Test: OnePlus 7T – Nærmest Pro

Anmeldelse: OnePlus 7T bringer flagskibs-værdige specifikationer ned på et lidt mere spiseligt prisniveau. Her er vores test af den.

Test: OnePlus 7T – Nærmest Pro

Der er ikke gået længe siden sidste OnePlus’ lancering, faktisk under et halvt år. Hvor meget kan der nå at ske på et halvt år? Mere end man skulle tro. OnePlus 7T er 400 kroner dyrere end dens forgænger, til gengæld er der en del nyheder ombord: Blandt andet et tredobbelt kamera med nyt design, en skøn 90Hz-skærm, endnu hurtigere opladning, en lidt hurtigere processor og flere andre små forbedringer.

Jeg har brugt OnePlus 7T som min faste telefon den sidste uges tid, og det har været en virkelig god oplevelse. Faktisk vil jeg gå så vidt at sige, at den er den bedste OnePlus-mobil nogensinde, hvis man tager prisen i betragtning. Her er vores anmeldelse af OnePlus 7T.

OnePlus 7T: Fordele og ulemper

Fordele:

  • Stor, flot og flydende 90Hz-skærm
  • Top ydelse
  • OxygenOS giver den bedste Android-oplevelse
  • Godt allround kamera
  • Endnu hurtigere opladning
  • Stereohøjtalere
  • Meget mobil for pengene

Ulemper:

  • Ingen trådløs opladning
  • Ingen IP-certificering
 
OnePlus 7T
OnePlus 7T har en større skærm og en mindre notch. Foto: Mobilsiden.dk

Designet på OnePlus 7T

Godt nok har OnePlus 7T en større skærm end forgængeren, men er faktisk ikke meget større. Mere præcist er den 3,2 millimeter højere og lidt smallere og tyndere end OnePlus 7. Skærmen er derimod vokset fra 6,41 til 6,55 tommer. Den større skærm er blandt andet opnået ved, at gøre OnePlus’ vanddråbe notch 31 procent mindre og lidt mindre kant omkring skærmen.

Hey, er det den nye OnePlus 7T?

OnePlus 7T er beskyttet af Gorilla Glass 5 på både bag- og forside. Godt nok er det hærdet glas, men det er også bare glas. OnePlus laver en lang række lækre covers til den, som med stil kan beskytte den skrøbelige yderside. Designmæssigt ligner OnePlus 7T forgængeren – i hvert fald indtil man får vendt den om. Udover nye flotte farver, så har OnePlus 7T fået nyt kameradesign, der skal give associationer til professionelle kamera objektiver. Denne gang har brugeren tre linser til rådighed, men mere om kvaliteten af disse senere. Om man kan lide det nye design er en smagssag, men det er anderledes og der bliver langt mærke til det. Sjældent har jeg oplevet så mange, der har henvendt sig til mig og udbrudt: “Hey, er det den nye OnePlus 7T?”. Det siger måske også noget om mærkets popularitet.

Der er heldigvis stadig blevet plads til gode stereohøjtalere og den velkendte og ofte undervurderede Alert Slider, hvor man hurtigt kan skifte mellem lydløs, vibration og lyd. Ligesom tidligere har OnePlus ikke investeret i en IP-certificering, men bekræfter, at den er fint beskyttet mod en regnbyge. Et hovedtelefonstik er der heller ikke i denne omgang og heller ingen trådløs opladning.

Specifikationer på OnePlus 7T

Oneplus 7T specifikationer
 Mål og vægt  160,9 x 74,4 x 8,1 mm
190 gram
 Skærm 6,55″ Fluid AMOLED 90Hz
1080×2400 pixels
Gorilla Glass 5
 Chipsæt Snapdragon 855 Plus 
 Batteri 3800 mAh
Warp Charge 30T
 RAM 8GB 
 Lagerplads 128GB
UFS 3.0
 Kamera 48 MP, f/1.6 med OIS
12 MP, f/2.2, 2x optisk zoom
16 MP, f/2.2 ultra vidvinkel
 Software Android 10
OxygenOS 10
 Andet Stereohøjtalere
Dolby Atmos
Bluetooth 5.0
Fingeraftrykslæser i skærmen 
OnePlus 7T
Stereohøjtalerne gør det godt. Der er ikke noget hovedtelefonstik i OnePlus 7T. Foto: Mobilsiden.dk

90Hz-skærm til billigere penge

OnePlus 7T har en stor 6,55 tommer AMOLED-skærm på 1080×2400 pixel, produceret af Samsung, med samme pixeltæthed som forgængeren. Den store nyhed er forbedringen af opdateringshastigheden, der i OnePlus 7T nu er oppe på 90Hz. I min test af OnePlus 7 Pro udtrykte jeg stor glæde over dette, og jeg har stadig ikke fået hænderne ned over det. Nu kan man altså få det i en mobiltelefon til 4.699 kroner. Scrolling, animationer og daglig brug af mobilen føles SÅ utroligt lækkert.

