Test: Samsung Galaxy Watch Active

Anmeldelse: Samsungs Galaxy Watch Active er et godt bud på et lille smartwatch med fokus på sundhed og træning. Her er vores mening om uret.

Test: Samsung Galaxy Watch Active

Det er ikke kun smartphonen der for hvert år bliver større, det samme gælder nemlig smartwatches. Et større ur har fordele, men det er ikke alle der gider rende rundt med et. Udvalget af små gode smartwatches er desværre bare ret begrænset, hvilket sikkert afholder mange fra at købe et. Men ind fra højre kommer Samsung Galaxy Watch Active med en urkasse på 40mm, som også passer til de smalle håndled.

Galaxy Watch Active er Samsungs bud på et billigere smartwatch, med et fokus på sundhed og træning. Det er udstyret med Samsungs eget Tizen styresystem, har et minimalistiske designudtryk og fås i både klassisk sort og den mere elegante rose gold. 

Det lyder altsammen meget godt, men hvordan er uret i brug? Vi har haft det til test i en længere periode og er nu klar med vores anmeldelse af det.

Læs også: Test af Huawei Watch GT Active

Samsung Galaxy Watch Active
Samsung Galaxy Watch Active versus Huawei Watch GT Active. Prisen er henholdsvis 1.999 kroner og 1.899 kroner. Men de to ure er meget forskellige. Foto: Mobilsiden.dk

Fordele og ulemper ved Samsung
Galaxy Watch Active

Fordele:

  • Simpel og lækker brugerflade
  • Nok det mest behagelige smartwatch at have på
  • Finder hurtigt GPS-signal
  • Pulsmålingen er præcis
  • Fornuftig prissætning

Ulemper:

  • Mangler det bedste funktioner fra dets storebror
  • Man kan ikke besvare opkald
  • Batteritiden er skuffende
  • Den lille skærm er til tider besværlig
 

Galaxy Watch Active – lille og let

Samsung har med Galaxy Watch Active taget en anden tilgang til smarturet, end vi lige nu ser konkurrenterne gøre. Galaxy Watch Active er kompakt og vejer nærmest ingenting, kun 25 gram. Urremmen er i blødt gummi og med så lav en vægt mærker man ikke uret på håndleddet. Det er utroligt behageligt. Til sammenligning er både Apple Watch, TicWatch S2 og Huawei Watch GT større og tungere.

Uret er minimalistisk at se på og byder på en fin rund skærm. Kanten omkring skærmen er ganske stor, men vigtigst af alt har uret ikke Samsungs klassiske, og fantastiske, drejeskive til at navigere rundt i brugerfladen. Med den lille fysiske størrelse er der, ifølge Samsung, simpelthen ikke blevet plads til drejeskiven. I stedet foregår al navigation direkte på den lille skærm.

På trods af den lave vægt, så føles uret godt bygget. Urkassen er i aluminium og skærmen er beskyttet med Gorilla Glas. De to fysiske knapper på uret har en god størrelse og er lette af trykke på.

Galaxy Watch Active kommer med en dongle til opladning, men uret understøtter heldigvis trådløs opladning. Har du en mobiltelefon med indbygget omvendt opladning, bl.a. Samsung Galaxy S10, så kan den oplade Galaxy Watch Active. Noget jeg i testperioden har brugt meget.

Samsung Galaxy Watch Active
Samsung Galaxy Watch er også til dig med det smalle håndled. Her ses det ved siden af konkurrenten Huawei Watch GT. Foto: Mobilsiden.dk

Specifikationer på Galaxy Watch Active

Samsung Galaxy watch active specifikationer
Mål og vægt 39,5 x 39,5 x 10,5 mm
25 gram uden rem
Skærm 1,1 tommer AMOLED
360×360 pixel
Processor Exynos 9110
Batteri 230 mAh
Magnetisk opladedock
Trådløs opladning
RAM / Internt Lager 768MB / 4GB
Software Tizen Wearable 4.0
Andet IP68
MIL-STD-810G
Bluetooth 4.2
GPS
Optisk pulsmåler
Barometer
Lyssensor
Vejledende pris  1.999 kroner
Samsung Galaxy Watch Active
Samsung Galaxy Watch Active i den rose gold farve. Foto: Mobilsiden.dk

Et fornuftigt ur og en god træningsmakker

Samsung Galaxy Watch Active gør brug af samme brugerflade som det dyrere Galaxy Watch, men styringen er anderledes. Samsungs ret geniale drejeskive er der ikke blevet plads til på Watch Active, så styringen foregår udelukkende på 1,1 tommer lille skærm. En skærm som iøvrigt er rigtig fin. Der er masser af lys i den og farverne er flotte.

