassen, og kan desværre ikke oplades via USB indgangen. Derudover så tager en fuld opladning 3.5 timer, så husk at lade den op inden festen. Når den først er ladet op, så holder den altså strøm i op til 15 timer. Det sørger det store 10.000 mAh batteri for.

Vi har haft JBL Xtreme 2 spillende på kontoret de sidste dage, og har endnu ikke ladet den op igen. Vi har dog heller ikke spillet voldsomt højt, hvilket vil gøre det en anelse svært at arbejde. Men indtil videre er vi ganske imponerende over batteriet.

Der er desuden USB udgang, så du kan lade mobiltelefonen op, skulle det være nødvendigt.

Skulderstroppen på JBL Xtreme 2 har indbygget kapselåbner. Godt tænkt JBL.
Skulderstroppen på JBL Xtreme 2 har indbygget kapselåbner. Godt tænkt JBL.
Foto: Mobilsiden.dk

Svært ikke at elske JBL Xtreme 2

JBL Xtreme 2 er ikke den typiske transportable bluetooth højttaler. Den kaster sig ud på dybt vand med et bombastisk udseende og voldsomme bas. For ikke at nævne den indbyggede kapselåbner. Det er atypisk, gennemført og vi elsker det. Jo mere man bruger JBL Xtreme 2, desto gladere bliver man for den. 

Den er holdbar, spiller længe, spiller højt og med en fantastiske dybde. Vi kan kun anbefale JBL Xtreme 2, på trods af den høje pris på 2.499 kroner. 

Så er det op til den enkelte at vurdere, om de vil slæbe en højttaler til 2.499 kroner med til en fest.

JBL Xtreme 2 får 5 ud af 6 stjerner.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies