Test: Skullcandy Venue

Skullcandy Venue er Skullcandys første headset med aktiv støjreduktion. Vi har haft Venue til test og her er, hvad vi synes.

Test: Skullcandy Venue

Skullcandy Venue er Skullcandys bud på et trådløst over-ear headset, med støjreduktion, til en fornuftig pris. Samtidig har Skullcandy samarbejdet med Tile, for at give headsettet en helt ny funktion.

Læs også: De mest læste anmeldelser i 2018

Jeg har efterhånden været igennem et par af Skullcandys hovedtelefoner, hvilket har budt på blandede lydoplevelser. Denne gang forsøger Skullcandy at levere god lyd og støjreduktion, og langt hen ad vejen lykkes det ganske fornuftigt. Der er dog stadigvæk et stykke vej, hvis Skullcandy for alvor skal blive et alternativ til de bedste hovedtelefoner i klassen.

Fordele:

  • Fin lyd til prisen
  • Behagelig pasform
  • Fremragende lyd under opkald
  • Lang batteritid

Ulemper:

  • Konstruktionen føles billig
  • Støjreduktionen forvrænger af og til lyden
  • Kan ikke foldes sammen
  • Opladning via Mikro-USB
Skullcandy box
Skullcandy har gjort lidt ekstra ud af den æske som anmelderne fik udleveret. Blandt andet en skærm med en fin lille introduktionsvideo. Foto: Mobilsiden.dk

Første indtryk

Mit første indtryk af Skullcandy Venue er svært at sætte ord på. Jeg fik mit headset i en æske, designet til at imponere anmeldere. Det lykkedes også for Skullcandy at bidrage med en form for wow-effekt. Da jeg åbnede den store æske, begyndte en skærm på indersiden af låget at afspille en promovideo, der fortalte lidt om funktionerne i Venue. Derudover fandt jeg en lille flaske Jägermeister i det ene hjørne, en Tile i det andet og selvfølgelig selve Venue-headsettet med dertilhørende etui og kabler. Lidt senere i anmeldelsen skal jeg nok komme ind på, hvad Tile er, og gør, i forhold til Skullcandy Venue.

Tilbage til hovedtelefonerne.
Mit første indtryk var ikke ubetinget positivt, selvom en Jägermeisteren selvfølgelig hjalp lidt. Det første jeg lagde mærke til var, hvor let headsettet føles. Det er ofte et plus, at et headset er let og dermed mere behageligt at bære, men ikke i dette tilfælde. Konstruktionen føles billig og plastik-agtig, og på trods af en metalbøjle, føles det som om, at headsettet kan knække når som helst. Det bliver ikke bedre af, at man ikke kan folde headsettet sammen, så man er nødt til at have etuiet med sig, hvis man skal på længere rejser. Designet er derimod ganske fint. Mit eksemplar af Skullcandy Venue var sort til at starte med, men efterfølgende fik jeg en hvid model. Hvorfor jeg gjorde det, kommer jeg til lidt længere nede. Har man lidt kendskab til Skullcandy, så er det tydeligt, at der ingen chancer er taget. Designmæssigt ligner Venue til forveksling alle andre over-ear hovedtelefoner fra Skullcandy.

Skullcandy sammenligning
Det er tydeligt, at Skullcandy holder sig til det sikre, når det kommer til design. Fra venstre til højre: Skullcandy Hesh 3 – Skullcandy Venue – Skullcandy Crusher Wireless. Foto: Mobilsiden.dk

Tilslutning og Tile

Denne gang har Skullcandy allieret sig med Tile for at give Venue en ekstra funktion. Helt ærligt, så tror jeg, at Tile vinder mest ved det samarbejde. I mine øjne er funtionen fuldstændig ligegyldig i forhold til headsettet, men det er ikke desto mindre en meget sjov lille funktion. Kort fortalt er Tile en lille bluetooth-brik som tilknyttes en Tile-konto på telefonen, og derefter for eksempel kan sættes i et nøglebundt. Hvis man så mister sine nøgler, kan man, indenfor bluetooth-rækkevidde, ringe dem op så at sige. Mister man sine nøgler helt og aldeles, kan man melde det til sin Tile-app, hvorefter man får besked, hvis en anden Tile-bruger har været i nærheden af dem. Det vil sige, at hvis man mister sine nøgler i parken, og en anden bruger kommer indenfor rækkevidde af dem, så vil man få besked om hvor ens nøgler befinder sig, inden for en radius af 40 meter. Det samme gælder med Skullcandy Venue, der i sig selv fungerer som en Tile. Så hvis man mister sine hovedtelefoner, kan man med lidt hjælp få dem tilbage igen. Man kan også ringe til dem, hvis de er blevet væk i lejligheden. Jeg har aldrig brugt det og jeg tvivler på, at jeg nogensinde får det brugt.