OnePlus 7T er en af de første smartphones med den hårdtpumpede opdatering af Snapdragon 855, som har fået navnet 855 Plus. Det er præcis samme kerner, men de er blevet overclockede og yder derfor lidt bedre. OnePlus 7T føles i det daglige ikke hurtigere end OnePlus 7, men mere overskud skal man ikke klage over.

Der er 8GB RAM og 128GB lagerplads, uden mulighed for at udvide med MicroSD-hukommelseskort. Ligesom sidst er lagerpladsen lynhurtig med den nye UFS 3.0-teknologi. OnePlus 7T griner af alt hvad man kaster efter den: alt bliver åbnet lynhurtigt, afviklet helt flydende og holdt i RAM-hukommelsen klar til brug. Man kan ikke sætte en finger på ydelsen i OnePlus 7T, der føles hurtigere end alle andre Android-flagskibe. Noget af æren går til uden tvivl til OnePlus’ fremragende Android-software.

Stereohøjtalerne i OnePlus 7T er med til, at give en oplevelse, når man ser video, Youtube eller spiller spil. Der er Dolby Atmos og en rigtig god stereo separation.

Lyden under samtaler opleves som rigtig god og mobildata har fungeret helt fejlfrit.

OxygenOS med Android 10 er fantastisk

Android er godt og producenternes brugerflader bliver hele tiden bedre. Desværre er det stadig noget mere kompliceret og rodet, at komme i gang med en Android-mobil kontra en iPhone. Derudover står man med ofte tilbage med dobbelt op på apps, fordi både producenternes og Googles er med. Bloatware er der stadig masser af i de dyreste Androids. Når man skifter Android-mobiltelefonen flere gange om året, så mærker man disse forskelle, hvor producenterne prøver at lave deres egne økosystemer i Android, og ender med at gøre det hele mere besværligt for brugerne. OxygenOS er OnePlus’ Android-software og er noget af det bedste ved deres telefoner.

En god brugerflade er en brugerflade, der er der, uden at være i vejen. Det skal være simpelt, hurtigt, stabilt, nydeligt at se på og stadig indeholde en masse muligheder. Alle disse ting formår OxygenOS at gøre til ug. Det er let at komme i gang med, der er ingen bloatware, dobbelte apps eller uoverskuelige indstillinger. Der er tydeligvis tænkt meget over brugeroplevelsen og jeg er vild med det. Jeg synes stadig der er plads til forbedringer, specielt til enhåndsbetjening. Skærmene bliver større for hver generation, og derfor længere til toppen af skærmen.

OnePlus 7T kommer med OxygenOS 10 og Android 10, hvor producenten har lavet masser af små forbedringer. Der er nye animationer, fx når man vender telefonen horisontalt eller vertikalt, forbedret fingeraftrykslæser, alle de nye ting i Android 10 og meget mere. OnePlus arbejder hele tiden på at gøre OxygenOS bedre, og specielt input fra deres fællesskab betyder meget for dem, hvorfor bidragydere til softwaren bliver nævnt i telefonens software.

OnePlus garanterer minimum 2 år med softwareopdateringer og 3 år med sikkerhedsopdateringer.

OnePlus 7T
OnePlus hylder deres fællesskab og de personer der har bidraget til en bedre softwareoplevelse. Foto: Mobilsiden.dk
OnePlus 7T
OxygenOS-softwaren er nydeligt at se på. Foto: Mobilsiden.dk

Fart på Warp Charge 30T

Batteriet er også blevet en anelse større, fra 3700 til 3800 mAh. Den lidt større skærm og de 90Hz sluger noget mere, hvorfor OnePlus 7T ikke er nogen ny batteri-stormester. Den holder en hel dag for mig, og som regel lidt mere, ved moderat brug med omkring 5 timers tændt skærm. Det er okay, men ikke fantastisk. Personligt ofrer jeg gerne lidt batteritid for de 90Hz.

Til gengæld bliver det opvejet af den nye Warp Charge 30T-opladning, der nu lader 27,3 procent hurtigere. Det betyder altså fra 0-70 procent på 30 minutter. 20 minutter i stikkontakten giver omkring 50 procent. Det er ret imponerende og meget vanedannende, at man kan smide den i opladeren i et kvarter og næsten have batteriet halvt fyldt igen.

