Test: Samsung Galaxy Fit – En god fitness tracker

Anmeldelse: Det er svært ikke at anbefale Samsung Galaxy Fit, der imponerer med lang batteritid, flot skærm, lille vægt og simpel styring.

Test: Samsung Galaxy Fit – En god fitness tracker

Der findes et utal af fitness trackere på markedet. Der er stor forskel på kvaliteten af disse trackere og det kan være svært at vælge. Samsungs Galaxy Fit er ikke den billigste du kan købe, men vil for mange være en rigtig god investering.

Her får man en flot AMOLED-skærm, en vægt på kun 24 gram, en uges batteritid, Samsungs gode Health-app og god beskyttelse mod vand og støv. Derudover kan Galaxy Fit måle brugerens søvn, puls, stressniveauer og automatisk registrere et træningspas. Prisen er vejledende 799 kroner.

Galaxy Fit: Fordele og ulemper

Fordele:

  • Flot skærm
  • Behageligt og let
  • God batteritid
  • Simpel og god brugerflade
  • Fornuftig pris

Ulemper:

  • Mangler lyssensor
  • Kræver dongle på trods af indbygget trådløs opladning
  • Ingen indbygget GPS
 
Samsung Galaxy Fit
Samsung Galaxy Fit. Foto: Mobilsiden

Samsung Galaxy Fit: Designet

Samsung Galaxy Fit er en ganske nydelig fitness tracker. Remmen er blød og lavet i gummi, kabinettet er i plastik og virker solid. Det fylder ikke ret meget på håndleddet og er utrolig behageligt at have på. Med en vægt på kun 24 gram, så glemmer man hurtigt det er der. Jeg har normalt meget svært ved at sove med ur på, hvilket kan være lidt problematisk når man anmelder produkter med søvnmåling, men dette har ikke været tilfældet med Galaxy Fit.

Med et kabinet i plastik, vil der være en sårbarhed overfor ridser, hvilket jeg også har oplevet. Men selvom mit test-ur har været ude for lidt af hvert, så er skærmen stadig fri for ridser. 

På siden af Samsung Galaxy Fit finder man armbåndets eneste fysiske knap. Der er lille, men giver en god klikfornemmelse. Selvom uret styres via berøring på skærmen, så bruges knappen til fx at gå tilbage hovedskærmen eller stoppe et træningspas.

Galaxy Fit er udstyret med MIL STD 810G-standarden, hvilket betyder det er ret holdbart, og 5ATM-vandtæthed, så man ikke skal bekymre sig om vand og støv. Jeg har flere gange svømmet med det og haft det med i bad, helt uden problemer.

Ifølge Samsung er uret udstyret med trådløs opladning, hvilket ikke er helt rigtigt. Jo, det oplades trådløst i den medfølgende dock, hvor det via en magnet sidder fast, men man kan altså ikke oplade det direkte på en trådløs oplader.

Samsung Galaxy Fit
Skærmen i Samsung Galaxy Fit virker hårdfør. Selvom uret her har været igennem lidt af hvert, så er skærmen stadig fri for ridser. Foto: Mobilsiden

Specifikationer på Samsung Galaxy Fit

Samsung Galaxy fit specifikationer
Mål og vægt 18,3 x 45,1 x 11,2 mm
24 gram
Skærm 0,95 tommer AMOLED
120×240 pixel
Processor MCU Cortex M33F
Batteri 120 mAh
Magnetisk opladedock
RAM / Internt Lager 2MB / 32MB
Software FreeRTOS
Andet MIL-STD-810G
Bluetooth 5.0
Optisk pulsmåler
Accelerometer
Vejledende pris  799 kroner
Samsung Galaxy Fit
Samsung Galaxy Fit har optisk pulsmåler. Foto: Mobilsiden

En typisk flot Samsung-skærm

Det er ikke mange aktivitetstrackere, der er udstyret med en skærm som den på Galaxy Fit: en flot og lysstærk 0,95 tommer AMOLED-skærm i typisk Samsung-kvalitet. Den dybe sorte farve gør det nærmest umuligt, at se den sorte ramme omkring skærmen og giver samtidig uret et pænere udseende. Opløsningen er på 120×240 pixel.

Som sagt er der rigeligt med lys i skærmen, men jeg mangler virkelig en indbygget lyssensor, der kunne tilpasse lyset i skærmen til omgivelserne. Skrues der manuelt op, så man kan se skærmen ordentligt udenfor, så bliver man blændet når man slukker lyset og går i seng. Og man gider ikke manuelt justere lysstyrken hele tiden.