Den lille skærm kan dog gøre betjeningen en anelse mere besværlig, men heldigvis er softwaren responsiv og tingene sker tilfredsstillende hurtigt. Samsungs Tizen-brugerflade er uden tvivl blandt de bedste på markedet og slår let både Huaweis og Googles.

For at undgå fejlklik på skærmen, skal man i hovedmenuen dobbelttrykke for at åbne en app, hvilket bliver lidt langsommeligt. Men derudover fungerer brugerfladen præcis så godt som i Galaxy Watch. Desværre kan Watch Active ikke håndtere opkald på telefonen. Men kan man godt besvare beskeder og e-mails, men det er en anelse finurligt på den lille skærm.

Der er masser af funktioner, man kan kaste sig over i uret. Blandt andet søvnmåling, vejrtrækning, hjælp til afstresning, kontinuerlig pulsmåling.

Når det er tid til at træne
Når det er blevet tid til at træne, så er Samsung Galaxy Watch Active en god makker. Uret er IP68-certificeret og med millitær-standarden MIL-STD-810G ganske holdbart. Også her sætter man hurtigt pris på urets kompakte størrelse og lave vægt.

Man kan på de forskellige urskiver få direkte adgang til træningsdelen, så man hurtigt kan komme i gang. Der bliver husket hvilke type motion man lavede sidst, så man ikke skal scrolle igennem hele listen. 

Samsung Galaxy Watch Active er hurtigt til at fange GPS-signal. Vi oplever det tager i omegnen af 2-3 sekunder. Pulsmåleren virker også ganske troværdig, men er en anelse mere krævende end sensoren i fx Huawei Watch GT, på den måde at uret skal sidde strammere på håndleddet, for at uret kan måle pulsen.

Samsung Galaxy Watch Active kan ikke erstatte et fuldblods-træningsur, som fx Garmins, men det er et godt træningsur til den normale motionist.

I vores anmeldelse af Galaxy Watch går vi mere i dybden med Samsungs Health-app og Tizen softwaren. Den finder du lige her. Samsung Galaxy Watch Active kan desuden bruges til både iOS og Android.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy Watch Active
Træningsdelen af Samsung Galaxy Watch Active fungerer godt. Det samme gør producentens Health-app. Foto: Mobilsiden.dk

Batteriet kunne være bedre

Det er ikke kun drejeskiven Galaxy Watch Active mangler, som dets storebroder har. Det mangler også det gode batteri. Galaxy Watch pralede med omkring 5 dages batteritid, men Watch Active kan knap kæmpe sig op på to dage. Til sammenligning kan Huaweis Watch GT holde i næsten to uger.

Med maksimum to dages battertid bliver man automatisk mere afhængig af en oplader, og man ender ofte med at lade det op dagligt. En weekend i sommerhuset eller et par dage væk fra hjemmet kræver man slæber opladedonglen med. 

Medmindre din mobiltelefon har omvendt trådløs opladning. Samsung Galaxy Watch Active understøtter nemlig trådløs opladning og kan derfor oplades på bagsiden af en Samsung Galaxy S10. Smart, men også ofte en nødvendighed med Watch Active.

Jeg synes klart den kortere batteritid er urets svageste punkt. Men det er et kompromis mellem størrelse og batteritid, hvor den lille størrelse for mange er meget tillokkende.

Samsung Galaxy Watch Active
Samsungs brugerflade er simpel, overskuelig og generelt en fornøjelse af bruge. Foto: Mobilsiden.dk

Læs også: Test af Apple Watch 4

Konklusion på Galaxy Watch Active

Er Samsung Galaxy Watch et godt smartwatch? Uden tvivl. Er det det bedste på markedet? Nej, desværre ikke. Men Galaxy Watch Active største fordel er dets lille størrelse, hvor langt de fleste smartwatches er store klodser. Samsung Galaxy Watch er nok det bedste smartwatch, som også passer til det smalle håndled.

Det er godt bygget, har god software, det er hurtigt og træningsdelen er utroligt vellykket. Jeg savner bedre batteritid og Samsungs drejeskive til navigering i brugerfladen, men her er Samsung gået på kompromis og lavet en fysisk mindre ur. Prisen på 1.999 kroner er også meget fornuftigt sat.

Vil du ikke have et kæmpestort smartwatch, så er Samsung Galaxy Watch et rigtig godt bud.

Samsung Galaxy Watch lander på 4,5 ud af 5 stjerner.

Flere nyheder om emnet

Meget er sket siden vi bragte artiklen. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 4/4/2019 havde vi dette at sige med en vinkel omkring Test: Huawei Watch GT Active Edition – Artiklen kan du læse her. Få også seneste nyt om temaet her..