Opkoblingen af selve headsettet fungerer ganske simpelt på både Android og iOS. Der er ikke behov for en eller anden frustrerende app eller lignende. Bare hold power-knappen inde, indtil headsettet siger “Pairing”, find Venue på listen over bluetooth-enheder, opret forbindelse og man er godt igang. For at tilknytte Skullcandy Venue som Tile, skal man først og fremmest downloade Tile-appen og oprette en konto, derefter skal man bare følge instruktionerne i app’en. Alt i alt ganske simpelt og smertefrit.

Skullcandy Venue
Knapper og LED-lys er placeret “bagpå” ørestykkerne. Gummiet føles fint og knappernes respons fungerer også upåklageligt. På venstre side ses fire LED-lys, der indikerer, hvor meget strøm der er på batteriet. Foto: Mobilsiden.dk

Lyd og støjreduktion

I forhold til lyden, så vil jeg rigtig gerne starte med det som Skullcandy Venue gør rigtig godt, nemlig opkald. Opkaldskvaliteten er noget nær så god, som den overhovedet kan blive i et trådløst headset. Jeg har ikke haft et eneste problem med at høre, hvad der er blevet sagt, og har heller ikke oplevet udfald. I den anden ende er min stemme også gået klart igennem. Støjgener som lastbiler, toge og folkeskoleelever bliver simpelthen holdt helt ude. Så på den front har Skullcandy gjort alt rigtigt.

Også musik og film lyder rigtig fint i Skullcandy Venue. Vi er ikke helt deroppe, hvor jeg springer jublende rundt, men vi er bestemt et sted, hvor lydkvaliteten er bedre en mange andre hovedtelefoner i samme prisklasse. Der er selvfølgelig plads til forbedringer, blandt andet mister man nogle gange en smule bund eller en smule top i lyden, hvilket udstiller Venues smallere lydbillede, i forhold til de store spillere, Bose QC 35 II og SONY WH-1000MX3. Men de to er også toppen af bluetooth headsets med støjreduktion. Men lyden går rent og detaljeret igennem på Venue, så til prisen er lyden mere end tilfredsstillende.
Jeg vil ikke anbefale Skullcandy Venue til gaming. Det er noget jeg er blevet spurgt om før i tiden, og et generelt svar er, at hvis man vil game, så skal man købe et gamingheadset.

Læs også: Test: Libratone TOO – Nydelig lille bluetooth højttaler

I forhold til støjreduktion er der lang vej for Skullcandy. Ikke fordi der kommer meget lyd ind, men fordi støjreduktionen simpelthen bliver påvirket af ting som vind, tunge skridt eller bump i vejen, når man kører med bussen. Det resulterer i, at jeg nogle gange er nødt til at slukke helt for støjreduktionen når jeg kører bus, eller når det blæser for meget. Ellers bliver lyden forvrænget i en sådan grad, at det simpelthen er umuligt at høre noget. Da jeg første gang skrev til Skullcandy om det problem mente de, at der var tale om en fejl i headsettet og sendte mig et nyt – denne gang hvidt i stedet for sort. Desværre har det hvide headset samme problemer som det sorte, hvilket modbeviser Skullcandys påstand om en produktionsfejl. Når det så er sagt, så er det langt fra hver dag jeg oplever de gener. Ikke desto mindre er det gener jeg ikke oplever ved en række andre mærker, så her har Skullcandy et stykke arbejde foran sig.

Skullcandy Venue
Skullcandy Venue kan desværre ikke foldes sammen. Ørestykkerne kan dog drejes, hvilket både bidrager til høj komfort og er pratisk til det medfølgende etui. I bunden af billedet ses den medfølgende Tile-brik. Foto: Mobilsiden.dk

Den endelige dom

Der er masser af positive ting at sige om Skullcandy Venue. Desværre er der også et par negativer. Hvis man vejer plusser og minusser op imod hinanden, så er konklusionen heldigvis overvejende positiv. På trods af generne i den aktive støjreduktion, den manglende mulighed for at folde headsettet sammen, og den plastik-agtige konstruktion, så er Skullcandy Venue et glimrende headset. Jeg har brugt Venue siden november, og det har ikke taget skade. Det er altså på trods af, at jeg ikke tager etuiet med rundt eller forsøger at beskytte det på anden måde. Når støjreduktionen forvrænger lyden, er det pisse irriterende, for at sige det ligeud. Det sker dog heldigvis så sjældent, at det stadigvæk er mit daglige “pendler-headset”.

God lyd, nem betjening, fornuftig pris og lang batteritid udløser 4 stjerner.

Lige nu fås Skullcandy Venue til 1.099 kroner hos CDON.COM. De kan også bestilles direkte fra Skullcandy til 149,99 amerikanske dollars.

Skullcandy Venue
Foto: Mobilsiden.dk

Efterfølgende nyt

Næste interessante artikel i sagen. mobilsiden gik et skridt videre. 25/10/2018 gik vi videre og publicerede en vinkel omkring Test: Sony WH-1000XM3 – Det findes bare ikke bedre – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om Headset..