OnePlus 7T
Den bedste batteritid jeg har opnået på OnePlus 7T. Normalt holder den, for mig, en enkelt dag med få procent tilbage. Foto: Mobilsiden.dk

Et godt allround kamera

Kigger vi udelukkende på specifikationerne, så er OnePlus 7Ts primære kamera ikke meget anderledes end OnePlus 7. Men faktisk forskellen ret stor og kameraet minder mere om det fra den dyrere 7 Pro-model. 7T har fået en ekstra kamerasensor og er nu oppe på tre af slagsen: en primær vidvinkel, ultra vidvinkel og telefoto.

Her er lidt specifikationer på kameraet i OnePlus 7T:

Primært: 48 megapixel, f/1.6 med optisk stabilisering
Telefoto: 12 megapixel, f/2.2 med 2x optisk zoom
Ultra vidvinkel: 16 megapixel, f/2.2 ultra vidvinkel

Billeder i dagslys er fine og med relativt virkelighedstro farver og en god dynamisk rækkevidde. Langt de fleste vil være fuldt ud tilfredse med billederne fra OnePlus 7T, dog mangler der lidt skarphed og detaljer i forhold til bedre mobilkameraer. Sidste års iPhone XR tager fx bedre billeder i dagslys, men koster også lidt mere. Portrætbilleder klarer OnePlus 7T rigtig godt. Adskillelsen af for- og baggrund er en af de bedre vi har oplevet. Underligt nok skrues der ret voldsomt op for farvemætningen når portræt-funktionen benyttes, hvilket resulterer i lidt for overdrevne farver.

OnePlus har en anden tilgang til natfotografering, end de fleste andre producenter. I stedet for at gøre nat til dag, så vil OnePlus gerne indfange “realistiske nat-billeder”, hvor der i arbejdes på at fjerne støj og være tro med stemningen. Resultatet er ganske godt og jeg kan godt lide deres tilgang til natfotografering.

Ultra vidvinkel linsen er en skøn tilføjelse til OnePlus 7T, der gør det ganske udmærket i både dagslys og når mørket falder på (med nat-funktion aktiveret). Kvaliteten er ikke på højde med det primære kamera, men ganske fin. Ultra vidvinkel er sjov at bruge og giver mulighed for, at tage nogle ret fantastiske billeder. Ultra vidvinkel linsen benyttes også til en ny makrofotografering, der fungerer rigtig godt. Her kan man komme så tæt på som 2,5 centimeter.

Den 2x optisk zoom gør det også godt. Billederne fremstår fine og uden synligt tab af kvalitet. Det er igen ikke helt samme kvalitet som det primære kamera, men uden tvivl anvendeligt.

Alt i alt er kameraet i OnePlus 7T godt, sjovt og fleksibelt. Med det sagt, så synes jeg stadig, at dette er OnePlus’ svageste område. Der skal forbedring til, hvis OnePlus skal kunne konkurrere mod Apple, Huawei og Samsung. Til 4.699 kroner finder jeg det ret svært, at brokke mig over kvaliteten fra OnePlus 7Ts kamera.

Her er billeder taget med OnePlus 7T:

OnePlus 7T
OnePlus 7T
OnePlus 7T: ultra vidvinkel. Foto: Mobilsiden.dk

Fra ultra vidvinkel til makro

OnePlus 7T: Ultra vidvinkel

Konklusion: OnePlus 7T er en no-brainer

Vi synes OnePlus 7T til 4.699 kroner er en vaskeægte “no-brainer”. Specifikationer fra øverste hylde, en stor flydende 90Hz-skærm, stereohøjtalere, ekstremt hurtig opladning, android-verdenens bedste software og en godt tredobbelt kamera.

Det kunne være rart med trådløs opladning og et større batteri. Men trådløs opladning er ikke et must og batteriet opvejes af den vildt hurtige opladning. Det nye tredobbelte kamera gør det godt og tilføjer sjove og brugbare funktioner som ultra vidvinkel- og makrofotografering.

Jeg har en “fast and smooth”-oplevelse hver gang jeg låser OnePlus 7T op, og jeg kan mærke, at jeg får svært ved at lægge den fra mig.

OnePlus 7T ender med en topkarakter, 6 ud af 6 stjerner, og en klar anbefaling herfra.

OnePlus 7T kommer i farverne Frosted Silver og Glacier Blue. Den vejledende udsalgspris er på 4.699,- og den kan købes fra den 10. oktober.

OnePlus 7T
Foto: Mobilsiden.dk

Mere om fortællingen

Tematikken er fortsat aktuel. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 4/10/2019 publicerede redaktionen et indlæg med tematikken Rygte: OnePlus 8 får hole-punch frontkameraKlik her og læs historien.. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.