Samsung Galaxy Fit
AMOLED-skærmen og den sorte baggrund i softwaren går i ét på Galaxy Fit. Foto: Mobilsiden

Simpel styring af Galaxy Fit

Samsung Galaxy Fit i brug

Samsung Galaxy Fit er udstyret med skridttæller, pulsmåler, stressmåler, søvnmåler samt en række indbyggede aktiviteter, som gang, løb, cykling og svømning. Derudover kan armbåndet håndtere notifikationer fra telefonen, hvad det er en Samsung, en hvilken som helst Android eller en iPhone. I testen er det brugt sammen med en Huawei P30 Pro og en Samsung Galaxy S10+.

Operativsystemet hedder FreeRTOS og er nok ikke det mest kendte. Derimod er det uhyre simpelt og minder til tider om Samsungs egen Tizen-brugerflade.

Jeg har haft en god oplevelse med de målinger Galaxy Fit har lavet. Skridttælleren virker præcis og det samme gør pulsmåleren. Stressmåleren har jeg svært ved at komme med en konklusion på, for den har i hele testperioden vist det samme. Søvnmåleren har fint registreret længden af min søvn, men hvor korrekt de forskellige søvn-typer er målt, er svært at vide. 

Det er hurtigt og let at starte et træningspas med Galaxy Fit. Rul to gange mod venstre på skærmen og tryk “Start”. Armbåndet husker hvilken type aktivitet du sidst anvendte. Under et træningspas får du notifikationer med mellemtider. Det er desværre ikke muligt, at ændre på disse mellemtider og de kan heller ikke slåes fra. Fx når man cykler kan det være irriterende at få mellemtid hvert tredje minut. Der er desværre ikke indbygget GPS i Galaxy Fit, men det er i afhængigt af GPS’en i smartphonen. 

En smart funktion er urets automatisk registrering af et træningspas. Er du ude at gå, løbe eller cykle og glemmer at starte træningspasset på armbåndet, så kan Galaxy Fit selv klare dette. Efter omkring 10 minutter går Galaxy Fit selv i gang med at måle, hvis du ikke manuelt har startet et træningspas – uden det store tab. Dvs. den automatiske måling, der starter efter cirka 10 minutter, tager de første 10 minutter med i dit workout. Det har vist sig at være overraskende præcist.

Udover aktivitetsmåling, så kan uret forbindes til din smartphone, hvor det viser beskeder og andre notifikationer du modtager. Det fungerer upåklageligt og giver et fint overbliksbillede, så man hurtigt kan vurdere om der er beskeder, der kræver opmærksomhed her og nu.

Samsung Health
Samsungs Health app er en fremragende app til at få et overblik over aktiviteter og søvn. Den bruges sammen med Samsung Galaxy Fit. Foto: Mobilsiden

God batteritid på Galaxy Fit

Samsung påstår en batteritid på en uge, alt efter brugen, hvilket vi kun kan være enige i. Med et rimeligt gennemsnitligt forbrug, så har jeg oplevet 6-7 dages batteritid, inden det igen skulle en tur i opladeren. 

Det oplades via en magnetisk dongle og kan desværre ikke smides på en almindelig trådløs oplader. En fuld opladning tager cirka 2 timer.

Samsung Galaxy Fit: Konklusion

Er du på jagt efter en fitness tracker, så er Samsung Galaxy Fit et oplagt bud. Den er til 799 kroner ikke den billigste på markedet, men man får virkelig en kvalitets aktivitetstracker til en fornuftig pris.

Skridttæller, pulsmåler, søvnmåler, stressmåler, GPS målte træningspas (med mobil), så står Galaxy Fit klar med pålidelige resultater. Det er samtidig utroligt behageligt at have på, har smartwatch-lignende funktioner, en flot AMOLED-skærm og op til en hel uges batteritid. Softwaren er simpel og let at lære, og så er armbåndet godt beskyttet mod slag, vand og støv.

Det er lidt ærgeligt, at der ikke er lyssensor i skærmen og at det ikke understøtter trådløs opladning uden den medfølgende dongle. Men det ændrer ikke på, at vi sagtens kan anbefale Samsung Galaxy Fit.

Samsung Galaxy Fit lander på 5 ud af 6 stjerner.

Samsung Galaxy Fit
Foto: Mobilsiden

Temaet er ikke slut

Historien tog relativt hurtigt en ny drejning. mobilsiden fulgte op på historien. 11/7/2019 publicerede redaktionen historien Samsung Galaxy Note10: Pressebilleder lækket – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Få også seneste nyt i sagen her.